Seneste nyt

Martin ’Junior’ Christensen: Jeg glemmer aldrig opbakningen i Nykøbing FC

af

I fire og et halvt år huserede Martin ’Junior’ Christensen i Nykøbing FC’s angreb. Den lynhurtige angriber var en publikumsfavorit, og den dag i dag husker han da også den store opbakning til klubben.

”Ham ’Junior’ han er rigtig skrap – han er en ægte 10’er. For han giver aldrig op – en vaskeægte kriger!”

Sådan lød fansenes hyldestsang til Martin ’Junior’ Christensen, der i perioden fra 2004 til 2008 spillede 118 kampe for Nykøbing FC og lavede 51 mål. Den lynhurtige angriber husker da også opbakningen og hans tid i klubben som værende noget helt særligt.

– Jeg havde en virkelig fed tid i Nykøbing FC. Fansene, sponsorerne og alle der var omkring klubben gjorde jo alt for, at vi spillere skulle have det godt. De støttede os i medgang og modgang, og jeg husker også, at fansene havde en speciel sang til mig – det husker jeg dem stadig for, fortæller ’Junior’ inden han fortsætter.

– De spillere som jeg spillede sammen med var også med til at gøre tiden til noget specielt. De er nogle af de bedste spillere, jeg nogensinde har spillet sammen med. Jeg kan nævne Anders Due, Søren Frandsen og Martin Lohse for bare at nævne nogle stykker, men generelt havde vi bare et sindssygt godt hold, der spillede den type tekniske og offensive fodbold, som jeg godt kan lide.

– Carsten Broe, der var træner dengang, var også rigtig god. Han fik virkelig alle i truppen til at kæmpe for hinanden.

’Junior’ kom til klubben, da Nykøbing FC lå i 1. division. Her overlevede klubben i første sæson, men i den efterfølgende sæson måtte ’Junior’ og co. en tur ned i 2. division i en enkelt sæson inden, at den stod på 1. division igen.

Oprykningen tilbage til 1. division var ifølge ’Junior’ selv det største han har oplevet i sin karriere.

– Den oprykning var nok det største jeg har prøvet i en klub. Jeg har også prøvet at rykke op med FC Helsingør fra Danmarksserie til 2. division, men der var noget specielt over oprykningen med Nykøbing.

– Den støtte der var til os under hele den sæson er noget, som jeg ofte husker tilbage på. Vi rykkede op på hjemmebane og hele den atmosfære, der var til den kamp husker jeg tydeligt. Efter kampen kom vi op på rådhuset for at blive hyldet, og det er en ting og en sæson, som jeg aldrig kommer til at glemme, mindes Martin Christensen.

Tiden efter Nykøbing FC

Efter tiden i Nykøbing FC – der dengang hed Lolland-Falster Alliancen – drog ’Junior’ til FC Roskilde, men sidenhen har tilværelsen bragt den lynhurtige angriber mange forskellige steder hen. Efterhånden siger passet 33 år, hvorfor den nu desværre noget skadesplagede tidligere fanfavorit så småt overvejer karrieren.

– Efter Nykøbing tog jeg til FC Roskilde, FC Helsingør og GVI, hvor jeg også spillede et enkelt år. Der blev jeg skadet og opereret for lyskebrok, hvilket jeg faktisk er blevet to gange nu.

– Efter GVI blev jeg kontaktet af Hornbæk, der spurgte om jeg kunne tænke mig at være spillende træner for deres Serie 2-hold, og det kunne jeg egentlig rigtig godt tænke mig at prøve. Så det kastede jeg mig ud i, men skulle så igen under kniven.’

– Efter operationen og genoptræningen følte jeg egentlig godt, at kroppen stadig kunne lidt. I sommer kontaktede Danmarksserie-klubben Fredensborg mig, og det valgte jeg så at give et skud. Jeg har desværre kun spillet tre kampe, fordi jeg er skadet og formentlig skal opereres igen.

– Det betyder selvfølgelig også, at jeg så småt er ved at gøre op med mig selv, om jeg skal stoppe med at spille fodbold på det plan, som jeg i efterhånden mange år har gjort mig på. Kroppen er sgu ved at stå af – jeg bliver jo 34 i december. Så kan jeg spille fodbold på et lavere niveau, og det kan også være rigtig fint bare at nyde at spille fodbold uden alt for mange forventninger, fortæller ’Junior’, der ved siden af fodbolden arbejder på et bosted for autister.

Martin ’Junior’ Christensen var som tidligere nævnt noget af en fanfavorit i klubben, ligesom ’Junior’ også selv nødt til at spille for hele Lolland-Falsters hold. Den hurtige angriber har derfor også altid drømt om at vende tilbage.

– Jeg har jo altid haft en drøm om at komme tilbage til Nykøbing FC, men for fanden – jeg er jo gammel nu, griner han.

Formet af Nykøbing FC

Selvom ’Junior’ efterhånden har spillet i mange klubber, så har Nykøbing FC en ganske speciel plads i angriberens hjerte.

Efter 118 kampe i blåt har Nykøbing FC da også været med til at forme ham til den fodboldspiller, som han den dag i dag er.

– Jeg følger stadig meget med i, hvordan holdet klarer sig. Det vil jeg altid gøre. Det har sat sine spor, at jeg har været i klubben, og den har jo været med til at forme mig og gøre mig til den fodboldspiller, som jeg er og har været, fortæller ’Junior’.

Martin ’Junior’ Christensen har sidenhen kunne se klubben udvikle sig fra nedrykningstruet 2. divisionsklub til etableret 1. divisionsklub,  og angriberen mener da også, at det er et ekstremt spændende projekt, som klubben har gang i.

– Jeg har set Nykøbing FC et par gange på fjernsyn, og det er jo virkelig gået hen og er blevet et sindssygt godt hold. Det er meget spændende det som klubben og Jens Olsen har gang i. Jeg nåede desværre kun at have Jens et halvt år i Nykøbing FC, men han er en meget sympatisk og dygtig træner, fortæller han inden, at han fortæller, at tiden desværre ikke har været til at besøge Nykøbing F. Idrætspark på det seneste.

– Jeg kommer desværre ikke på stadion, da jeg bor i Nordsjælland. Jeg har også to børn at se til, og det tager jo en del tid at komme fra Nordsjælland til Falster. Til gengæld snakker jeg stadig lidt med nogle af spillerne. Michael Pedersen og Lasse Holmgaard er nok dem, som jeg har mest kontakt med.

En hilsen til fansene, Lohse og Frandsen

Når man snakker med Martin ’Junior’ Christensen om hans tid i Nykøbing FC, er det ikke svært at spotte, at han har masser af gode minder og nærmest et nostalgisk forhold til klubben.

Det skyldes hans gode forhold til fansene, men også et par tidligere holdkammerater har gjort stort indtryk på den dengang ganske unge ’Junior’.

– Jeg vil gerne sende en hilsen til fansene. De var der altid – ligegyldigt, hvor vi spillede. De støttede os uanset, hvordan det gik. I den sæson, hvor vi endte med at rykke op til 1. division, der kunne man virkelig mærke, deres store støtte. Den betød meget for os.

– Som sagt husker jeg også stadig deres specielle sang til mig, som de sang, når vi varmede op og efter kampen. De gjorde, at man lige ydede det ekstra for klubben, der skulle til, fortæller ’Junior’ inden, at han også sender en hilsen til to i truppen.

– Jeg vil også gerne sende en hilsen til Martin Lohse og Søren Frandsen. De var en fornøjelse at spille sammen med – de ydede altid deres maksimale i både kamp og til træning. Man følte virkelig, at man som ung spiller kunne læne sig op af dem, og det var klart de to, der dengang satte det største præg på mig. De har betydet meget for min fodboldkarriere, slutter Martin ’Junior’ Christensen.

Følg med i morgen, hvor vi på vores Facebookside åbner næste låge i dette års Nykøbing FC-julekalender.