Seneste nyt

Lolland-Falster og Nykøbing FC tildelt Top-center

af

Top-centret bliver en realitet på baggrund af samarbejdet mellem flere klubber på Lolland-Falster og DBU Lolland Falster.

Det er med stor glæde, vi kan fortælle, at Lolland-Falster og NFC i dag er blevet tildelt DBU Top-center. Top-center er et ekstra træningstilbud for drenge med særlige forudsætninger i årgangene U10-U11-U12.

Top-centeret bliver en realitet grundet samarbejdet mellem i første omgang følgende syv klubber på Lolland-Falster og DBU Lolland-Falster.

FC Nakskov, Toreby Grænge Boldklub, B. Frem Sakskøbing, Nordfalsters Forenede Boldklubber, Tingsted Boldklub, Stubbekøbing Boldklub og Nykøbing FC.

”Vi har i dag udsendt en mail til partnerklubberne og fortalt dem den gode nyhed, at vi får Top-center, som vi i fællesskab har ansøgt om. I morgen bliver der sendt mails ud til de klubber, som har været interesseret i at være en del af Top-centeret, men af forskellige årsager ikke kom med i ansøgningens indledende runde. Vi har fået melding fra Top-center DBU, at vi kan udvide Top-centeret og løbende indgå yderligere partneraftaler. Det er væsentligt for os, da det grundet tidsfaktoren ikke var alle som nåede med i første runde”, udtaler sportschef i NFC, Claus Jensen, inden han fortsætter.

”Det er meget positivt, og der er en rigtig god dialog mellem alle klubberne i projektet. FC Nakskov har bidraget væsentligt med input og opbakning til projektet omkring realiseringen af et Top-center på Lolland-Falster med omdrejningspunkt i Nykøbing FC, ligesom også DBU Lolland-Falster har spillet en vigtig rolle.Vi er dygtige til talentudvikling på Lolland-Falster og med Top-center får vi endnu bedre mulighed for samarbejde med fokus på at højne kvaliteten i børnetræningen til glæde for både fastholdelse og spillerudvikling. Vi håber og tror på, at flere klubber på Lolland-Falster vil være en del af samarbejdet omkring Top-centeret”.

Rammerne omkring Top-centeret er entydige og meget præcise – vi har fået tildelt 12 pladser pr. årgang, som skal træne sammen en gang om ugen ca. 40 gange årligt. Pladserne er blevet tildelt ud fra spillergrundlaget blandt partnerklubberne og i NFC.

Samtidig har vi på vores fælles møde med partnerklubber og DBU Lolland-Falster igangsat en model, som omhandler, at yderligere spillere pr. årgang skal mødes en gang hver 14. dag.

Her skal trænere fra de respektive partnerklubber samt trænere fra NFC være en del af en assistent/trænergruppe, som har til hensigt at udvikle og uddanne trænere til glæde for miljøerne hos os selv og ude i klubberne.

Denne model vil udvikle sig løbende i dialog mellem de involverede klubber, til vi finder den rigtige model for os som landsdel og region. Målsætningen med denne model, er at skabe et fagligt rum for ungdomstrænerne på Lolland-Falster og igennem vidensdeling og erfaringsudveksling at højne kvaliteten i børnetræningen på Lolland-Falster.

”Jeg er meget glad for, at vi med Top-center viser evnen og lysten til at samarbejde med hinanden – vi ser meget frem til samarbejdet omkring årgangene U10-U12. Vi skal stå sammen på Lolland- Falster til glæde for både bredden, eliten og fodbolden på Lolland-Falster” slutter Claus Jensen.

Kort fakta om Top-center:

Målsætningen med Top-centre er at optimere fremtidig dansk ”U10-U12” spillerudvikling” og få indsamlet viden og erfaringer i den 3-årige projektperiode, der kan medvirke til grundlaget for udvikling af en fremtidig samlet spillerudviklingsmodel for årgangene.

Målet er samtidig at skabe et indgående kendskab til spillerne med særlige forudsætninger gennem gensidig respekt mellem Top-center- og partnerklubber.

Projektet fokuserer på at sikre, at de deltagende spillere fastholdes i egen klub (partnerklubben) i U10-U12, sideløbende med, at de tilbydes et ekstra træningsforløb med udviklingsorienteret træning.

Resultatet skal være endnu flere dygtige U12-spillere til glæde for ”Talent- og Spillerudvikling samt fastholdelse” fra U13.

Træningen af de unge talenter foregår i Nykøbing FC.

Hvis du vil læse mere om Top-center, kan du gøre det her.