Seneste nyt

Lær dagens modstander at kende: Landskrona BoIS

af

I dag rejser Nykøbing FC for anden lørdag i træk til Sverige – denne gang for at møde Landskrona BoIS. Her kan du blive klogere på modstanderen.

For anden uge i træk gæster Nykøbing FC Sverige, når opstartens næstsidste træningskamp spilles mod Landskrona BoIS.

Landskrona BoIS – eller Landskrona Boll och Idrottsällskap – blev dannet i 1915 og hører til byen Landskrona, hvor der bor godt og vel 30.000 indbyggere.

Klubbens hjemmebane hedder Landskrona Idrottsplats, hvor der er plads til 10.500 tilskuere.

’De Randige’ – eller oversat til dansk ’De Stribede’ – har i mange år hørt til i toppen af svensk fodbold. De var et af de oprindelige hold, da Allsvenskan blev formet tilbage i 1924-1925-sæsonen og siden da, har de spillet 34 sæsoner i Allsvenskan og 51 sæsoner i den næstbedste række, Superettan.

Klubbens bedste resultater ligger tilbage i 1970’erne, hvor de i både 1975 og 1976 vandt bronze i Allsvenskan. I 1972 vandt de sågar den svenske pokalturnering.

Klubben rykkede i 2018 for første gang i mange år ned i den tredjebedste række, hvorfor de i 2019 nu skal forsøge at kæmpe sig tilbage i Superettan – Sveriges svar på 1. division.

Landskrona BoIS har desuden udviklet store talenter gennem tiden, hvor de mest kendte nok er den tidligere Premier League-spiller Jonas Olsson og Alexander Farnerud, der blandt andet har repræsenteret Stuttgart, Torino og Brøndby IF.

På trænerposten har klubben ligeledes været højt profileret, da de i perioden 2009-2012 havde Henrik ’Henke’ Larsson på sidelinjen.

Når Nykøbing FC i dag drager til Sverige, er det desuden et møde med en gammel kending da angriberen Linus Olsson, der spillede et halvt år i NFC, nu spiller for Landskrona.

Der er kickoff klokken 13:00, og du kan efter kampen læse et fyldigt referat på Nykobingfc.com.