Seneste nyt

Kynismen manglede: Nederlag i Sundby Idrætspark

af

Nykøbing FC kæmpede med skarpheden i begge felter, og så endte det desværre med et snævert 1-0-nederlag til Fremad Amager.

Der var dømt nøgleopgør for Nykøbing FC, da turen i dag gik til Sundby Idrætspark til kamp mod Fremad Amager.

Lad det være sagt med det samme – det blev en tung eftermiddag for Claus Jensens mandskab. Det var ellers de i dag hvidklædte ’bjørne’, der startede bedst.

Allerede efter tre minutter slog Mathias Gehrt et hjørnespark til bagerste stang, hvor Thor Høholt kom først på bolden. Høholts hovedstød strøg desværre over mål.

Nykøbing FC havde bolden mest, men som det endte med at blive kendetegnede for kampen, var det hjemmeholdet, der var skarpest på omstillingerne og i begge felter.

Efter 10 minutter fik Fremad Amager da også bragt sig i front, da Jannich Storch måtte give en retur på en hård afslutning. Hjemmeholdets Jacob Johansson var hurtigst over bolden, og så kunne han prikke bolden i nettet til 1-0.

Kampen gik hen og udviklede sig til en klassisk NFC mod Fremad Amager kamp, hvor NFC var mest på bolden, men hvor amagerkanerne stillede sig fint tilfreds med at stå dybt og være farlige på omstillingerne.

Efter 32 minutter var det netop en omstilling, der endte med at blive farlig, og så var Jacob Johansson tæt på at fordoble sin måltotal for dagen og gøre det til 2-0. Heldigvis strøg afslutningen denne gang snært forbi mål.

Kort før pausen noterede Nykøbing FC sig for sin første rigtige chance i åbent spil, men Emilio Simonsens forsøg fra kanten af feltet endte fladt i hænderne på Fremad Amager-målmanden, Jeppe Højbjerg.

Dermed kunne værterne gå til pause med en 1-0-føring.

Kampen åbnede sig en tand mere i anden halvleg.

Allerede tre minutter inde i anden halvleg havde Mathias Gehrt bud efter det lange hjørne, men hans forsøg på at krølle bolden ind bag målmanden sneg sig forbi mål.

Få minutter senere var det så i stedet tæt på at blive 2-0 til Fremad Amager, da Nykøbing FC mere eller mindre forærede en friløber væk. Et godt defensivt løb forhindrede dog, at angriberen nåede at få alt for meget ro, hvorfor chancen endte med et halvsløjt forsøg på at lob, der dumpede forbi mål.

Nykøbing FC dominerede på bolden, men Fremad Amager-defensiven stod forbilledligt.

NFC’s største chance i kampen kom med omkring 20 minutter tilbage, da Fuglsang modtog en god diagonal og helflugtede bolden skråt tilbage i Fremad Amagers felt. Her kom Emilio Simonsen stormende, men hans forsøg blev sparket over kassen til stor ærgrelse for det ellers flotte fremmøde af NFC-fans.

Fem minutter senere kombinerede NFC igen småt i hjemmeholdets felt, men selv NFC’erne vendte og drejede sig for at komme frem til afslutning, blev der aldrig fundet plads til den helt store chance.

I stedet var hjemmeholdet efter 82 minutter tæt på at afgøre kampen, da Christoffer Boateng sled sig igennem i deres højreside og kom alene igennem med Jannich Storch. Offensivspilleren overplacerede dog sin afslutning mod det lange hjørne.

NFC pressede på i slutfasen, men et hovedstød fra Luca Kjerrumgaard og en afslutning fra Emilio efter aflæg fra samme Kjerrumgaard, var det hvad NFC kom frem til i slutfasen, uden at det blev rigtig farligt for Fremad Amager.

Efter fem tillægsminutter kunne hjemmeholdet derfor juble over tre vigtige point i bundstriden.

Næste opgave for NFC er på lørdag, hvor Vejle BK gæster Lollands Bank Park.

Fremad Amager – Nykøbing FC

22.10.22 Kl. 14:30 i Sundby Idrætspark

1-0 (1-0)

1-0, Jacob Johansson (10 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Kasper Jensen (46. Lars Pleidrup), Jacob Egeris, Thor Høholt, Oscar Fuglsang, Victor Christiansson (46. Ahmed Hassan), Valon Ljuti, Mads Carlson (78. Youssef Toutouh), Emilio Simonsen (90. Emeka Nnamani), Mathias Gehrt, Luca Kjerrumgaard.