Seneste nyt

Kom og sig farvel til Mathias Tauber på søndag

af

Søndag eftermiddag spiller Mathias Tauber sidste hjemmekamp for Nykøbing FC, og det er ekstra specielt for forsvarsspilleren, der om to kampe indstiller karrieren.

I overmorgen fløjtes der op for sæsonens sidste hjemmekamp i CM Arena, når FC Helsingør gæster Lolland-Falster.

For flere NFC-aktører er det en speciel kamp, da det er sidste hjemmekamp for dem for Nykøbing FC, og en af disse aktører er Mathias Tauber.

Kampen er dog yderligere speciel for Tauber, da han efter denne sæson ligeledes stopper karrieren.

– Det er jo både spændende, sjovt, underligt og meget specielt. Vi skal slutte sæsonen godt af på hjemmebane, og vi vil rigtig gerne gøre det med en sejr. For mig personligt er det lidt en anderledes kamp, men det går nok først rigtig op for mig, når jeg står der.

– Det er nok ikke gået helt op for mig endnu selvom, at det selvfølgelig er en beslutning, som jeg har overvejet i lang tid. Jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe på nu, men det er selvfølgelig stadig vemodigt. Jeg har spillet fodbold siden jeg var fire år gammel, og jeg har levet af det i de sidste 10-12 år. Så det er selvfølgelig meget specielt.

– Jeg vælger at stoppe imens legen er god og imens, at jeg stadig kan gå. Jeg må være ærlig at sige, at det ikke er det sjoveste længere at stå op med smerter om morgenen, så det glæder jeg mig til at slippe for. Jeg glæder mig også til at kunne bruge mere tid på min familie og fremfor alt mine børn, siger Mathias Tauber.

Et perfekt ophold

Mathias Tauber kom til Nykøbing FC sidste sommer efter et ophold på hele otte år i Lyngby BK.

Her røg forsvarsgeneralen dog ind i en turbulent periode med blandt andet end slem knæskade. For Tauber var det vigtigt ikke at slutte sin karriere på grund af en skade, og karrierestoppet i Nykøbing FC passer ham derfor godt.

– Jeg har haft et super godt år i Nykøbing FC, og det har været præcis, hvad jeg håbede på, da jeg skiftede herned. Jeg kom fra en lidt turbulent tid, og jeg ville gerne ud og spille noget fodbold igen. Jeg ville gerne ud og vise overfor omverden og mig selv, at jeg kunne komme tilbage fra en slem knæskade.

– Det var vigtigt for mig at komme til et sted, hvor der blev spillet seværdig fodbold og til et sted, hvor det var sjovt at spille – alt det har jeg fået i Nykøbing FC. Derudover har jeg i Nykøbing FC fundet et super kammeratskab, et godt omklædningsrum og en masse gode mennesker omkring holdet.

– Det har været et perfekt ophold for mig her i Nykøbing FC. Det er et dejligt sted med en masse dejlige mennesker, og jeg kommer til at savne hver og en af dem. Mon ikke, at jeg kommer til at følge klubben fremover, fortæller han.

Sulten er intakt

Selvom karrieren nu lakker mod enden, og den sidste hjemmekamp i NFC-trøjen spilles på søndag, så er Mathias Taubers sult efter sejr ikke væk – tværtimod.

– Jeg kan garantere jer for, at der er sult i kroppen til de to sidste kampe – det er jo eftermælet, og det er vigtigt for mig.

– Jeg kan også godt mærke på truppen, at der er masser af sult, og vi vil gøre alt for at slutte godt af og slutte så højt som muligt i tabellen. Vi føler også stadig, at vi har lidt at bevise overfor hjemmepublikummet, der ikke ligefrem er blevet forkælet med sejre i foråret, slutter han.

Taubers afskedskamp i CM Arena spilles søndag kl. 13:45.