Seneste nyt

Kom og sig farvel til Jens Olsen på søndag

af

I morgen står Jens Olsen for sidst gang i spidsen for Nykøbing FC i CM Arena, og du kan komme og være med til at hylde ham for hans tid i klubben.

I de seneste fem år har Jens Olsen styret tropperne fra sidelinjen i CM Arena, men når kampen i morgen mod FC Helsingør fløjtes i gang, er det foreløbigt sidste gang, at Jens Olsen står som cheftræner for Nykøbing FC.

Tanken om, at det i morgen er sidste hjemmekamp i spidsen for holdet, er da også at finde hos Jens Olsen.

– Det er en mærkelig tanke, at det snart er slut. Vi har hele ugen forberedt os på kampen, som vi plejer, men jeg kan jo godt mærke, at efterhånden som det rykker nærmere, så er det lidt underligt, at det er sidste gang man skal stå der – i hvert fald i denne omgang. Det er trods alt fem år, hvor man har haft CM Arena som hjemmebane og haft rigtig mange gode oplevelser, så det bliver lidt specielt, siger Jens Olsen.

Nykøbing FC betyder meget

Jens Olsen har af to omgange været cheftræner i Nykøbing FC, men han har også været ungdomstræner og selv spillet i NFC-trøjen.

Klubben betyder derfor ikke overraskende meget for træneren.

– Nykøbing FC betyder rigtig meget for mig. Det er her jeg i sin tid startede med at spille fodbold som seks årig, og det er her, jeg har fået mine bedste kammerater gennem tiden. Jeg har oplevet rigtig mange ting – både ture, divisionskampe og oplevelser som træner, så klubben betyder rigtig meget.

– Jeg kommer til at savne træningerne og til at være ude på banen sammen med spillerne. Klubben har også været på højt niveau i tre sæsoner nu, og man har nærmest været til eksamen hver søndag – den puls man får til kampene er helt sikkert også noget, som jeg kommer til at savne, siger Olsen.

En sommerdag i juni som højdepunkt

Cheftræneren har stået i spidsen for Nykøbing FC i masser af kampe, og der har både været op- og nedture gennem de seneste fem år.

Spørger man ind til højdepunkterne, har Jens Olsen svært ved at begrænse sig, men der er alligevel især én kamp, der skiller sig ud fra mængden.

– Jeg synes, at der er rigtig mange højdepunkter, men der er ingen tvivl om, at den der juni-dag for snart tre år siden i Thisted står som noget specielt. Det er de færreste trænere, der kommer til at opleve en oprykning, og måden det skete på var også helt speciel. Vi spillede nærmest det perfekte forår, overhalede dem alle indenom og rykkede op på sidste spilledag. Det var en fantastisk oplevelse.

– Jeg husker også vores første sæson i 1. division, hvor vi slår Hobro ude med 1-0 efter en rigtig svær periode. Sejren oppe i Esbjerg i sidste sæson, hvor vi ellers var spillet ud på parkeringspladsen, men formår at vinde 3-1 i anden halvleg står også klart for mig og det samme kan siges om vores 4-3-sejr hjemme mod Vejle i en december-kamp. Vores seneste kamp oppe i Thisted, hvor vi vinder 1-0 i overtiden og får ro på sæsonen er også specielt for mig.

I morgen er det dog sidste kamp med Jens Olsen ved roret i CM Arena og træneren håber på, at holdet kan fortsætte sidste weekends takter og slutte sæsonen godt af.

– Det er vigtigt at få en sejr, men et eller andet sted, er det en kamp som alle andre. Vi vil rigtig gerne slutte godt af, og jeg synes også, at vi oppe mod HB Køge så, at vi ikke er gået på ferie, slutter han.

Der er kickoff i morgen klokken 13:45 i CM Arena.