Seneste nyt

Kim Christensen: Nykøbing FC gav mig smag for professionel fodbold

af

Det blev blot til en enkelt sæson i Nykøbing FC for Kim Christensen, men målmanden med det flotte CV nåede at gøre stort indtryk i klubben, der ifølge ham selv gav ham smag for det professionelle liv.

I sæsonen 2003-2004 endte Nykøbing FC som nummer otte i 1. division. Da Superligaen dengang blot bestod af 12 hold, betød det, at Nykøbing FC blev det 20. bedste hold i Danmark, hvilket stadig er klubbens bedste resultat.

En af årsagerne til det flotte resultat var målmand Kim ’Buffon’ Christensen, der i sæsonen 2003/2004 var  en sikker sidste skanse mellem stængerne i Nykøbing F. Idrætspark og efterfølgende blev solgt til FC Nordsjælland.

Målmanden ser da også tilbage på tiden i Nykøbing FC med stor glæde.

– Jeg husker tiden i Nykøbing FC som en rigtig god tid. Det var et fantastisk sted at være, og så havde vi ovenikøbet en træner i Carsten Broe, der ville spille rigtig god fodbold.

– Truppen var også rigtig god. Den var meget homogen, sjov og ikke mindst dygtig. Alt i alt var det en rigtig fed tid, fortæller Kim Christensen.

Nykøbing FC var første skridt mod professionel tilværelse

Efter tiden i Nykøbing FC kom Kim Christensen til Superligaen og FC Nordsjælland. Også her havde målmanden stor succes, hvorfor tiden herefter bragte ham IFK Göteborg og FC København, hvor han stadig er aktiv.

Det lå dog ikke ligefrem i kortene, at Kim Christensen skulle blive professionel målmand, og det var først i Nykøbing FC, at karrieren for alvor tog fart.

– Nykøbing FC har helt sikkert betydet noget specielt for mig. Jeg har jo haft et lidt specielt karriereforløb, hvor jeg først begyndte at stå på mål, da jeg var 17-18 år, så jeg havde på daværende tidspunkt aldrig haft målmandstræning.

– Det var først, da jeg kom til Hvidovre og senere Nykøbing FC, at jeg begyndte at få både målmandstræning og kampe på højt niveau. Nykøbing FC var helt sikkert med til at udvikle mig som målmand, og det var her, at jeg fik en idé om, hvad det ville sige at spille på højere niveau, fortæller målmanden.

Nykøbing FC var altså afgørende for Kim Christensens senere karriere, og den dag i dag ser han da også tilbage på beslutning om at rykke til Nykøbing FC som en af de vigtigste i hans karriere.

– At jeg tog springet til Nykøbing FC var det bedste, jeg kunne have gjort for min videre karriere. Det var første gang, at jeg virkelig valgte at satse på fodbolden. I Hvidovre arbejdede jeg stadig civilt ved siden af, men da jeg så kom til Nykøbing FC, gik jeg ’all in’ og satsede på fodbolden.

– Det var i Nykøbing FC, at jeg for første gang fik smagt lidt på det professionelle fodboldliv. Der var altid mange fans på lægterne, og der var generelt stor opbakning til holdet i byen. Så det var dét år i Nykøbing FC, der afgjorde, at jeg for alvor skulle satse på fodbolden, siger Christensen.

Brøndby-kampen som højdepunkt

Selvom Nykøbing FC i Kim Christensens ene sæson i klubben tilspillede sig klubben hidtil bedste placering, så er der alligevel én kamp, der skiller sig ud fra mængden – pokalkampen mod Brøndby IF.

Her husker Kim Christensen tydeligt, hvor stor kampen var for både holdet og byen.

– Jeg husker tydeligt, da vi spillede pokalkvartfinale mod Brøndby. Det var en stor kamp for både byen og for os spillere. Vi var endda tæt på at kunne drille dem lidt – det var en rigtig god kamp at være en del af. At klubben og byen fik den kamp, var også super fedt.

– Generelt husker jeg dog også tilbage på en rigtig god sæson, hvor vi leverede nogle gode resultater. Set over hele sæsonen, kunne vi dengang være rigtig stolte over, hvad vi havde præsteret, fortæller Kim Christensen inden, at han tænker tilbage på det hold, der dengang tørnede ud for hele Lolland-Falsters mandskab.

– Jeg husker truppen som en trup, der kæmpede for hinanden, og man kunne mærke, at folk kunne lide hinanden. Det var en meget velfungerende trup, hvor der både var plads til sjov, ballade og seriøsitet, men jeg tror næsten, at det var vigtigste for os i den sæson var, at vi havde det så godt sammen.

– Vi havde også en meget dygtig træner i Carsten Broe. Han lavede noget sjov og spændende træning, og han forstod virkelig at få det maksimale ud af sine spillere. Generelt havde vi bare et rigtig godt hold, og mange af os endte da også med at komme op i Superligaen, hvor vi fik prøvet vores talent af, mindes målmanden.

Stort at få Nykøbing FC i Superligaen

Kim Christensen er stadig aktiv, og gør sig pt. som tredjemålmand og målmandstræner hos de danske mestre, FC København.

Der er derfor stadig masser at se til for Kim Christensen, men alligevel holder målmanden et vågent øje med, hvordan det går Nykøbing FC.

– Jeg følger selvfølgelig stadig med, og jeg synes, at det er et spændende projekt, som klubben har gang i med Superliga i 2020.

– Det kunne være så fedt at møde jer oppe i Superligaen – det må jeg sige. Det er jo også et område af landet, hvor der mangler et hold i Superligaen, påpeger han.

Målmanden har på egen krop oplevet den store opbakning på Lolland-Falster, og han kan derfor sagtens forestille sig, hvordan landsdelen ville reagere på en oprykning til Superligaen.

– Jeg kender jo selv til byen, menneskerne og den store opbakning, der er på Lolland-Falster, så jeg ved, at der vil være et kæmpe opland, som vil støtte op om holdet. Det kunne være rigtig stort, fortæller målmanden.

En fremtid som målmandstræner

Den tidligere keeper i Nykøbing FC er efterhånden blevet 38 år, hvorfor karrieren så småt lakker mod enden.

Christensen har dog i flere år forberedt sig på netop dette, hvorfor fremtiden ikke er helt uvis.

– Jeg har kontraktudløb med FC København til sommer, og det er jo altid lidt svært at spå om, hvad der kommer til at ske, men jeg er jo blevet 38 år, så umiddelbart er det min sidste kontrakt, jeg har gang i nu her.

– Jeg har forberedt i mange år, hvad der skulle ske efter min aktive karriere. Jeg har taget en masse træneruddannelser, så jeg håber da, at man i fremtiden kan se mig som målmandstræner. Det er i hvert fald den vej min karriere går, fortæller Kim Christensen.

Målmanden var rigtig glad for sin tid i Nykøbing FC, og spørger man ham om han kunne forestille sig at vende tilbage til Nykøbing FC i en funktion som træner, er han bestemt ikke afvisende.

– Man kan aldrig vide det. Jeg var i hvert fald rigtig glad for at være i Nykøbing FC, så jeg vil da bestemt ikke udelukke, at jeg en gang i fremtiden kan være at finde i klubben igen.

Husker ’Fido’ i speakerboksen

I starten af 00’erne var det John ’Fido’ Hansen, der sad i speakerboksen i Nykøbing F. Idrætspark, og det kastede en masse fantastisk øgenavne til spillerne af sig.

Kim Christensen fik pludselig tilnavnet ’Buffon’, og målmanden kan ikke lade vær med at tænke tilbage på de mange pudsige udråb fra speakerboksen med et smil.

– Noget af det jeg synes var allersjovest var jo, hvordan John ’Fido’ Hansen pludselig midt under kampen kunne finde på at råbe i højtalerne, at ’Tordenstøvlen’ havde haft et kanonskud på overliggeren eller, at nu havde Kim ’Buffon’ Christensen lavet en kanonredning.

– Det synes jeg var helt vildt charmerende, og man kunne nærmest se undren i ansigtet på modstanderne, når ’Fido’ ikke kunne holde mund oppe i speakerboksen. Det var sgu sjovt, slutter Kim Christensen med et grin.