Seneste nyt

Kenneth ’Tordenstøvle’ Jørgensen: Jeg har aldrig meldt mig ud af Nykøbing FC

af

Med små 250 førsteholdskampe for Nykøbing FC er Kenneth Jørgensen en af kæmperne i klubbens historie. Selvom det er små seks år siden, at ’Tordenstøvlen’ stoppede i klubben – så betyder klubben stadig så meget for ham, at han aldrig har meldt sig ud.

En af de helt store i Nykøbing FC’s historie er midtbanekreatøren Kenneth ’Tordenstøvle’ Jørgensen, der har spillet lige knapt 250 kampe for Nykøbing FC gennem tiden.

Han er derfor en af de spillere, der har repræsenteret hele Lolland-Falsters hold flest gange, hvorfor han spiller en ganske central rolle i klubbens historie.

For Kenneth Jørgensen er Nykøbing FC også noget ganske særligt.

– Klubben har betydet rigtig meget for mig og min udvikling som spiller. Man ender jo med at få en rigtig stor klubfølelse, når man har været så længe i en klub. Der er masser af trænere, ledere og tidligere holdkammerater, der har gjort rigtig meget for mig, og de har jo været der halvdelen af ens liv. Så klubben har betydet og betyder stadig rigtig meget for mig.

– Jeg har taget klubben med mig ligegyldigt, hvor jeg har været. Jeg har eksempelvis aldrig meldt mig ud af Nykøbing FC selvom, at jeg ikke er aktiv længere. Det skyldes, at jeg har den her klubfølelse omkring, hvor jeg kommer fra, fortæller Kenneth Jørgensen.

Spillet i klubben fra barnsben

Kenneth Jørgensen er Nykøbing-dreng og startede som barn i den ene af Nykøbing FC’s moderklubber, B1921.

Han har derfor været med hele vejen fra ungdomsspiller til divisionsspiller, og det har ifølge ham selv været en rigtig god rejse at være en del af.

– Jeg har spillet i klubben nærmest lige siden, at jeg kunne gå, så jeg er jo opvokset i klubben. Jeg var også med, da man gik fra at spille Danmarksserie til 1. division, og det var en rigtig spændende tid, hvor klubben gennemgik en udvikling af rang. Der var selvfølgelig også nedture, hvor det hele var mindre sjovt, men alt i alt, så nødt jeg virkelig bare at spille i klubben.

Undervejs blev Kenneth Jørgensen især kendt for sine fantastiske frispark, hvorfor han fik tilnavnet ’Tordenstøvle’. Det skulle blive et navn, der hang ved og som blev sunget i Nykøbing F. Idrætspark hver gang, at Nykøbing FC fik en dødbold, der tilnærmelsesvis kunne afsluttes mod mål på.

Selv synes ’Tordenstøvlen’ da også, at den gimmick var meget sjov.

– Ham der opfandt navnet, har jeg jo kendt i mange år, og jeg har også spillet sammen med ham, da jeg var helt lille. Dengang skød jeg måske hårdere end de fleste, om jeg gjorde det som senior, ved jeg ikke, men han kommenterede i hvert fald en kamp, hvor han så nævnte navnet.

– Derfra samlede John ’Fido’ Hansen navnet op, og så blev det hurtigt kendt på stadion. Det var meget sjovt, mindes ’Tordenstøvlen’ inden, at han fortæller, at han stadig hører navnet ind i mellem.

– Der er da stadig nogle, der omtaler mig som det – især supporterne på stadion. Blandt venner er det nok faldet lidt tilbage på de gamle kaldenavne.

Superligaen tur-retur

 I begyndelsen af årtusindet gjorde Kenneth Jørgensen det så fremragende for Nykøbing FC, at også Superligaklubber fik øjnene op for hans kvaliteter.

Det resulterede i et skifte til Herfølge, der på det tidspunkt lå i Danmarks bedste række. Opholdet blev præget af skader, men alligevel var det en god oplevelse for Kenneth Jørgensen.

– Det var lidt både og i Herfølge. Jeg tog derop på grund af, at jeg ville tage et spring i niveau. Jeg var jo rigtig glad for at være i Nykøbing FC, så der var på ingen måde tale om, at der blev smækket med døren.

– Jeg kom så derop og fik forsøgt mig på Superliga-niveau, men fik uheldigvis en del skader. Når jeg var klar, så startede jeg dog også inde. Desværre spillede jeg så på et hold, der ikke kunne klare sig, hvorfor vi rykkede ned.

– Alt i alt synes jeg dog, at det var en god oplevelse i Herfølge. Der var en masse fine mennesker i og omkring klubben, så det var faktisk kun skaderne, der var på negativsiden. Det gjorde bestemt ikke opholdet negativt i sig selv – det var bare uheldigt, at det blev sådan. Det kunne selvfølgelig have været sjovt at se, hvad det kunne være blevet til, hvis ikke skaderne var kommet i vejen, fortæller ’Tordenstøvlen’.

Efter halvandet år sluttede tiden i Herfølge, hvorfor det atter var tid til at finde en ny klub. Her stod Nykøbing FC klar med åbne arme, og det glædede Kenneth Jørgensen, der ikke skulle bruge meget betænkningstid.

– Der var ikke blevet smækket med dørene, da jeg forlod klubben, og det betød også, at vi kunne snakke stille og roligt om sagerne. Så vi fandt en løsning, og jeg kunne komme hjem og begynde på en frisk.

– Det var lidt som at vende hjem, og jeg var utrolig glad for, at klubben stod med åbne arme, siger Jørgensen.

Følger klubben rigtig tæt

I 2012 stoppede Kenneth Jørgensen karrieren, hvor det hele startede – hjemme i Nykøbing FC. Herefter var ’Tordenstøvlen’ i en periode træner for U19-holdet inden, at han dog senere hen trak sig tilbage og nu i stedet ofte kan findes på tilskuerpladserne i Nykøbing F. Idrætspark.

Selv vil han dog ikke afvise, at han en dag kan komme til at spille en aktiv rolle i klubben igen.

– Efter jeg stoppede som aktiv, der startede U19-træner i klubben og var det i halvanden eller to sæsoner. Sidenhen er der kommet børn og sådan til, så det gør selvfølgelig, at jeg ikke har så meget tid længere. Jeg snakker dog stadig med rigtig mange mennesker i klubben, og når tiden er til det, så er jeg helt sikkert også en del af klubben igen.

– Jeg har også en søn, der nok kommer til at spille fodbold – han laver i hvert fald ikke andet, når han selv får lov til at bestemme. Så man kunne sagtens forestille sig, at jeg blev mere aktiv i klubben igen, fortæller Jørgensen.

Indtil videre holder Kenneth Jørgensen sig dog på sidelinjen, hvor han til gengæld følger klubben så tæt som overhovedet muligt.

– Jeg følger stadig klubben rigtig tæt, og jeg har jo også mange venner i Nykøbing FC. Det er jo halvdelen af ens liv, man har brugt i klubben, og der er stadig rigtig mange tilbage, der også var der dengang. Jeg følger med i alt, hvad jeg overhovedet kan komme til og som tiden tillader

Kenneth Jørgensen er selv lokal, hvorfor han da også glæder sig over, at klubben i de seneste par år atter har satset på unge og lokale talenter.

– Jeg er kæmpe fortaler for, at man bruger lokale talenter. Der er selvfølgelig også behov for dygtige spillere udefra, som vi også havde, da jeg selv spillede, men i det omfang det kan lade sig gøre, der skal man trække på de lokale talenter. Det er virkelig en spændende udvikling, som klubben er i.

Carsten Broe som marionetdukke

Beder man Kenneth Jørgensen om at fiske en sjov episode frem for hans tid i klubben, så er det første, der springer frem i hukommelse en episode i Skive efter oprykning til 1. division.

– Jeg husker en episode fra dagen oppe i Skive, som vi sidenhen har grint meget af. Martin Lohse blev interviewet direkte til Radio Sydhavsøerne, og han blev spurgt om Carsten Broes betydning for, at vi jo lige var rykket op.

– I stedet for at rose Carsten – der jo havde enorm betydning for os – så vælger han at sige, at Broe ganske enkelt kun var en marionetdukke for vores assistenttræner Lars Bo Christensen, der styrede det hele.

– Carsten og Lars Bo passede rigtig godt sammen, men det var måske ikke helt sådan, at det var. Det grinede vi meget af, griner ’Tordenstøvlen afsluttende.