Seneste nyt

Kanonkasser bag sejr over Fremad Amager

af

Nykøbing FC sikrede sig lørdag eftermiddag en 2-0-sejr i sæsonens sidste kamp. Sejren blev grundlagt på flotte mål af Nicolai Jessen og Joachim Wagner.

Fremad Amager var før lørdagens opgør på Nykøbing F. Idrætspark den eneste 1.divisions-modstander, som Jens Olsens tropper manglede at besejre.

Dén statistik blev der dog ændret på efter dagens opgør, da Nykøbing FC  sendte John ‘Faxe’ Jensens mandskab tilbage over broen med et 2-0-nederlag.

Nykøbing FC lagde hårdt fra land og allerede efter en enkelt minut, var Joachim Wagner tæt at bringe hjemmeholdet i front.

NFC-topscoreren modtog bolden på venstrekanten, og forsøgte at kroge bolden over i det lange hjørne, men måtte i denne omgang se sin afslutning gå snært forbi mål.

Wagners afslutning mod mål satte gang i en chancekavalkade og især Mads Delord Jensen var giftig i offensiven i det første kvarter.

Også Joachim Wagner var tæt på igen, da Jakob Bonde serverede en høj bold i dybden for ham. Afleveringen blev dog en tand for høj til, at topscoreren kunne andet end snitte bolden i hænderne på Fremad Amager-målmanden.

Midt i første halvleg kom der en anelse mere ro på kampen, men det skulle vise sig at være stilhed før stormen. Den rolige periode varede nemlig kort, og begge hold fik efterfølgende et par flotte tilbud for at komme på tavlen.

Efter en lille halv time blev Linus Olsson således spillet helt fri foran mål, men angriberens afslutinng fra tæt hold blev reddet via en flot refleksredning inde i Fremad Amager-målet.

Den store chance virkede til at vække amagerikanerne,  for blot få minutter senere fik de en af kampens største chancer, da Fremad Amager spillede en mand helt fri igennem med Thomas Villadsen.

Nykøbing FC-keeperen har dog stået et stort forår, og det kronede han med en vigtig redning på friløberen. Redningen skulle få sekunder efter vise sig at blive yderligere afgørende, da det i stedet for 0-1 blev til en føring til hjemmeholdet.

Nicolai Jessen blev sendt afsted på højrekanten, hvorefter han snød en modspiller, trak ind i banen og sparkede bolden op i det lange hjørne uden chance for Fremad Amager-keeperen, der blot kunne se til, imens Jessens kanonkugle strøg op i krogen.

Målet gav dog ikke mere ro på kampen, da spillet fortsatte med et bølge frem og tilbage mellem felterne. De helt store chancer udeblev dog i resten af første halvleg.

Efter pausen kom Fremad Amager bedst fra land. John ‘Faxe’ Jensens tropper virkede opsatte på at ændre på stillingen, og de kom da også frem til et par fornuftige afslutninger mod Thomas Villadsen, som dog ikke havde problemer med at klare forsøgende.

Nykøbing FC stod dog imod det store Fremad Amager tryk, og i stedet fik falstringerne kampen tilbage på deres præmisser. Det medførte optræk til chancer i begge ender, men uden at den sidste nødvendige skarphed var til stede.

Kampen var derfor stadig en åben affære i slutfasen, men med små fem minutter tilbage blev det atter tid til et flot mål fra NFC’s fødder.

Dommeren tilkendte hjemmeholdet et frispark i højreside på kanten af feltet, og Joachim Wagner stillede sig klar til at tage sig af det.

Det skulle vise sig at være en god beslutning, da NFC-topscoreren kronede en flot sæson med et fantastisk frisparksmål, der gik ind ved forreste stolpe uden chance for målmanden.

Det var Joachim Wagners 14. ligamål i denne sæson.

2-0-målet tog brodden af Fremad Amager, der dermed ikke formåede at svare igen. Dermed kunne Nykøbing FC notere tre point til kontoen og samtidig sætte to streger under en fornem slutspurt på sæsonenen, hvor man er ubesejret i de sidste fem kampe.

NordicBet Liga, 1. Division, 33. runde

Søndag d. 27. maj 2017, kl. 15:00 i Nykøbing F. Idrætspark.  

Nykøbing FC – Fremad Amager

2-0 (1-0).
1-0, Nicolai Jessen (31)

2-0, Joachim Wagner (88)

Nykøbing FC (4-3-3): Thomas Villadsen, Chris Thorsheim, Kasper Jensen, Casper Andersen, Mads Delord Jensen, Jakob Bonde, Lars Pleidrup, Linus Olsson, Nicolai Jessen, Mikkel Dahl, Joachim Wagner.

Indskiftet: Sebastian Koch, Nicky Berthelsen, Jeppe Arnesen.

Ikke benyttet: Tobias Brogaard, Anders Vest-Hansen, Mads Ibenfeldt.