Seneste nyt

Kampen var sekundær

af

Sidste kamp i sæsonen er altid noget særligt. For nogle er det sidste kamp for klubben, og for en enkelt anden er det sidste kamp i karrieren.

Fredagens kamp var som sådan ikke det vigtigste. Skulle der været noget at spille om, så var det at udeholdet FC Fredericia skulle vinde for at være sikker på at vinde kvalifikationsspillet til næste års Nordicbetliga. Det er trods alt noget, efter at have indledt de ti kampe som næstsidst.
Nykøbing FC’s skæbne var forseglet inden kampen, så denne kamp vil gå over i historiebøgerne som Lars Pleidrups sidste kamp på divisionsniveau. Da først gæsterne havde bragt sig foran tidligt i kampen, var det mest Lars Pleidrups farvel kampen handlede om.
I øvrigt er Lars Pleidrup 51 dage ældre end Zlatan Ibrahimovic – uden sammenligning i øvrigt.

Selve kampen er der ikke så meget at sige til. Hjemmeholdet fik et slag på kæben allerede i det andet minut hvor fæstningsbyen kom foran 1-0. Det kunne nok overvindes, men efter 28 minutter blev føringen fordoblet, og den sugede luft ud af holdet. Minuttet efter fik Lars Pleidrup en gylden chance for at bringe spænding ind i opgøret, efter han blev spillet lidt tilfældigt fri i venstre side af Emeka Nnamani. Desværre overplacerede han sit skud.
Det kunne have været en fantastisk afslutning på en unik karriere. Stor chance til Nykøbing efterfulgt af mål til Fredericia blev herefter mønsteret.

Luca Kjerrumgaard var hele tiden på jagt efter flere mål, men det var ikke mange chancer det godt organiserede Fredericia forsvar gav væk. Her en enkelt som går snært forbi modsatte stolpe.

Yderligere et minut efter blev det også 3-0 til gæsterne, og så var der ikke mere i den kamp. Et forvarsel til næste Fredericia mål var da Luka Kjerrumgaard i det 38. minut, fra en lidt spids vinkel skyder snært forbi modsatte stolpe, og så løb Fredericia ned i den anden ende og scorede til 4-0. Mønsteret var det samme som da Lars Pleidrup brændte sin store chance.

 

I anden fulgte FC Fredericia deres koncept og spillede bolden rundt, mens Nykøbing spillerne løb en masse forgæves. Udeholdet havde ikke for alvor fokus på at score flere mål, men mere at spille kampen sikkert hjem.
Nykøbing FC fik dog reduceret efter 76 minutter da målmanden tabte et højt indlæg fra højre side af Noah Larsen, ned i hovedet på Emilio Simonsen hvorfor den sprang i mål. Et sjældent hovedstødsmål af den vævre angriber.

Man skal opsøge heldet for at få det. Det gør Emilio Simonsen her, som helt bogstaveligt står det rigtige sted da FC Fredericias målmand Valdemar Birksø taber Noah Larsens indlæg ned i hovedet på den hurtige angriber.

Sidst i kampen blev det også 5-1, men det var udskiftningen af Lars Pleidrup der var kampens egentlige clou. Se flere billeder fra kampen på Instagram.

Efter en hård sæson har spillerne nu sommerferie til træningen begynder igen.

Nykøbing FC – FC Fredericia 1-5 (0-4)

2. 0-1 Nicklas Røjkjær
28. 0-2 Adam Jakobsen
30. 0-3 Adam Jakobsen
39. 0-4 Adam Jakobsen
76. 1-4 Emilio Simonsen
85. 1-5 Erik Nissen

Nykøbing FC’s startopstilling:
Jeppe Rasmussen
Kasper Jensen
Elias Gärtig
Jacob Blach Nielsen (73. Willads Delvin)
Lars Pleidrup (88. Oskar Gärtig)
Thor Høholt
Mathias Gehrt
Ole Jakobsen (73. Noah Larsen)
Emilio Simonsen
Emeka Nnamani (46. Stefan Madsen)
Luca Kjerrumgaard

Tilskuere 750 på Lollands Bank Park