Seneste nyt

Juhl: Stolt over at have trukket i NFC-trøjen

af

Mikkel Juhl tørner efter sommerferien ud for Lyngby, men hans tre år i Nykøbing FC har ifølge backen betydet alverden for ham.

Endnu et ungt talent har gennemgået en forrygende udvikling i Nykøbing FC, og Mikkel Juhl skal nu derfor prøve kræfter med Superligaen efter sommer.

Juhl har spillet en stor rolle for NFC over de seneste tre år, og det er da også tre år, som han ser tilbage på med stor stolthed.

– Jeg vil se tilbage på de seneste tre år med stor stolthed. Jeg kom herned som en lille førsteårssenior, der først skulle til at lære, hvordan man agerede i en førsteholdstrup og i et seniormiljø, og det har været en lang proces. Det har også været meget op og ned med spilletid, men hele rejsen har været fantastisk for min udvikling, og jeg er stolt over, at jeg har gennemgået den i NFC. På alle måder har NFC været det perfekte sted for mig at udvikle mig i, siger Mikkel Juhl, inden at han fortsætter.

– Jeg har arbejdet hårdt for at udvikle med til den bedste udgave af mig selv, og så er NFC heldigvis en klub med en træner, der belønner hårdt arbejde og giver de unge chancen – også i perioder, hvor jeg måske kæmpede med at finde mit topniveau. Det har været meget motiverende, og det har flyttet mig helt enormt. Jeg er meget taknemmelig for min tid i NFC.

Vil savne hele NFC

Mikkel Juhl har været en stor figur i NFC, og han er både i truppen og rundt om i klubben en utrolig vellidt person.

Selv sætter han også pris på alle de oplevelser og mennesker, som han har mødt i sin tid i NFC.

– Nykøbing FC vil altid betyde meget for mig. Det var min første seniorklub, og det var NFC, der troede på mig og min udvikling. Det glemmer jeg aldrig.

– Det kan også godt lyde lidt som en kliché, når man siger, at NFC er som en familie, men sådan har jeg virkelig haft det. Lige fra gutterne i truppen, over holdlederne til buschaufføren, så har man altid følt, at alle ville en det bedste. Jeg er aldrig gået sur, trist eller frustreret hjem efter en dag i klubben.

– Jeg vil savne hele klubben og sammenholdet med gutterne. Alle i gruppen – også udenom holdet. Sammenholdet er noget specielt, og jeg vil også savne stadion, atmosfæren og Danmarks bedste bane – hold kæft, hvor er den klasse. Jeg har kæmpe respekt for NFC og de hårdtarbejdende mennesker, der er hele vejen rundt om den.

– Jeg vil også savne Nykøbing. Jeg har boet her i nogle år nu, og det har været fantastisk. Jeg er meget stolt og taknemmelig over, at jeg har kunne trække i trøjen for hele landsdelens hold og at have spillet foran Nordkurven. Det betyder meget for mig.

Mikkel Juhl har i den senere tid også hjulpet til som ungdomstræner i klubben, og drengene fra NFC’s U11-årgang får også en afskedssalut med på vejen.

– Jeg kommer til at savne mine U11-drenge. Selvom de ikke har haft en direkte indvirkning på min fodbold, så har de gjort meget for mig menneskeligt, og de har givet mig utrolig meget glæde. De har været med til at løfte mig som person, og jeg kommer til at holde et vågent øje med dem fremover, siger Juhl.

I Nykøbing FC opererer vi med mottoet ’Én gang NFC – altid NFC’. Klubben er da også kommet så meget ind under huden på Mikkel Juhl, at han slet ikke er i tvivl om, at han en dag ude i fremtiden igen trækker i trøjen for hele Lolland-Falsters hold.

– Jeg kommer tilbage en dag. Det er sikkert. Nu skal jeg ud og give den gas og se, hvad mit talent rækker til, men jeg skal tilbage til klubben en dag og give tilbage. Ellers når jeg jo heller aldrig at slå Lars Pleidrups kamprekord, slutter Mikkel med et grin.

Vi ønsker Mikkel alt det bedste i Lyngby BK.