Seneste nyt

Joachim Wagner bliver angrebstræner og U19-assistent i NFC

af

Nykøbing FC tager med åbne arme imod klubikonet Joachim Wagner, der er ny angrebstræner og U19-assistent i klubben.

Med 277 kampe og 75 mål for Nykøbing FC’s bedste mandskab har Joachim Wagner klubben og landsdelen helt inde under huden.

Det er derfor med stor glæde, at vi kan byde Joachim velkommen hjem i NFC-familien efter sit ophold i FC Fredericia og karrierestop som aktiv spiller.

Manager Claus Jensen glæder sig over den nye tilføjelse til trænerteamet.

– Vi er enormt glade for at kunne byde Joachim velkommen hjem. Det er en hjørnesten i vores strategi både på spiller og træner/leder-siden at vi skal have en stærk lokal forankring. Joachim kender NFC, og han har kulturen inde under huden samtidig med, at han har et stærkt ønske om at give sin erfaring videre. Han har NFC blod i årerne og er en kulturbærer, som brænder for NFC, siger Claus Jensen inden, at han fortsætter.

– Joachim var som spiller i NFC helt fantastisk, men nu er det tid til at skrive et nyt kapitel – det glæder vi os til at gøre i fællesskab. Joachim har et uomtvisteligt potentiale som træner, og det ser vi nu frem til at fremelske gennem hans nye roller i klubben.

Wagner: Glad og taknemmelig for tilliden

Joachim Wagner er efter en kort afstikker i FC Fredercia tilbage i Nykøbing FC, hvor det hele startede og hvor han med tiden både blev et klubikon og en fanfavorit.

Nakskovitten glæder sig over at være tilbage i hjerteklubben, hvor et nyt kapitel i fodboldkarrieren skal skrives.

– Det er megafedt, og jeg er rigtig glad for den her aftale, siger en tydeligt glad Joachim Wagner inden, at han fortsætter.

– Jeg glæder mig til at komme i gang og se, hvor det tager mig hen. Jeg glæder mig til at få endnu mere erfaring og lære en masse af de mange dygtige folk, der er omkring NFC.

Efter karrierestoppet var der mange muligheder for, hvad hverdagen nu skulle bringe efter livet som fodboldspiller, men ifølge den tidligere NFC-topscorer, var det aldrig et tema at forlade fodboldverden.

– Det var aldrig et tema at lave andet end noget med fodbold. Det var mere lige, hvordan det skulle strikkes sammen og så bød den her mulighed i NFC sig, og så jeg var jeg selvfølgelig ikke i tvivl om, at det var sådan det skulle være.

– Det er i Nykøbing FC, at jeg synes det er sjovest at være – det var også derfor, at jeg selv spillede så mange år i klubben. Jeg har aldrig lagt skjul på, at Nykøbing FC er min klub, så det er det mest naturlige for mig at starte min trænervej her. Jeg er meget glad og taknemmelig for, at jeg nu har fået den mulighed, siger den tidligere nummer 9.

Det bedste fra to verdener

Joachim Wagner bliver assistent på Thomas Slosarichs talentfulde U19-mandskab og ikke mindst angrebstræner på divisionsholdet.

Wagner glæder sig over sine nye roller, hvor han både vil blive omgivet af dygtige spillere og trænerkolleger.

– Jeg kommer til at være med ved to forskellige hold i form af divisionsholdet samt U19-holdet, og det synes jeg giver mig det bedste fra to verdener. Jeg ser meget frem til at suge til mig, få en masse viden og ikke mindst lære fra mig på trænerbanen.

– Der er mange dygtige trænere i klubben – både unge, men også erfarne. Det er vigtigt for mig som ny træner at være omgivet af nogle mennesker, der har prøvet en masse ting. Det er et rigtig godt miljø at komme ind i, siger han.

Som angriber i Nykøbing FC var Joachim Wagner bestemt ikke en fremmed for at få netmaskerne til at blafre. Netop den egenskab skal han give videre i sin funktion som angrebstræner.

– Helt konkret skal jeg ind og se, om jeg kan komme ind og få angriberne til at score endnu flere mål. Jeg skal være med til at træne tekniske og mentale færdigheder, så det bliver en automatreaktion at sparke bolden i kassen. Det samme gør sig gældende hos de unge spillere på U19-holdet – jo tidligere man kan lære dem sådan nogle ting desto bedre.

– Jeg håber, at jeg kan give dem nogle af de ting, som jeg selv var god til, og hvis jeg lykkes med det, så kommer vores spillere også til at score mange flere mål, end jeg gjorde, siger Wagner.

Joachim Wagner tog selv turen som U-spiller hele vejen til førsteholdet i Nykøbing FC, og netop den rejse brænder nakskovitten voldsomt for.

– Jeg synes, at perioden som U19-spillerne befinder sig i er ekstremt spændende. De befinder sig omkring transitionen til at blive seniorspillere, og det er et vigtigt tidspunkt i ens fodboldkarriere. Det er meget motiverende og spændende at være med til at forme dem, hjælpe dem på rette vej og give dem det sidste skub inden, at de bliver seniorer, fortæller Wagner, som regner med at kunne gøre stor brug af egne erfaringer.

Joachim Wagner er allerede tiltrådt i NFC.