Seneste nyt

Jens Olsen: Vi er klar til næste skridt i forberedelserne

af

Cheftræneren glæder sig over weekendens to kampe og en januar-måned, der næsten er forløbet perfekt.

De første tre uger af vinteropstarten er gået, og de blev i weekenden rundet af med hele to træningskampe.

Lørdag blev det til et 0-1-nederlag til FCK U19 inden, at der søndag blev taget revanche med en 4-0-sejr over 2. divisionsmandskabet HIK.

Cheftræner Jens Olsen glæder sig over de to kampe, hvor det både blev til gode kampminutter i benene og spilletid til nogle af klubbens mange unge talenter.

– Det var godt at komme i kamp igen, og selvom det var to meget forskellige kampe i weekenden, så var der positive ting at tage med fra begge opgør. Der er ingen tvivl om, at det var ringe, at vi tabte lørdag, men samtidig fik vi til gengæld set en masse af de helt unge drenge på et niveau, som de ikke er vant til – det er fremragende for deres udvikling at blive matchet mod dygtige modstandere.

– Søndag så vi rigtig stærke ud på trods af, at vi både havde trænet hårdt og spillet dagen før. Specielt første halvleg er jeg meget tilfreds med, og vi viste både solidt forsvarsspil, skarpe omstillinger og kynisme foran målet. Det er stærkt at levere sådan en præstation efter den hårde opstart, vi har været igennem, siger Jens Olsen.

Gode lærepenge for de unge

Fælles for begge kampe i den netop overståede samt forrige weekend var, at mange af Nykøbing FC’s lokale og unge talenter var oppe og snuse til førsteholdet.

Det glæder Jens Olsen, der så positive takter fra talenterne.

– Det var rigtig fint at se så mange af vores U-spillere i kamp. Jeg synes, at de leverede rigtig flot, og de gik ind til opgaverne med oprejst pande selvom, at det var på et højere niveau, end de hidtil har været vant til.

– At komme op og snuse til førsteholdet og blive matchet på alle parameter er med til at udvide deres bevidsthed omkring, hvilke udviklingsområder de skal arbejde på. Springet fra ungdomsspiller til divisionsspiller er langt og hårdt, men oplevelser som disse er sammen med den rette mentalitet med til, at de her drenge kan tage springet, siger han.

Klar til næste fase af opstarten

Med tre gode og hårde træningsuger under bæltet, har Nykøbing FC-drengene fået lagt en god fysisk bund forud for det spændende forår.

Jens Olsen ser positivt tilbage på de første tre uger af opstarten, hvor der kun har været en enkelt streg i regningen.

– Vi er snart en måned inde i opstarten, og den er stort set forløbet efter planen indtil videre. Det er selvfølgelig en streg i regningen, at vi fik Mikkel Dahl skadet, men derudover har vi været forskånet for skader samtidig med, at vi fysisk ser rigtig stærke ud. Jeg er meget imponeret over den friskhed, som drengene hver dag viser, og vi er helt klar til at tage næste skridt i vores forberedelser, slutter han.