Seneste nyt

Jens Olsen: Det kribler i en efter at komme i gang

af

Om blot to dage sparkes sæsonen i gang ude mod Viborg, og ligesom jer glæder cheftræner Jens Olsen sig også til sæsonstart.

En ny sæson står for døren, og der er ikke så lidt at glæde sig til. Nykøbing FC står skarpt efter en fantastisk opstart, og snart står CM Arena klar med en helt ny bane, hvor vi for alvor kan spille det offensive og aggressive fodbold, som vi gerne vil.

Også cheftræner Jens Olsen glæder sig til søndag, hvor NordicBet Liga-bolden atter ruller.

– Selvom man har prøvet de her sæsonstarter mange gange, så kribler det da helt sikkert i en for at komme i gang nu. Som træner lever man jo for den her test, man skal på hver søndag, og der er intet, der er så fedt, som at slå øjnene op om morgenen, når det er kampdag. Vi glæder os alle sammen helt vildt, og vi er meget fortrøstningsfulde. Vi synes virkelig, at vi har meget at komme med, siger Jens Olsen.

Opstarten er næsten et overstået kapitel for Nykøbing FC-drengene, og det har været en hård en af slagsen. Ifølge Jens Olsen har det hårde arbejde givet resultater.

– Vi forsøger hele tiden at tænke innovativt, og vi har forsøgt at angribe den her opstart lidt anderledes, fordi vi sluttede sidste sæson af tidligt. Valget stod mellem at lade spillerne træne lidt videre efter afslutning på sæsonen eller at give dem lidt ferie, og der valgte vi sidstnævnte, hvor vi så til gengæld har fået en lidt længere opstart i den anden ende.

– Vi havde et ønske om at træne spillerne rigtig hårdt for at lægge det næste lag på rent fysisk, og det har gjort, at vores træningskampe har været en anelse sekundære for os, fordi vi godt vidste, at vi ikke havde den friskhed, som vi normalt vil have. Det betyder til gengæld, at vi står rigtig stærkt fysisk nu, og at der har været god tid på træningsbanen til at finpudse nogle af de ting, som vi skal lykkes med.

– Alt i alt har det været en rigtig god opstart, og jeg synes, at vi er et godt sted her kort før sæsonstart. Vi ser skarpe ud, og nu har vi den friskhed, der er så vigtig.

Erfaren og balanceret trup kan tage næste skridt

Når Nykøbing FC søndag sparker sæsonen i gang, er det den tredje i træk i 1. division. Mange af spillerne har været med i alle tre sæsoner, og den erfaring kan blive utrolig vigtig i bestræbelserne på at tage næste skridt i udviklingen.

– Vi tror og håber på, at den erfaring, som vi har fået i de seneste to sæsoner i 1. division kommer os til gode nu. Vi har nogle spillere, der nu er kommet i en god fodboldalder samt har fået masser af rutine i de seneste sæsoner, og det kan ikke overvurderes.

– Det skal vi selvfølgelig bruges til at løfte os endnu et niveau og tage næste skridt i vores udvikling, men det har jeg også en stor tro på, at vi kan. Når jeg kigger på afslutningen på sidste sæson, så ser jeg nogle rigtig gode tendenser. Vi var svære at spille mod, og vi var meget mere i kampen hele tiden fremfor, at vi tidligere måske præsterede lidt ujævnt, vurderer Jens Olsen.

Truppen har i denne sæson fået tilgang af Gustav Kjeldsen samt Simon Schultz Christensen, og cheftræneren er i det hele taget glad for sin afbalancerede trup.

– Jeg synes egentlig, at den trup vi går ind i nu er den sæson, hvor vi har haft den mest balancerede trup – både når det kommer til alderssammensætningen, men også når det kommer til det positionelle.

– I sidste sæson havde vi rigtig mange at vælge mellem offensivt, imens konkurrencen i defensiven ikke var så stor – det er den nu. Vi har en langt større og øget konkurrencesituation i vores bagkæde, og det kommer til at udvikle spillerne endnu mere. Det glæder jeg mig enormt til at arbejde med og til at se effekten af.

– Vi har fået tilgang af Gustav Kjeldsen samt Simon Schultz Christensen, og jeg kan rigtig godt lide, hvad jeg har set fra dem. Det er begge spillere, som jeg ser passe godt ind i truppen, og de har begge et stort potentiale, som vi ser frem til at være med til at forløse i vores gode setup. Det har vi gjort før med andre spillere, så vi har naturligvis en stor tro på, at vi også får stor gavn af Gustav og Simon, der begge både menneskeligt og fodboldmæssigt ligner et rigtig godt match for os, siger Jens Olsen.

En god fornemmelse i kroppen

I overmorgen hedder modstanderen Viborg – en modstander, der i sidste sæsons tre kampe blev spillet lige op med over tre kampe.

Viborg forventes i denne sæson at spille i den sjove ende af NordicBet Ligaen, men alligevel har Jens Olsen en stor tro på sit hold.

– Den første opgave er på papiret en svær en. Viborg har en rigtig stærk trup, og jeg synes, at de står stærkere, end de gjorde i den forgangne sæson, men vi har stadig en god fornemmelse i kroppen og en for os naturlig tro på, at vi kan tage derop og vinde, fortæller Olsen, der har opskriften til sejr klar.

– Vi er ret meget med på, hvad det er Viborg kommer med, men vi skal stadig kunne stå imod det, og vi skal også ramme vores eget høje niveau. Vi skal turde spille vores eget spil for lykkes vi med det, så kan vi komme langt.

Kampen mod Viborg FF spilles søndag d. 29. juli klokken 13:45, og du kan få gratis adgang, hvis du udnytter nedenstående tilbud, der i øvrigt indebærer gratis adgang til ALLE Nykøbing FC’s udekampe i denne sæson. Du tilmelder dig kampagnen her.