Seneste nyt

Jannich Storch – Dedikation og selvtræning har givet resultater

af

Nykøbing FC’s målmand Jannich Storch har haft otte omskiftelige måneder i Nykøbing FC, men en lille nedtur og efterfølgende benhårdt arbejde har løftet ham til et nyt niveau.

I starten af januar 2019 kom Jannich Storch til Nykøbing FC fra FC Roskilde. Storch skulle erstatte Thomas Villadsen, der netop havde stoppet karrieren, og danne målmandsteam med Sebastian Olsen, som sammen med resten af NFC-defensiven havde leveret flot i efteråret.

Storch fik allerede i før, at han skrev under med Nykøbing FC at vide, at det var ham, der skulle komme fra baghjul og overbevise om, at det var ham, der skulle stå i kassen, når sæsonen startede op til marts.

Det tog målmanden dog med ophøjet ro og fokuserede i stedet på at arbejde hårdt for sin chance.

– Da jeg kom til klubben, var jeg godt klar over, at Sebastian havde spillet et rigtig godt efterår, hvor der ikke var lukket særligt mange mål ind. Jeg vidste godt, at jeg nok ikke ville komme ind og tage pladsen med det samme, men at det var over længere tid, at jeg skulle knokle og så gribe min chance.

– Så mentalt tog jeg det stille og roligt i starten af min tid i klubben, og sørgede i virkeligheden bare for at arbejde hårdt, støtte Sebastian og hjælpe ham med, hvad jeg nu kunne for holdets skyld. Claus havde gjort det klart for mig, at Sebastian var førstemålmand, og det var op til mig at jagte den her plads, fortæller Jannich Storch.

Som målmand får man ikke mange chancer for at spille sig på holdet og slet ikke, når holdkammeraten mellem stængerne leverer godt. Alligevel har det dog ikke været svært for Storch at håbe på succes for holdet og Sebastian Olsen.

– Der er jo mange forskellige måder at være i et målmandsteam på, og jeg har også været i mange forskellige konstellationer. Den jeg er i nu med Seb er faktisk nok den bedste jeg har været i – også fordi Sebastian er som han er. Det er meget nemt for mig at håbe, at det også går godt for ham.

– Kulturen i Nykøbing FC er, at alle støtter op og hjælper hinanden, og det skal man ikke tage for givet. Vi er en enhed, og det er bare helt naturligt, at vi ønsker det bedste for klubben, holdet og hinanden, siger Storch, der måtte se Sebastian Olsen starte i forårssæsonen 2019.

Fremad Amager-kampen blev en øjenåbner

Nykøbing FC kom fint fra land i foråret 2019, men efter en række svingende resultater, fik Jannich Storch chancen i NFC-buret, da Fremad Amager i slutningen af april gæstede CM Arena.

Kampen blev tabt med 4-2 og efterfølgende var Jannich Storch slet ikke tilfreds med sin egen præstation.

– Jeg kom ind og fik den her kamp mod Fremad Amager, hvor jeg bare gjorde det dårligt – virkelig dårligt. Det skal jeg slet ikke lægge skjul på, og jeg havde det rigtig dårligt efter kampen. Jeg havde virkelig set det som min chance for at komme ind på holdet, og den greb jeg overhovedet ikke. Det var selvfølgelig hårdt, og det var ikke særligt sjovt at se klippene efter kampen. Sebastian stod så i målet kampen efter, og det var helt fair.

– Det gik mig ikke på som person, men det ramte selvfølgelig min faglige stolthed, at jeg havde stået sådan en kamp. Der er jo ingen der håber på, at ens første kamp for en ny klub skal være en sløj kamp, fortæller Storch.

Målmanden brugte lidt tid på at komme ovenpå igen, men brugte herefter oplevelsen som en katalysator for, at han nu skulle tilbage til at være den bedst mulige udgave af sig selv.

– Jeg kunne mærke, at jeg ikke var, hvor jeg skulle være, og måske var jeg også blevet lullet en lille smule i søvn af at have siddet på bænken. Det er ikke meget, jeg har gjort det i min seniortid. Jeg gjorde måske ikke alle de nødvendige ting for at holde mig helt skarp, så den kamp var helt sikkert en øjenåbner og en katalysator for mig.

– Jeg besluttede mig kort tid efter for at tage skeen i den anden hånd og arbejde mig tilbage. Jeg gør nærmest alt anderledes nu. Jeg træner anderledes, jeg spiser anderledes og jeg sover anderledes, siger målmanden.

Vendepunktet

Jannich Storch fik ikke flere kampe i målet i resten af 18/19-sæsonen, men da spillerne i slutningen af maj tog på sommerferie, planlagde Jannich Storch et intensivt træningsforløb, der skulle bringe ham tilbage i storform.

Et forløb hos MT Performance blev sat i værk, og det har hjulpet målmanden mod flotte resultater.

– I sommerferien tog jeg kontakt til Mads Tömörkényi fra MT Performance for ligesom at få sat min træning, kost og søvn i system. Det endte med at gå helt ned i de små detaljer, hvor jeg blev klogere på, hvornår jeg skal spise, drikke vand og spise vitaminer. Sideløbende har jeg bare trænet virkelig hårdt, og det har givet mig et kæmpe løft. Måske det største løft i min karriere.

– Jeg har kendt Mads fra MT Perfomance længe og har fulgt ham på sociale medier. Jeg har set, at der er mange, der har fået gode resultater, og min tidligere holdkammerat Emil Nielsen har også været der, hvor han opnåede store forbedringer. Emil fortalte, at træningen var meget specifik ift. ens position på banen, og det tiltrak mig meget, siger Storch.

Forløbet har givet utroligt flotte resultater for den hårdtarbejdende målmand, der helt konkret har sænket sin fedtprocent og har øget sin ydeevne inden for spring, fart og mobilitet. Resultaterne giver selvtillid til målmanden.

– Jeg har arbejdet sindssygt meget med springstyrke, bevægelse og min mobilitet. Samtidig er jeg kommet ned i vægt og har tabt rigtig meget på min fedtprocent, hvilket så igen gør det nemmere at forbedre sin springstyrke og sine bevægelser.

– Jeg føler mig meget skarpere, lettere på fødderne og at jeg har en større rækkevidde. Når man har den følelse, så arbejder man også automatisk mere selvtillid ind i systemet, og selvtillid er enormt vigtigt som målmand. Jeg føler, at jeg bliver bedre kamp for kamp, men det er klart, at jeg stadig er ved at spille mig i kampform i og med, at jeg ikke spillede hele foråret. Timingen i de forskellige indgreb kommer stille og roligt i takt med, at jeg får spillet kontinuerligt. Det er med pil opad i øjeblikket, fortæller en tydeligt glad målmand.

Storch har på trods af sin endnu blot 26 år stået mange år i 1. division, men selv mener han, at han stødt og roligt er på vej mod hans hidtil højeste niveau.

– Jeg føler, at jeg er på vej til at være noget af det bedste, jeg har været i min karriere. Jeg har været mange år i 1. division efterhånden, og målt ud fra de år, så synes jeg, at jeg er godt på vej til at være den hidtil bedste udgave af mig selv, vurderer han.

Stærkt træningsmiljø har givet god opstart

Jannich Storch kom derfor ekstra fit tilbage på træningsbanen, da Nykøbing FC startede op efter sommerpausen.

Den personlige ekstratræning har hjulpet meget på Storchs præstationer, men også målmandstræningen i Nykøbing FC’s skarpe træningsmiljø har betydet meget for målmanden.

– Målmandstræningen her i klubben er i høj grad også med til at skærpe mig. Thomas (Frederiksen, red.) er en meget visionær målmandstræner, og jeg tror ikke, at der er mange steder i Danmark, hvor man får den målmandstræning, som vi får her i klubben.

– Det har helt sikkert også hjulpet mig. Det er lidt det andet ben i den træning, jeg har haft henover sommeren. Thomas arbejder jo også med vores springstyrke, fart samt mobilitet og går generelt meget ned i detaljerne. Han er sindssygt specifik, og det er fantastisk lærerigt, siger Storch.

Sommerens hårde arbejde har givet pote, og nok engang bliver det bevist, at hårdt arbejde betaler sig. Storch har således haft en rigtig god opstart, og han har fået chancen i målet i NordicBet Ligaens første tre kampe.

Selv er målmanden da også yderst tilfreds med den nuværende situation.

– Vi skiftede træner op til den her sæson, og det så jeg ligesom som en chance for at starte forfra. Man kunne komme ind og få nogle nye øjne på en selvom, at Brian selvfølgelig havde været omkring holdet før. Det var en ny chance for alle – inklusiv mig selv, så den chance skulle jeg selvfølgelig gribe, og det synes jeg, at jeg har gjort.

– Sebastian og jeg har haft en skarp konkurrence i opstarten, hvor vi virkelig har holdt hinanden til ilden. Jeg er meget tilfreds med, hvordan jeg fik vist mig frem i opstarten, men det er lige så meget resten af målmandsteamets fortjeneste. Jeg er utrolig taknemmelig for at arbejde sammen med både Sebastian, Thomas og Christian (Egdal, red.). Nu skal jeg bygge på fra kamp til kamp, og jeg synes også, at vi har fået en rigtig god start med syv point i tre kampe.

En lærerig tid

Ny klub, bænkeplads og en nedtur, der efter hårdt arbejde er blevet vendt til optur, er foreløbigt facit for Jannich Storch efter blot otte måneder i Nykøbing FC.

Storch har dog nydt hele rejsen indtil videre, og selv er han ikke bleg for at kalde NFC-tiden for den mest lærerige tid i hans fodboldkarriere.

– Det har været de mest lærerige otte måneder i min karriere. Den her tid har udviklet mig både som menneske og spiller, og jeg er utrolig glad for, at jeg i starten af året valgte at rejse hertil. Det er en fornøjelse at være en del af den her enhed, som vi er, og at føle det sammenhold, der hersker både i og udenfor truppen.

– Der er ingen tvivl om, at det har været otte omskiftelige måneder, men jeg har elsket hvert et sekund i Nykøbing FC, slutter målmanden.