Seneste nyt

Jan Jacobsen ansættes som transitionstræner

af

Den nuværende assistentræner Jan Jacobsen overgår fra den kommende sæson til en rolle som transitionstræner, der skal øge fokus yderligere på den lokale forankring i førsteholdstruppen.

Fra den kommende sæson udvides setuppet omkring Nykøbing FC’s divisionshold og de talentfulde U-hold, da der ansættes en transitionstræner med fokus på at gøre klubbens talentfulde unge spillere klar til seniorfodbold på førsteholdet.

Transitionstræneren er fundet i egne rækker, da valget er faldet på Jan Jacobsen, der gennem sine mange år i fodboldverden har stor erfaring med talentudvikling.

Sportsdirektør Claus Jensen udtaler;

– Den lokale forankring er hjørnestenen i visionen i Nykøbing FC. Vi har en tydelig målsætning om, at halvdelen af førsteholdstruppen skal være lokalt forankret. Nøglen til den lokale forankring ligger i at vi hele tiden optimerer miljøet omkring udviklingen af de mange dygtige trænere og unge spillere der er i regionen, i tæt samarbejde med klubberne på Lolland-Falster.

– Jan Jacobsen får ansvaret for overgangen fra ungdom til seniorspiller, og det er en helt afgørende rolle for at lykkes med målsætningen om, at spilletiden på NordicBet Liga-holdet for vores egenudviklede spillere skal øges yderligere over de kommende år.

– Jeg har haft den store glæde at arbejde tæt sammen med Jan igennem de seneste 4 år, og det glæder mig enormt, at Jan har takket ja til opgaven. Han har indtil nu har været en stor kapacitet som først sportschef og senest som assistenttræner, hvor han også har coachet vores dygtige unge spillere. Han er fremragende i sit arbejde med de unge spillere, hvilket ligger naturligt til ham qua hans store menneskelige kvaliteter og hans store erfaring i fodbolden på højeste niveau både som aktiv og efter karrieren i varierende roller.

En naturlig overgang

Jan Jacobsen har været mange år i Nykøbing FC, og han har bestridt mange forskellige poster. Nu bliver klubmanden transitionstræner, og det er for ham en helt naturlig overgang.

– Jeg er rigtig glad for at være i Nykøbing FC, hvor jeg jo efterhånden har været i en del år. Det er derfor glædeligt, at vi har kunne finde en løsning, hvor jeg fortsat kan bidrage til klubbens udvikling.

– Det har i en rum tid stået klart, at jeg på grund af mit civile arbejde ikke ville kunne investere al den tid, som jeg finder nødvendig, hvis man skal være assistenttræner, så jeg er glad for, at vi nu har fundet denne løsning. Det falder mig meget naturligt at coache de unge spillere og hjælpe dem på den vej, som jeg selv har taget i min aktive karriere og sidenhen har hjulpet flere mod i min trænerkarriere. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet og være med til at rykke Nykøbing FC yderligere på den front, siger Jan Jacobsen.

Nykøbing FC starter træningen op mod den nye sæson d. 20. juni.