Seneste nyt

Jan Berner: Den hårdtarbejdende midtbaneslider

af

Nykøbing FC’s nummer 16 er efterhånden gået hen og er blevet en rigtig klubmand. Selvom det har været småt med spilletiden, så nyder han at være i klubben, som han hver dag arbejder hårdt for.

Det er efterhånden 10 år siden, at den 16-årige Jan Berner satte sin ben for første gang i Nykøbing FC.

Siden har midtbaneslideren arbejdet sig op igennem årgangene og fejret store resultater med klubben, som han har været med til at udvikle til en etableret 1. divisionsklub. Jan Berner, der er blevet 26 år, lægger da heller ikke skjul på, at han sætter stor pris på Nykøbing FC.

– Nykøbing FC betyder uendeligt meget for mig – det er min klub. Jeg kender folkene og fansene omkring klubben, og den er gået hen og er blevet mit fodboldmæssige hjem, siger Jan Berner, inden han fortsætter.

– Klubben har givet mig min fodbolduddannelse, og jeg har helt sikkert også fået mine største fodboldoplevelser her. Kampen i Thisted, hvor vi ender med at rykke op står som et kæmpe højdepunkt, og det har i det hele taget været en stor ære og fornøjelse at være med til at løfte klubben til, hvor den er nu.

Selvtræning, resultater og fornyet energi

I denne sæson har Jan Berner ikke fået så meget spilletid som tidligere, og selvom nummer 16 gerne spiller så meget som muligt, så er han dog ganske afklaret med sin øjeblikkelige rolle på holdet.

– Som fodboldspiller vil man jo så vidt muligt at spille hver gang, og det har jeg jo desværre ikke gjort så meget. Det er nu engang de vilkår, der er, og det er Jens, som stiller holdet – det har jeg fuld respekt for. Det eneste man kan gøre er, at arbejde stenhårdt til træning, bidrage med så meget man kan og så håbe på, at man gør sig fortjent til chancen.

– Man kommer i hvert fald ikke til at se mig brokke mig over spilletiden. Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne spillede mere, men hverken jeg eller klubben ville få noget ud af brok. For mig handler det også om, at jeg har en stor respekt for klubben og for de mange dygtige spillere, der også er i truppen, fortæller Berner.

Som led i sin jagt på spilletid  og i at hjælpe holdet mod nye store resultater, har Jan Berner taget ekstraordinære metoder i brug for at blive den bedste version af sig selv.

Midtbanespilleren har således udover den normale træning arbejdet stenhårdt med en personlig træner – og det har givet resultater.

– Jeg valgte at gå ind i et forløb med selvtræning, fordi jeg hele tiden prøver at udvikle mig. Jeg har haft mange snakke med Jens om, hvad det er jeg skal lægge på, og det er blandt andet det fysiske. Det positive ved det er, at jeg det er ting, som jeg selv kan gå ind og gøre noget ved, og det har jeg så forsøgt.

– Det har mundet ud i et sindssygt godt forløb i de seneste to måneder, og jeg føler virkelig, at jeg har rykket mig rent fysisk. I forhold til de resultater, det har kastet af sig, så har jeg udviklet mig meget på en relativ kort periode. Normalt er det begrænset, hvad man kan nå på to måneder, men forløbet har åbnet op for nogle ting hos mig, der har gjort, at jeg er blevet endnu klogere på min fysik.

– Jeg føler allerede, at jeg taget mange af tingene med mig ind på træningsbanen, og jeg føler, at jeg stærkere og bedre i duellerne. Der er blevet lagt på, og det har givet endnu mere energi, siger Jan Berner.

Hårdt arbejde betaler sig

Jan Berner har udviklet sig meget i løbet af sine 10 år i Nykøbing FC, og det skyldes ikke mindst et helt specielt mindset samt hårdt arbejde.

– Jeg har en tilgang til både fodbold og livet generelt, at jeg hele tiden gerne blive bedre og føle, at jeg udvikler mig. Det gælder både personligt, fagligt og på fodboldbanen. Det er også derfor, at jeg har valgt den her selvtræning som supplement til den i forvejen gode træning, der er i klubben.

– Jeg tror på, at hårdt arbejde betaler sig, og det er lidt min tilgang til det meste i livet. Hvis ikke tingene kører på banen, så skal man i hvert fald arbejde stenhårdt for at vende det. Gør man det, så kaster det i sidste ende også noget af sig. Det tror jeg i hvert fald på, slutter Jan Berner.

Næste opgave for Jan Berner og resten af Nykøbing FC er søndag d. 15. oktober, hvor FC Fredericia gæster Nykøbing F. Idrætspark.