Seneste nyt

Jacobsen: Vi lykkedes med formationsskiftet

af

Nykøbing FC snuppede søndag eftermiddag en flot 3-2-sejr i Skive, og det skyldtes ikke mindst et formationsskifte til 3-5-2.

Da Nykøbing FC søndag besøgte Skive, var det med en overraskelse i ærmet til hjemmeholdet.

I stedet for den normale 4-3-3 valgte Nykøbing FC at stille op i en overraskende 3-5-2-formation, og det gav ifølge den vikarierende cheftræner Jan Jacobsen pote.

– “Jeg synes, at vi lykkedes meget godt med det formationsskifte, vi lavede. Vi valgte at spille 3-5-2, og det gjorde, at vi kom rigtig godt rundt på kanterne, som vi  også havde satset på at komme.”

– “Vi ville give modstanderen nogle nye ting at forholde sig til, og vi mente, at formationen lå rigtig godt til, hvordan Skive spiller fodbold. Det synes jeg også, at vi fik vist”, siger Jan Jacobsen.

Falstringerne førte med hele 3-0 ved pausen, men i de sidste 45 minutter kom Jan Jacobsens mandskab under pres og indkasserede to mål.

– “I pausen var vi ikke i tvivl om, at Skive ville komme højere op på banen, og det fik vi os en god snak om i omklædningsrummet. Alligevel faldt vi længere og længere tilbage. Jeg tror, at der gik lidt nerver i den”, vurderer Jan Jacobsen.

Den vikarierende træner følte da også presset på bænken, hvorfor han undervejs valgte at skifte tilbage til den normale og mere trygge 4-3-3-formation.

– “Jeg synes, at Skive-presset startede allerede i slutningen af første halvleg, og det fortsatte så ind i anden halvleg. Det sluttede først rigtigt, da vi valgte at gå tilbage til vores normale formation. Når man er stresset, så er det rart at spille på den måde, man kender. Det var det, der gjorde forskellen”, slutter Jacobsen.

Nykøbing FC spiller sæsonens sidste hjemmekamp på lørdag, hvor Fremad Amager gæster Enelco Arena.