Seneste nyt

JAAAAAA! Nykøbing FC er tilbage i landets næstbedste række!

af

Jublen kan bryde løs – Nykøbing FC er efter dagens resultater i 2. division tilbage i landets næstbedste række.

Efter et enkelt års fravær er Nykøbing FC tilbage i landets næstbedste fodboldrække. Det står lysende klart efter, at HIK i eftermiddag smed point til Hillerød, hvorfor ingen hold kan nå NFC, der dermed vinder 2. division i suveræn stil.

Spillerne er samlet for at fejre denne fantastiske begivenhed, og du kan følge med på vores Facebookside for at få masser af reaktioner på kulminationen af denne fantastiske sæson, hvor NFC aldrig har set sig tilbage.

Benene skulle findes

Efter nedrykningen fra NordicBet ligaen i sommeren 2020 mødte truppen i juni ind til en ny sæson med en stor sult efter at vende hurtigt tilbage til landets næstbedste række.

Efter en række træningskampe blev sæsonen åbnet med en stensikker 3-0-sejr over Skovshoved, hvor Mathias Kristensen og Sebastian Koch tegnede sig for målene – de to skulle vise sig at komme til at spille en enorm rolle i resten af sæsonen.

NFC fulgte op med en sen sejr i Avarta og uafgjort hjemme mod Slagelse, hvorfor indtrykket af starten på den nye sæson blev et hold, der uomtvisteligt havde et stort potentiale, men som stadig skulle vænne sig til at møde hold, der ikke altid kom for at spille fremadrettet fodbold mod NFC.

Sprudlende NFC

Imens pointene kom på tavlen i de første kampe, sprudlede spillet dog ikke i det omfang, som vi ved, at NFC kan få det til at gøre.

Et par kampe mod Roskilde KFUM (0-4) og Brønshøj (6-3) ændrede dog dette, da offensiven for alvor foldede sig ud og defensiven stod bomstærkt, hvorfor det fra d. 19. september til d. 17. oktober blev til en fantastisk stime med fem flotte sejre på stribe.

Et for NFC skuffende 1-1-resultat ude mod Vanløse satte en stopper for stimen, men det uafgjorte resultat pillede ikke ved, at NFC for alvor havde fundet melodien og sat sig tungt på førstepladsen i 2. division.

Et arvefjendeopgør til historiebøgerne

Søndag d. 1. november var der dømt arvefjendeopgør mod Næstved i en vaskeægte topkamp og selvom, der blot måtte være 500 tilskuere, blev der skabt en forrygende atmosfære i CM Arena.

Næstved bød dog det ellers velspillende NFC-mandskab op til dans, hvorfor gæsterne kom foran 0-2 kort efter pausen. Herfra begyndte et comeback, der sent vil blive glemt i NFC.

Sebastian Koch scorede efter en time inden, at Jacob Egeris til stor forløsning pandede udligningen i nettet til 2-2 med et kvarter igen.

Nykøbing FC pressede Næstved, der var reduceret til 10-mand, i bund, men gæsterne stod imod, og det lignede længe en pointdeling mod arvefjenderne.

Og så ikke alligevel…

I dommerens tillægstid sled Mads Carlson sig igennem i højresiden, hvorefter han med de sidste kræfter slog bolden til bagerste stang. Her var Mathias ’MK’ Kristensen klar, og han sendte uimodståeligt bolden i det lange hjørne, hvorefter jublen var total og der kunne noteres tre vigtige point mod – på det tidspunkt – en af de største konkurrenter til oprykningen.

Magtdemonstration og Geparden fra Rødbys vigtige scoring

Efter kampen mod Næstved ventede der et nyt topbrag. Denne gang mod AB, der nu lå nummer to i 2. division.

Kampen i Gladsaxe blev et nyt stort højdepunkt i sæsonen, da værternes håb om at kunne lege med i toppen af rækken blev kvalt af en voldsomt 1-6-sejr til Claus Jensens mandskab.

Mathias Kristensen og Sebastian Koch fortsatte deres store sæson med hver to mål, imens også lejesvenden i efteråret, Emilio Simonsen, og forsvarskrumtap Jacob Egeris, fik scoret.

Forspringet i toppen af rækken blev dermed udbygget yderligere og nu begyndte HIK i stedet at ligne førsteudfordre til NFC i kampen om en hurtig tilbagevenden til landets næstbedste række.

Netop HIK ventede i forårets sidste 2. divisionskamp, men inden da skulle FC Roskilde nedlægges hjemme i CM Arena.

Her lignede det længe en pointdeling, men en hvis ’Gepard fra Rødby’ havde andre planer for kampen mod sin tidligere klub.

Nicolai Jessen var således hevet tilbage til NFC efter en periode, hvor den hurtige kantspiller havde været uden klub i en periode.

Langsomt spillede Jessen sig i bedre og bedre fodboldform, og i kampen mod Roskilde spillede han så en afgørende rolle, da han med 20 minutter igen scorede til 1-0 i kampen, hvor også Sebastian Koch fik scoret i de døende sekunder.

NFC havde for længst kunne kåre sig som ’herbstmeister’, men føringen til nummer to kunne udbygges en råkold fredag aften i Gentofte, hvor HIK ventede.

NFC-dominans på tribunen – Lindberg-lob skabte eufori

Den fantastiske efterårssæson skulle rundes af med en ny topkamp – denne gang i Gentofte mod HIK.

Der var udsolgt i Gentofte, men i en periode, hvor udebanefans ikke på samme måde som nu var ’persona non grata’ på de danske fodboldstadions, var det tydeligt, at der i hvert fald halvdelen af stadion havde NFC-sympatier.

Selve kampen blev en dramatisk en af slagsen, og efter en kamp, der rent spillemæssigt kunne være tippet begge veje, kunne Kristian Lindberg sikre, at efteråret kunne karakteriseres som noget nær perfekt.

Angriberen strøg igennem i højresiden, hvorefter han med største selvfølgelighed lobbede bolden over den fremadstormende HIK-målmand. Bolden hoppede i nettet, hvorefter jublen kunne bryde løs ned mod Nordkurven, der havde taget plads bag det ene mål og sørgede for, at NFC kunne føle sig hjemme på fremmed kunstgræs.

Godt fra land

Efter HIK-kampen ventede en lang vinterpause, men den blev brugt godt og spillerne kom toptændt ud til den resterende del af sæsonen.

Foråret var vådt – rigtig vådt – og det blev derfor indledt i NFC Syd på kunstgræs mod Avarta, der blev sendt hjem med et 2-0-nederlag.

NFC vandt efterfølgende 1-3 ude over Slagelse, hvorfor 2021 pointmæssigt var kommet flot fra land.

Moralen blev testet og bestod

Nykøbing FC havde i efteråret været vant til at vade igennem rækken og sætte mere eller mindre alle konkurrenter på plads.

Fra den 27. marts til d. 9. april blev moralen på holdet dog for alvor testet, da holdet rendte ind i hidtil uset modgang.

Chris Thorsheim måtte rejse hjem til USA, imens både Jacob Egeris og Andreas Holm måtte holde en længere pause grundet skader.

Resultaterne flaskede sig heller ikke, da det blev til både pointdeling mod Vanløse og Hillerød inden, at årets første (og endnu det eneste) nederlag kom ude mod FC Roskilde.

Konkurrenterne kom tættere på NFC’s ellers så sikre førsteplads, hvorfor der for alvor blev brug for at holde hovedet koldt og hovedet snuden i sporet.

Opblomstring og vendepunkt

Kasper Jensen blev hentet ind på en amatørkontrakt til det skadesramte NFC-forsvar, og han var med til at etablere en ny god periode for NFC.

Roskilde KFUM blev slået med 2-1 hjemme i CM Arena inden, at der ventede en svær udekamp mod FA 2000, der ikke havde lidt mange nederlag på hjemmebane.

Her blev der behov for sæsonens andet store comeback. Nede med 2-1 med et kvarter tilbage, blev kampen vendt til en forløsende 2-3-sejr, hvor Nicolai Jessen blev den store helt med en scoring dybt inde i tillægstiden.

Sejren blev et vendepunkt efter en svær periode og både AB Tårnby og Skovshoved blev i de efterfølgende kampe slået i sikker stil.

Oprykningen kom tættere og tættere på, men imens alle mere eller mindre havde travlt med at ønske NFC tillykke med oprykningen, holdt både truo og stab snuden i sporet.

Forude ventede nemlig en yderst vigtig hjemmekamp mod AB.

Hertil og ikke længere

Fredag d. 14. maj slog HIK hjemme Næstved med 1-0. Det forhindrede en matchbold i hjemmekampen mod AB, men kampen var alligevel utrolig vigtig, da AB kunne smides afgørende ud af topstriden, imens HIK kunne holdes på mere en behørig afstand.

Selvom den potentielle oprykningsfest i CM Arena blev aflyst viste Nykøbing FC med største tydelighed, at selvom konkurrenterne i foråret måske kunne have lugtet blod, så var det hertil og ikke længere.

AB blev således sendt hjem med et overbevisende 3-0-nederlag, hvor Sebastian Koch, Mikkel Andersen og Mads Carlson stod for målene foran et tændt CM Arena, der endelig måtte være flere end de 500 tilskuere, som der tidligere havde været restriktioner omkring.

En afgørende hjælpende hånd

I dag – lørdag d. 22. maj – kom den store forløsning, der havde været så længe undervejs.

Kunne Hillerød i egen hule tage point fra HIK ville det betyde oprykning for NFC, og det var lige akkurat, hvad der skete.

NFC-truppen, der var samlet efter træning for at se kampen, kunne derfor bryde ud i jubel og hele tre runder før afslutningen på sæsonen fejre, at hele Lolland-Falsters hold var tilbage i landets næstbedste række.

Tak til alle med NFC i hjertet

Sæsonen 20/21 har været en utrolig speciel en af slagsen, hvor vi både har skulle vænne os til 2. division samtidig med, at der rasede en pandemi, der forhindrede fans på stadion.

Der skal derfor lyde et stort tak til fans, frivillige, partnere, aktionærer for at have stået bag os hele vejen gennem denne fantastiske sæson.

Nu skal sæsonen gøres færdig med manér inden, at vi efter sommerferien igen kan byde på topfodbold på Lolland-Falster og i CM Arena!