Seneste nyt

Historisk sejr: Nykøbing FC tog tre point i Hvidovre

af

For første gang siden 2003 kunne Nykøbing FC rejse hjem med tre point fra Hvidovre efter, at det blev til en flot 2-0-sejr i dagens opgør.

Kæmpernes Arena dannede søndag eftermiddag rammen om en svær udekamp for Nykøbing FC, da modstanderen hed Hvidovre IF.

Nykøbing FC havde før kampen ikke vundet i Hvidovre siden 2003, men det blev der heldigvis lavet om på i dag efter en mandfolkepræstation af samtlige Nykøbing FC-spillere.

Jens Olsens mandskab startede bedst, og et tidligt overtag resulterede i en hurtig føring.

Mads Kaalund sendte Emil Holten i dybden i venstresiden og angriberen trak ind fra venstre, hvorefter han knastørt sparkede bolden op i det nærmeste målhjørne. Et fantastisk mål af Emil Holten, der i det hele taget spillede en flot kamp i Hvidovre.

Første halvleg udviklede sig til at blive meget fysisk, og det var ikke den polerede fodbold, der prydede Kæmpernes Arena, hvor banen dog heller ikke ind indbød til teknisk flot fodbold.

Hvidovre stillede fysisk stærkt op, men de kæmpede med at skabe chancer i åbent spil. I stedet fik de skabt mulighederne via lange bolde, hvor de var hurtigt over returboldene, men rigtig farligt blev det ikke for alvor i kampens første halve time.

I stedet var Søren Christensen tæt på at kunne gøre det til 2-0 efter små 20 minutter, men hans forsøg fra kanten af feltet blev blokeret tæt under mål.

Værterne formåede dog også at lege med og efter en halv time var Kim Aabech tæt på at bringe balance i regnskabet. En heroisk blokering fik dog sendt bolden til hjørnespark, som Hvidovre ligeledes fik gjort farligt. Ind ville bolden dog ikke, og det skyldtes ikke mindst flot målmandsspil af Sebastian Olsen, der flot tog sig af farlige indlæg.

Dermed kunne Nykøbing FC gå til pause med en smal, men fortjent føring.

Efter pausen kom Hvidovre som forvandlet ud til kampen, og Sebastian Olsen måtte diske op med en vaskeægte klasseredning kort inde i anden halvleg, hvor Kim Aabech forsøgte sig med en flad afslutning. Sebastian fik dog akkurat fingrene på bolden.

Hvidovre lagde i de første 20 minutter af halvleg i det hele taget et tungt pres, men de helt store og åbne chancer blev det ikke til.

I stedet åd Nykøbing FC sig bedre med i opgøret igen, og Emil Holten var efter små 70 minutter tæt på at score til 2-0 efter flot forarbejde af Mathias Gehrt. Hvidovre fik dog tæt under mål blokeret forsøget.

Emil Holten var dog ikke færdig med at volde Hvidovre problemer og med et kvarter tilbage kom han igen i centrum.

Holten var vågen og fik flot prikket en bold for snuden af hjemmeholdets Frederik Krabbe, hvorefter han i fuld galop fandt Mathias Gehrt helt fri foran mål. Gehrt svigtede ikke, men sparkede fladt bolden via stolpen i kassen.

Nede med 2-0 var Hvidovre tvunget frem, og det gav gode omstillingsmuligheder til Nykøbing FC, der af flere omgange også var tæt på at gøre det til 3-0, da både Nicolai Dohn og Mikkel Dahl havde bud efter netmaskerne.

Flere mål blev det dog ikke til, hvorfor det endte med en historisk Nykøbing FC-sejr i Hvidovre.

Hvidovre IF – Nykøbing FC.

04.11.18, 13:45, Hvidovre Stadion.

NordicBet Ligaen 16. runde.

0-1, Emil Holten, 7 min.

0-2, Mathias Gehrt, 76 min.

Nykøbing FC (4-3-3) Sebastian Olsen, Kasper Jensen, Mathias Tauber, Gustav Kjeldsen, Lars Pleidrup, Jordan Wilson, Mads Kaalund, Søren Christensen, Mathias Gehrt (82. Mikkel Dahl), Chris Thorsheim (79. Nicolai Dohn), Emil Holten.