Nyhedsarkiv

Hård fight sikrede tre point i Skive

af

Nykøbing FC sejrede søndag eftermiddag med 3-2 ude over topholdet Skive IK. Sejren kom i hus efter en forrygende første halvleg og en fantastisk fight i anden halvleg.

Nykøbing FC havde rystet posen godt og grundigt forud for dagens svære udekamp mod topholdet fra Skive.

Trænerteamet med Jens Olsen i spidsen havde valgt at gå bort fra den sædvanlige 4-3-3-formation og havde i stedet fra kampens start skiftet til en 3-5-2-opstilling. Den disposition gav pote allerede tidligt i kampen.

Skive havde tydelige problemer med at håndtere Nykøbing FC’s uventede femmands-midtbane og efter en hektisk start med chancer i begge ender kunne Mikkel Dahl bringe Nykøbing i front.

Målet kom efter en fremragende assist af venstrekant Mads Jensen, da han lagde et snorlige indlæg ind i panden på Mikkel Dahl, der usvigeligt sikkert udplacerede Skive-keeperen.

I perioden efter målet blev kampen en hårdt spillet affære, men det var falstringerne, der levede bedst med dette. De i dag rødklædte ‘Bjørne’ vandt de fleste andenbolde, forsvarede sig forbilledligt, og så var de ikke mindst kyniske, da chancen i offensiven bød sig.

Efter 28 minutter fangede Nykøbing FC således værterne på en omstilling, og det mundede ud i endnu et flot indlæg af Mads Jensen, der denne gang fandt Joachim Wagner  ved forreste stang.

Topscoreren svigtede ikke, men sendte bolden i nettet til 2-0 bag en sprællende Skive-målmand.

Oppe med 2-0 efter en lille halv time tegnede det derfor til at blive en fantastisk eftermiddag for falstringerne i det jyske – kort efter skulle det dog blive endnu bedre.

Joachim Wagner fik en bold i venstre side lige uden for Skive-feltet. Topscoreren så en åbning i det lange hjørne, hvorfor han stille og roligt lagde bolden med højreskøjten utageligt ind bag Skive-keeperen, som blot kunne kigge langt efter den flotte afslutning.

Skive sluttede halvlegen bedre af, men Nykøbing-forsvaret forsvarede sig flot og afviste hjemmeholdet før, at de for alvor nåede at blive farlige på banens sidste tredjedel.

Dermed gik Nykøbing FC til pause med en 3-0-føring efter en flot første halvleg.

Efter pausen blev kampbilledet et noget andet,

Skive kom anderledes motiverede ud efter pausen, og kun en flot redning af Thomas Villadsen i målet forhindrede hjemmeholdet i en lynreducering til 3-1.

Reduceringerne kunne NFC-forsvaret dog ikke hindre, da de inden for de første 20 minutter både blev 3-1 og 3-2.

Det første mål var et flot langskud af Frederik Brandhof, som Villadsen i målet ikke kunne stille meget op overfor, imens det andet mål var et flot gennemspillet et af slagsen, hvor Mathias Pedersen udnyttede en aflevering omkring det lille felt.

Herfra kunne man frygte for føringen, da Skive satte alle sejl ind på at fuldende deres comeback.

Drengene fra Falster – der i dag var ledet af Jan Jacobsen på sidelinjen – skruede dog blot et hak op for intensiteten, hvorfor Skive kæmpede med at komme frem til store chancer.

I stedet blev de tvunget til at afslutte fra distancen, og det håndterede Thomas Villadsen i målet uden problemer.

Skive satsede i de døende minutter hele butikken, men hjemmeholdet var ikke meget tættere på udligningen end Nykøbing FC var på den afgørende scoring til 4-2, da omstillingerne i slutfasen rullede mod Skives mål.

Ingen af holdene fik dog bolden mere i kassen, hvorfor det hele endte med en 3-2-sejr til Nykøbing FC efter en stor første halvleg og en fantastisk fight i anden halvleg.

NordicBet Liga, 1. Division, 32. runde

Søndag d. 21. maj 2017, kl. 13:45 på Skive Stadion.

Skive IK – Nykøbing FC

2-3 (0-3).
0-1, Mikkel Dahl (11)

0-2 Joachim Wagner (29)

0-3 Joachim Wagner (33)

1-3 Frederik Brandhof (58)

2-3 Mathias Pedersen (62)

Nykøbing FC (3-5-2): Thomas Villadsen, Mads Ibenfeldt, Jakob Bonde, Casper Andersen, Chris Thorsheim, Anders Vest-Hansen, Jordan Wilson, Mads Jensen, Joachim Wagner (89. Sebastian Koch), Linus Olsson (74. Nicolai Jessen), Mikkel Dahl.
Ikke benyttet: Tobias Brogaard og Jeppe Arnesen.