Seneste nyt

Geparden fra Rødby takker af: Nicolai Jessen stopper karrieren

af

Nicolai Jessen har spillet sin sidste kamp i karrieren og takker af efter hele 161 kampe i mørkeblåt.

En stor personlighed i Nykøbing FC har valgt at indstille sin karriere.

30-årige Nicolai Jessen har med sine 161 kampe for Nykøbing FC og ikke mindst sprudlende personlighed begejstret fans af Nykøbing FC siden sin debut i 2014.

Nu har ’Geparden fra Rødby’ dog valgt at indstille sin karriere, og NFC ønsker ham al muligt held og lykke med den civile karriere, som Jessen nu skal i gang med.

Manager Claus Jensen udtaler;

– Nicolai er en stor personlighed og han har været en vigtig del af vores trup både på og udenfor banen igennem mange år, men efter at vi har kigget hinanden i øjnene, er vi blevet enige om, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe samarbejdet. Vi har, ligesom Jessen selv, været rigtig glade for den tid, han har været i NFC, og vi ønsker ham alt det bedste fremover i sin nye civile karriere. Vi kommer til at savne Jessens altid glade smil og gode humør og han vil altid være velkommen i klubben.

Drømt om at slutte i NFC

Den altid rapkæftede rødbynit er altid i godt humør, og det sker kun sjældent, at man bliver mødt med andet end et stort smil og en sjov bemærkning.

Det var ikke anderledes da dette interview skulle laves, om end at Jessen ikke lægger skjul på, at det naturligvis er vemodigt at lægge støvlerne på hylden.

– Jeg har efter sidste sæson revurderet mit liv lidt og kigget på, hvad der skulle ske. Jeg er kommet frem til, at tiden er moden til, at jeg skulle forberede mig på livet efter fodbolden.

– Jeg er blevet 30 år, og livet med store lønninger og drømmen om landsholdet er nok et overstået kapitel. Så opstod der en fed mulighed ift. at komme ud på den anden side af fodbolden via det arbejde som rejsekonsulent, som jeg har fået, og så gik det hele lidt op i en højere enhed.

– Jeg valgte at tage med ned til Belt Cup i Lübeck for lige at få sat mig ned med Claus og få sat et ordentligt punktum for min tid i klubben. Vi kiggede hinanden i øjnene og blev enige om, at det var det rigtige tidspunkt for alle partner. Det er vemodigt, men jeg glæder mig til fremtiden, siger Jessen.

Nicolai Jessen spillede i sidste sæson en stor rolle, og han var en vigtig spiller, da NFC sikrede den bedste placering for et hold fra Sydhavsøerne i 40 år.

Selv glæder Jessen sig over at stoppe på det rigtige tidspunkt.

– Jeg er glad for min sidste sæson i NFC, hvor jeg spillede en stor rolle og var med til at spille klubben til den bedste placering i 40 år og skabe det største resultat nogensinde med sejren over FCK. Jeg er glad for måden, som jeg nu stopper på.

– Jeg kunne måske godt være taget til Island eller Færøerne, men jeg synes ikke, at det gav mening. Jeg elsker stadig fodbold, og det kribler også stadig i mig, men lige nu glæder jeg mig bare til det næste kapitel i mit liv.

– Det har hele tiden været en målsætning og en drøm for mig at stoppe karrieren i Nykøbing FC. Jeg er rigtig glad og taknemmelig for min tid i klubben, fortæller han.

NFC er en unik klub

Jessen har siden 2014 blot haft en enkelt kortvarig afstikker til FC Roskilde, men han har aldrig været i tvivl om, hvor han hørte til.

Det skyldes ikke mindst det unikke sammenhold, som han selv har fået lov til at være en del af og bidrage til.

– Klubben er jo først og fremmest speciel for mig, fordi jeg jo er en lokal gut. Jeg tror, at mange på Lolland-Falster drømmer om at repræsentere det bedste hold på Sydhavsøerne, så at jeg har fået lov til det og vise landsdelen frem, betyder rigtig meget for mig.

– Det er alle de mennesker i klubben, som gør den så speciel. Der er en speciel ånd, og det er ikke for sjov, at alle dem der kommer nord fra også synes, at det er et unikt sted med et unikt sammenhold. Klubben er én stor familie, som jeg både er glad for og stolt over at være en del af, siger ’Geparden’.

Jessens egen vej til NFC har ikke altid stået skrevet i stjernerne, og han var da også selv 22 år, før at han kom til det daværende Lolland-Falster Alliancen.

Nu håber han, at hans egen vej til topfodbold vil kunne inspirere andre unge og sultne spillere på landsdelen.

– Jeg håber, at jeg har kunne give lidt inspiration til de mange unge spillere rundt omkring i serieklubberne på Lolland-Falster. Jeg kom jo først til NFC som 22-årig efter at have spillet i Rødby, så jeg håber, at min vej kan være en inspiration for de lokale, der drømmer om at gøre fodbolden til en levevej. Hårdt arbejde og ydmyghed – det betaler sig.

– Klubben holder jo øje med, hvad der foregår på landsdelen, så jeg håber, at alle rundt omkring tillader sig selv at drømme stort og yde sit maksimale, siger Jessen.

1000 tak til alle

Nicolai Jessen har altid været utrolig vellidt blandt fansene, og han vil da også altid være velkommen i NFC.

Selv takker hans fansene og partnerne for en fantastisk tid, og opfordrer samtidig alle til at fortsætte den store opbakning af klubben.

– Jeg tror ikke, at fansene er i tvivl om, hvor meget de betyder for klubben og mig personligt. De har støttet mig hele vejen, og det er fedt at se, hvordan fangruppen bare bliver større og større. De er altid med os, og det er en kæmpe fornøjelse.

– Nu kommer der en masse unge og talentfulde drenge op, og jeg håber, at de vil bakke dem op i tykt og tyndt. De vil komme til at begå fejl, men de kommer også til at rejse sig og blive stærke. Ikke mindst med hjælp fra fansene.

– Jeg vil også gerne sige tak til partnerne i klubben, de har også altid bakket mig op, og de er også med til at skabe den her familiære følelse i klubben. Det håber jeg, at de vil fortsætte med.

– 1000 tak for alle oplevelser – specielt FCK-kampen. Det var en vild oplevelse at have sammen med alle på stadion, og det er den største oplevelse i min karriere. Det var specielt for mig at spille for fuldt hus på hjemmebane og mærke den opbakning, som vi havde med os, siger Jessen, inden at han slutter af.

– Jeg glæder mig til at komme som fan på tribunen og bakke klubben samt drengene op. Jeg kommer til at følge holdet tæt fremover.

Nicolai Jessen nåede 161 kampe 39 mål for hele Lolland-Falsters hold.