Seneste nyt

Fra Lolland-Falster til Serie A: Warming udlever drengedrømmen i Italien

af

Nykøbing Falster-drengen og tidligere NFC-spiller Magnus Warming drømte som lille om en karriere i udlandet – nu spiller han sammen med store stjerner i Serie A.

De første fodboldstøvler blev trådt som fem-årig på Nykøbing FC’s anlæg, og drømmene fulgte hurtigt med.

For Magnus Warming løb ikke ’blot’ og trillede bold på de lokale baner, han kiggede allerede i sine helt unge år på spillerne i fjernsynet og drømte om, at det en dag var ham, der spillede på de store stadions.

Efter ungdomsår i NFC og Brøndby IF samt seniorfodbold i Nykøbing FC og Lyngby BK, er drømmen nu gået i opfyldelse.

For godt og vel et halvt år siden skrev Magnus Warming nemlig under på en tre-årig kontrakt med den italienske klub Torino, der frister en tilværelse i Serie A, og som dermed krydser klinger med nogle af de helt tunge drenge i europæisk fodbold.

På lidt over to år er Magnus Warming derfor gået fra at skulle spille på Næstved Stadion til at debutere på det historiske Stadio Diego Armando Maradona i Napoli, og den rejse har ifølge ham selv været vild.

– Det har været lidt overvældende at gå fra Nykøbing til Torino på så kort tid. Det var ikke noget, at jeg havde regnet med skulle ske så hurtigt. Jeg har egentlig bare taget en dag ad gangen og ikke tænkt så meget over det, men jo, når man lige tænker over det, så er det jo gået stærkt, og det er lidt vildt, siger Magnus Warming, som har fået sig en lejlighed midt i Italiens fjerdestørste by, Torino.

Tættere på holdet

Springet fra 1. division i Danmark til Serie A i Italien er ikke overraskende stort.

Derfor tilbragte Magnus Warming da også en del tid på bænken efter sin ankomst, men efter sin debut på udebane mod Napoli, er spilletiden så småt kommet dryssende med flere og flere indhop.

Selv føler Magnus Warming da også, at det går den rigtige vej.

– Jeg synes, at det går godt. Der er selvfølgelig altid op og nedture, men jeg synes, at jeg begynder at komme tættere og tættere på holdet samtidig med, at min selvtillid vokser. Jeg er faldet rigtig godt ind i træningsmiljøet, så samlet set, synes jeg, at det går rigtig godt hernede.

– Jeg føler hele tiden, at jeg kommer lidt tættere på, men jeg tænker mere på det som om, at jeg skal rykke mig måned for måned i stedet for at tænke så meget i spilletid. Jeg vil hellere have fokus på, hvordan jeg kan rykke mig, og så tage de små succeser med mig.

Spillestilen i Italien har tidligere haft ry for at være defensivt orienteret, og det ville være synd at sige, at Magnus Warmings forcer ikke lå i den diametrale modsætning.

Heldigvis er Warming dog landet på en adresse med en træner, der også gerne som ham selv tænker offensivt.

– Jeg oplever slet ikke italiensk fodbold som værende defensivt. Torinos måde at spille fodbold på, passer mig faktisk rigtig godt. Vi spiller på en måde, hvor jeg kan få lov til at gøre nogle af de ting, som jeg er bedst til med at løbe dybt og udfordre. Vi har et offensivt udtryk, fortæller den en-mod-en-stærke offensivspiller.

Impara l’italiano

Der er langt fra Nykøbing Falster til Torino. Med et befolkningstal på en lille million er Torino Italiens fjerdestørste by, og det er her, at Magnus Warming nu er bosat – midt i hjertet af byen.

Overgangen fra Danmark til Italien var til at starte med ikke nem, men efterhånden har Nykøbing-drengen fundet sig til rette i den fodboldgale storby.

– I starten var det lidt hårdt at flytte syd på. Man savner jo selvfølgelig Danmark, ens familie og venner, men man vænner sig jo til det, og jeg er begyndt at føle mig hjemme. Jeg nyder at være her, fortæller Warming, som desuden så småt er ved at lære italiensk.

– Jeg er i gang med at lære italiensk. Det er sgu et svært sprog, men jeg har en sproglære, som jeg er tilknyttet, og ham bruger jeg en del.

Har man set Magnus Warming spille, er man ikke i tvivl om, at han føler sig rigtig godt tilpas på en fodboldbane, og heldigvis for ’Young Warm’, har han oplevet, at fodbold er et universelt sprog.

– Italiensk og dansk fodbold minder faktisk meget om hinanden ift. hvordan der bliver trænet. Miljøet er ikke hårdere eller noget som helst. Det er klart, at tonen på selve træningsbanen kan være lidt skarp, men når træningen er slut, så er det glemt. Det minder meget om, hvad jeg kom fra i Danmark, hvis man ser bort fra niveauet.

– Niveauet er selvfølgelig højere her end det, jeg ellers har prøvet i Danmark. Dem jeg træner med her, er noget stærkere i kroppen, og det er sgu også lidt svære at komme forbi dem, griner Warming.

At spillerne er svære at komme forbi i Torino – i hvert fald indtil videre – er der ikke så meget at sige til. Warming er havnet på et bundsolidt hold, der er krydret med store spillere som Simone Zaza og Andrea Belotti, som begge har et par hundrede kampe i Serie A og ikke mindst henholdsvis 18 og 41 A-landskampe for Italien.

Begge er de spillere, der huserer i offensiven, hvorfor Magnus Warming suger alt det han kan til sig fra blandt andet de to.

– Jeg kigger rigtig meget på de andre og meget erfarne spillere. Jeg kan lære rigtig meget af dem, og i starten var man også sådan meget ’wow’, men nu er det jo blevet naturligt, og de er bare nogle fede fyre, der hjælper en hver dag.

Oplevelser og gode erfaringer er der derfor masser af for Warming, og en af de helt store oplevelser var, da han debuterede for Torino på det historiske Stadio Diego Armando Maradona i Napoli.

– Det var vildt. De har et kæmpe stadion, og jeg er jo ikke vant til at spille for så mange tilskuere. Det var surrealistisk, men utrolig fedt. Det vil jeg altid huske, fortæller han.

Følger stadig NFC

Devisen om, at man ikke kan tage drengen ud af barndomsbyen, men ikke barndomsbyen ud af drengen, er en efterhånden velkendt floskel.

Ikke desto mindre får man den fornemmelse, når man snakker med den stadig fuldstændig jordbundne og ydmyge Magnus Warming, som undervejs i interviewet lige skal høre, hvordan det går i klubben og om Lars Pleidrup stadig er lige så hurtig, som dengang, hvor Magnus selv var i klubben.

Det er derfor ikke overraskende, at han stadig følger klubben tæt fra afstand, og specielt et moment i efteråret varmede falstringen.

– Jeg tænker jo stadig Nykøbing FC som værende min klub. Jeg er også rigtig glad for Lyngby selvfølgelig, men jeg er fra Lolland-Falster, og det er i NFC, hvor jeg er vokset op – så jeg følger stadig rigtig meget med, hvad der sker i NFC. Jeg følger også klubben på sociale medier, så jeg følger godt med i, hvad der rør sig.

– Jeg sad også og så kampen mod F.C. København i pokalturneringen. Vild kamp. Er du sindssyg. Det var en kamp, der som lokal gjorde mig rigtig stolt. Jeg ville gerne have været på stadion og opleve det, for på TV så det helt fantastisk ud, siger Warming.

Magnus Warming fik en stor del af sin fodboldopdragelse i Nykøbing FC inden, at turen gik til Brøndby IF.

Her debuterede han under Alexander Zorniger, men da det blev småt med spilletiden, opstod muligheden for, at Warming kunne få seniorfodbold ind under huden i Nykøbing FC. Det er et skridt, som Warming ikke ser let på.

– Det var rigtig vigtigt for mig at komme til NFC og spille seniorfodbold. Jeg er sikker på, at det gjorde enormt meget for min udvikling. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik chancen for det. Det var på et tidspunkt, hvor jeg måske stod lidt stille i Brøndby IF, så det gav mig rigtig meget at komme hjem til NFC og få seniorfodbold ind under huden samtidig med, at det var et super træningsmiljø med en masse mennesker, som virkelig ville mig det bedste, siger Warming, inden at han fremhæver især to, som han synes har været ekstra vigtig for hans udvikling.

– Der er en masse mennesker fra NFC, som har været med til, at jeg nu sidder i en Serie A-klub. Claus Jensen og Jens Olsen gav mig chancen, og det er jeg rigtig taknemmelig for.

I Nykøbing FC er der efterhånden en stolt tradition for, at klubbens tidligere spillere før eller siden vender hjem og giver noget tilbage til barndomsklubben. Lars Pleidrup, Søren Christensen og Anders Due er eksempler på dette.

Magnus Warming er stadig i starten af sin karriere, men alligevel vil han dog ikke afvise, at han en dag et stykke ud i fremtiden, vender hjem.

– Jeg er kun 21 år, så det er selvfølgelig et stykke ude i fremtiden, men jeg tænker da, at jeg en eller anden dag skal hjem til NFC igen, når tiden er rigtig. Foreløbig skal jeg se, hvor langt jeg kan drive det her i Italien, og så må tiden vise, hvad der sker, slutter han.

Nykøbing FC ønsker Magnus Warming al held og lykke med tiden i Torino.