Seneste nyt

Fra ekstase til nederlag: 2-0 blev til 2-3 i overtiden

af

Nykøbing FC spillede 90 gode minutter, men i overtiden blev en 2-0-føring vendt til et 2-3-nederlag mod SønderjyskE.

Det lignede længe tre flotte point til Nykøbing FC, men efter et kollaps i overtiden blev det desværre i stedet til et nederlag til Superliga-nedrykkerne fra SønderjyskE.

Kampen startede som en meget åben affære, og ikke meget tydede på, at det ville blive den højdramatiske omgang, så det i sidste ende blev til.

Begge hold havde sporadiske tilnærmelser mod modstanderens mål, men det var først efter 16 minutter, at kampens første store chance kom, da SønderjyskE spillede sig frem til et indlæg, hvor Jannich Storch måtte hive en god redning ud af ærmet.

SønderjyskE havde herefter bolden mest, men ingen af holdene blev for alvor farlige i det næste kvarter.

Efter 31 minutter kom kampens første mål dog, og det tilfaldt Nykøbing FC.

Milas Schwensen slog et hårdt indlæg mod bagerste stang, men da SønderjyskE’s Emil Berggren forsøgte at cleare bolden, fik han blot snittet den, så den gik i en stor bue hen over egen målmand og ind i netmaskerne.

Nykøbing FC satte sig herefter tungt på kampen i små 10 minutter, og der blev sat mange flotte angreb sammen, hvor SønderjyskE både måtte afvise på mållinjen og tilnærmelser i eget felt.

2-0 blev kom dog ikke i denne omgang.

I stedet bed SønderjyskE fra sig i slutningen af første halvleg, og en enkelt gang måtte Jannich Storch da også have hjælp af stolpen efter et flot langskud.

Kort før dommerens pausefløjt måtte Storch også hive en god redning ud af ærmet ved et frispark på kanten af NFC-feltet, hvorfor det forblev 1-0 til NFC ved pausen.

SønderjyskE fortsatte efter pausen med at komme ud i højt tempo, men det kneb for sønderjyderne med at skabe store chancerne mod den kompakte NFC-defensiv.

Nykøbing FC måtte i pausen udskifte en skadet Jannich Storch med Morten Bank, og efter en times tid kunne Morten Bank følge et forsøg fra 25 meter stryge snært over hans mål.

Vi skulle hen midt i anden halvleg før, at SønderjyskE for alvor blev farlige. Marc Dal Hende fik bolden i nettet efter et hjørnespark, men dommeren havde heldigvis spottet, at den målfarlige back havde haft armen til hjælp for at bolden under kontrol.

Få minutter efter fik gæsterne tilspillet sig en stor chance efter et hjørnespark, men igen forblev det lige ved og næsten, da forsøget fra tæt hold blev headet over mål.

Med 10 minutter igen blev der for alvor åbnet for sluserne i kampen.

Morten Bank hev en stor redning frem på et forsøg tæt under mål, hvorefter en returbold blev sparket lige over mål.

NFC satte i stedet i gang i en omstilling, og så var Ahmed Hassan pludselig i en god position alene igennem i en spids vinkel. SønderjyskE-målmanden hev dog en fin fodparade frem.

SønderjyskE presse gevaldigt på, men efter 85 minutter stak NFC igen afsted i en omstilling. Denne gang modtog Emilio Simonsen bolden på kanten af SønderjyskE-feltet, hvorefter han med hælen lagde bolden til rette for Luca Kjerrumgaard, der bankede bolden op i det lange hjørne til 2-0.

Dermed lignede det sæsonens første NFC-sejr i NordicBet Ligaen, men i stedet endte det hele med en flad følelse.

Kort inde i dommerens tillægstid fik SønderjyskE tilkendt et straffespark, som Emil Berggren omsatte lige udenfor Morten Banks rækkevidde.

Minuttet efter kom udligningen ved Marc Dal Hende, da han fik en friløber og i sikker stil scorede til 2-2.

Kampen bølgede frem og tilbage i de sidste par minutter, og kort før slutfløjt fik Mathias Gehrt serveret et fladt indlæg på kanten af SønderjyskE-feltet. Gehrt afslutning havde kurs med det lange hjørne, men en heroisk glidende tackling fik blokeret forsøget.

I stedet strøg SønderjyskE i en omstilling, og så kunne indskiftede Rasmus Wikstrøm udnytte et fladt indlæg til at fuldende det vilde comeback og score til 2-3.

Kort efter fløjtede dommeren kampen af, hvorfor Nykøbing FC trods 90 fremragende minutter alligevel stod tilbage med nul point.

Næste opgave for Nykøbing FC er på fredag, hvor der venter en udekamp mod FC Fredericia.

Nykøbing FC – SønderjyskE

01.10.22 Kl. 15:00 i Lollands Bank Park

NordicBet Liga, 11. Spillerunde.

2-3 (1-0)

1-0, Selvmål, Emil Berggren (30 min)

2-0, Luca Kjerrumgaard (85 min)

2-1, Emil Berggren, straffe (90+)

2-2, Marc Dal Hende (90+)

2-3, Rasmus Wikstrøm (90+ min)

Nykøbing FC: Jannich Storch (46. Morten Bank), Kasper Jensen, Thor Høholt, Jacob Egeris, Oscar Fuglsang, Valon Ljuti, Mads Carlson (71. Victor Christiansson), Mathias Gehrt, Emilio Simonsen (86. Elias Gärtig), Milas Schwensen (46. Ahmed Hassan), Luca Kjerrumgaard (89. Emeka Nnamani).