Seneste nyt

Forrygende oprykningsfest i Lollands Bank Park

af

Nykøbing FC rundede lørdag eftermiddag sæsonen af på et feststemt Lollands Bank Park. Kampen endte med en 2-0-sejr til NFC.

Der var på forhånd dømt oprykningsfest i Lollands Bank Park, da Nykøbing FC tog imod HIK i sæsonens sidste kamp.

Det nye stadionnavn, Lollands Bank Park, skulle indvies samtidig med, at der skulle siges tak for en stor karriere til Søren Christensen. Alt sammen imens at oprykningen skulle fejres i et fantastisk fodboldvejr på en helt igennem lækker fodboldbane.

Før kampen blev det ovenikøbet afsløret, at Mathias Kristensen har forlænget sin aftale med to år, hvorfor stemningen var total allerede før kampens første fløjt.

Kort inde i kampen var det dog tæt på, at Nykøbing FC fik en regulær drømmestart på kampen. Nicolai Jessen lagde et godt indlæg i boksen, hvor netop hyldede Mathias Kristensen helflugtede bolden et stykke over mål.

NFC satte sig i det hele taget tungt på kampen, og det var ikke meget, at HIK i starten af opgøret så til bolden.

Efter et kvarter servede Mads Carlson et godt indlæg i boksen, hvor Kasper Jensen kom højest. Midterforsvarerens forsøg blev dog et presset et af slagsen, hvorfor bolden strøg forbi mål.

Efter 20 minutter kom føringsmålet dog, og det kom fra, hvad vi efterhånden må kalde en ægte ’fox in the box’, Mikkel Andersen.

Carlson slog et godt indlæg i boksen, og der skabte Mikkel Andersen sig plads til at pande bolden i nettet, hvorefter han kunne storme ud til fansene og juble over sit andet mål i NFC-trøjen.

Nykøbing FC blev kun mere dominerende herfra, og nu begyndte målchancerne også at komme.

Efter 33 minutter satte NFC gang i et fantastisk angreb, der resulterede i et indlæg fra Lars Pleidrup til bagerste stolpe, hvor Mathias Kristensen steg til vejrs og pandede bolden i mål. Desværre så dommeren et frispark, hvorfor det forblev 1-0.

Kort efter var ’MK’ igen tæt på at komme på tavlen, men 2. divisions topscorer måtte se en løs bold sparket væk for snuden af ham i feltet.

Minutter senere var det Søren Christensen, der fik lagt en bold til rette for Mads Carlson i HIK-feltet. Carlson sendte et brag af en afslutning, men en stærk hånd fra HIK-målmanden fik akkurat viftet bolden til hjørnespark.

Efter 39 minutter fik HIK lavet en halv ’Jesper Olsen’, hvorefter Mathias Gehrt kunne opsnappe bolden i en to-mod-en situation. Desværre blev han nedlagt, hvorfor ’MK’ i stedet tog over og satte i løb mod HIK-målet med kun én HIK’er foran sig i forsvaret. MK blev også nedlagt, hvorfor det i stedet for en lovende friløber blev til et frispark på kanten af feltet.

Det tog ’MK’ sig selv af, men forsøget sad lige på målmanden.

Nykøbing FC pressede på i slutningen af første halvleg, men det forblev 1-0 ved pausefløjt.

Efter pausen fortsatte NFC med at sidde tungt på opgøret, og det duftede da også ved flere lejligheder.

Kort inde i anden halvleg kom Kasper Jensen igen højest på et hjørnespark. Denne gang ramte han kassen, men desværre strøg bolden i armene på målmanden.

Efter 58 minutter tog Mathias Kristensen chancen fra kanten af feltet, men selvom målmanden måtte ud i fuld længde, så streg bolden snært forbi den ene stolpe.

Få minutter senere, da uret rundede 60 minutter, gjorde NFC klar til en udskiftning, der går over i historien.

Søren Christensen har haft en kæmpe karriere både inden- og udenfor NFC, men denne eftermiddag blev der sat et sidste punktum. Efter en flot hyldest fra både tilskuere og medspillere forlod han således banen til i Lollands Bank Park en sidste gang.

HIK åd sig bedre med ind i opgøret, men uden at det for alvor blev farligt foran Jannich Storchs mål.

Med et kvarter igen kom HIK dog til deres foreløbigt største chance, da et løs bold dumpede ned ved bagerste stang efter et indlæg. HIK-spilleren havde bud efter det lange hjørne, men bolden strøg lige forbi mål.

Med 10 minutter igen strøg indskiftede Simon Schultz over venstrekanten, hvorefter han lagde bolden til rette for Kristian Lindberg, der med et følt spark sigtede efter et lange hjørne. Afslutningen fik en tand for meget, hvorfor bolden tog overliggeren.

MK tog sig af riposten, men den knaldhårde afslutning fløj over kassen.

I stedet kom 2-0-scoringen kort efter. Et indlæg blev slået til bagerste stang, hvor Kristian Lindberg fik reddet et forsøg på stregen.

Simon Schultz fulgte op og fik headet bolden det sidste styk over stregen til 2-0.

Joachim Wagner var helt ekstraordinært udtaget til dagens trup, for at få den hyldest, som han gennem en stor NFC-karriere har gjort sig fortjent til. Med små 10 minutter igen kom han på banen til stor hyldest i Lollands Bank Park.

Mod kampens slutning var netop Joachim Wagner tæt på at score et sensationelt comeback-mål, men HIK målmanden ville det desværre anderledes, da han hev en stor redning frem fra tæt hold.

At Joachim Wagner stadig har det i sig – det kan man efter de få minutter på banen ikke være i tvivl om.

Det blev dog ikke til flere mål, men der blev alligevel sat et intet mindre end perfekt punktum for 20/21-sæsonen for NFC.

Nu venter en velfortjent ferie fra på mandag, men derefter går forberedelserne i gang til en ny spændende sæson i NordicBet Ligaen, hvor Lyngby venter i den første kamp hjemme i Lollands Bank Park i slutningen af juli.

Nykøbing FC – HIK

05.06.21 Kl. 15:00 i Lollands Bank Park

26. Spillerunde i 2. division

2-0 (1-0)

1-0, Mikkel Andersen (20 min)

2-0, Simon Schultz (84 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen, Kasper Jensen, Jacob Blach, Lars Pleidrup, Victor Christiansson, Mathias Gehrt (75. Benjamin Lauridsen), Søren Christensen (60. Kristian Lindberg), Mads Carlson (82. Nikolaj Bonde), Nicolai Jessen (75. Simon Schultz), Mathias Kristensen (82. Joachim Wagner).