Seneste nyt

Forrygende Nykøbing FC-sejr i Vendsyssel

af

Nykøbing FC tog her til eftermiddag en vigtig 1-2-sejr over Vendsyssel FF, der var en mand i undertal i en times tid. Kjerrumgaard og Gehrt stod for målene.

Der ventede Nykøbing FC en svær kamp i det nordjyske, da NordicBet Ligaens bedste hjemmehold, Vendsyssel FF, tog imod hjemme i Energi Nord Arena.

Vendsyssel kunne med en sejr springe op på oprykningspladserne, men det var fra kampens start ikke til at se, hvem der var top- og bundhold af de to mandskaber.

Kampen startede utrolig intenst, og allerede inden for de første fire minutter, var der givet et gult kort til både Valon Ljuti og hjemmeholdets Emil Arendrup. Sidstnævntes advarsel skulle vise sig at blive vigtig for kampen.

Få minutter senere kunne Nykøbing FC dog juble over en 0-1-scoring.

Emilio Simonsen erobrerede bolden centralt fra Lucas Jensen, hvorfor han kunne storme mod værternes mål. I stedet for at tage chancen selv spillede han flot fodbolden til venstre til Luca Kjerrumgaard, som tog chancen mod mål. Målmanden fik hånden på, men ikke nok til at stoppe bolden for at ryge i kassen.

Dermed var Nykøbing FC i front med 0-1 kort inde i opgøret.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage.

Hjemmeholdets Lasse Steffensen viste stor tilstedeværelse i NFC-feltet, da han efter både 15 og 20 minutter kom frem til fornuftige chancer. En helflugter blev dog sendt over kassen, imens et forsøg fra en spids vinkel gik forbi Jannich Storchs mål.

Efter 21 minutter kom Nykøbing FC frem til kampens foreløbigt største chance, da Emilio Simonsen igen blev retvendt og iscenesatte Luca Kjerrumgaard til venstre i Vendsyssel-feltet. Denne gang gik den store angriber dog til mållinjen og slog bolden skråt bagud i feltet til bagerste stang, hvor Mathias Gehrt stod helt fri.

Mathias Gehrts afslutning tog dog desværre turen over målrammen til stor ærgrelse for 10’eren.

Kampen fortsatte som en tæt affære, men efter en halv time burde Vendsyssel have bragt balance i regnskabet. NFC smed en bold i eget felt, og så var Lasse Steffensen pludselig helt fri til at afslutte med venstreskøjten. Det havde han da øjensynligt ikke godt med, hvorfor han i stedet tog dog for langsomt over til højrebenet – lige tidsnok til, at NFC-defensiven kunne komme på plads og forstyrre i skudøjeblikket.

Lasse Steffensens forsøg gik derfor forbi mål.

Få minutter senere kom hjemmeholdets Emil Arendrup så igen i fokus, da han kom alt for sent i en duel med Kasper Jensen.

Emil Arendrup modtog sit andet gule kort, og så var NFC i overtal resten af kampen.

NFC fik da også sat sig fint på kampen i de sidste minutter af anden halvleg, hvor Luca Kjerrumgaard var tættest på en 0-2-scoring med et tørt hug fra kanten af Vendsyssel-feltet. Denne gang var målmanden dog klar på stregen.

Vendsyssel tilspillede sig lidt dødbolde i de døende minutter af første halvleg, men NFC stod flot imod, hvorfor Claus Jensens drenge kunne gå til pause med en 0-1-føring.

Efter pausen blev kampen ikke mindre intens, og kampen endte da også med at bølge frem og tilbage.

I anden halvlegs indledning var det hjemmeholdet, der bød sig bedst til.

Victor Mpindi tog chancen fra kanten af feltet, og så måtte en flyvende Jannich Storch have hjælp af stolpen til at tage fra.

Så var Nykøbing FC advaret om, at Vendsyssel så langt fra havde opgivet trods en mand i undertal, men alligevel kom hjemmeholdet tilbage i kampen efter 54 minutter.

Et indlæg blev sendt i boksen, hvor Jannich Storch i første omgang tog fra. Målmanden tabte dog bolden, og så kunne Carl Lange prikke bolden i det tomme net til 1-1.

Hjemmeholdet skruede herefter igen op for det høje pres, men i stedet for yderligere momentum til hjemmeholdet, straffede Nykøbing FC nordjyderne blot fire minutter efter udligningen.

Emilio Simonsen strøg til mållinjen, hvorfra han trak ind i banen og sendte et indlæg i boksen. Bolden fløj i første omgang over Mathias Gehrt, men en skidt berøring af hjemmeholdet Thomas Christiansen gjorde, at Gehrt kunne sparke NFC i front med 1-2.

Kampen blev herefter en mere chancefattig om end ikke mindre intens affære, og det blev en anelse nervøst i slutfasen.

Efter 76 minutter kunne Emilio Simonsen dog have scoret til 1-3, da han i gang via hurtige træk trak ind fra venstre. Denne gang forsøgte han at snige en afslutning i det fjerne hjørne, men bolden strøg forbi mål.

Vendsyssel pressede mere og mere på i slutfasen, men kæmpede også med for alvor at komme frem til chancer.

Nykøbing FC stod fremragende imod adskillige dødbolde og lange bolde ind i feltet, hvorfor Claus Jensens drenge efter fem intense tillægsminutter kunne række armene i vejret og juble over tre point.

Vendsyssel FF – Nykøbing FC

05.11.22 Kl. 15:00 i Energi Nord Arena

NordicBet Ligan, 16. Spillerunde.

1-2 (0-1)

0-1, Luca Kjerrumgaard (7 min)

Rødt kort, Emil Arendrup, Vendsyssel (32 min)

1-1, Carl Lange (54 min)

1-2, Mathias Gehrt (58 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Oscar Fuglsang (43. Thor Høholt), Jacob Egeris, Marcus Backmann, Kasper Jensen, Valon Ljuti, Mads Carlson, Mathias Gehrt, Emilio Simonsen, Ahmed Hassan, Luca Kjerrumgaard.