Seneste nyt

Forløsende sejr mod Roskilde KFUM

af

Nykøbing FC fik tre point mod Roskilde KFUM, der blev besejret med 2-1 efter to mål af Sebastian Koch.

På et fortsat tomt CM Arena skulle Claus Jensens mandskab lørdag eftermiddag forsøge at tage tre vigtige point og genopbygge føringen til nummer to til seks point.

Nykøbing FC startede med bulder og brag, og det lignede en hurtig føring til NFC.

Efter fire minutter slog Jannich Storch en skarp bold i dybden. Bolden strøg hen over hele KFUM-forsvaret, og så var Mathias Gehrt pludselig en god position. Gehrt chippede bolden til bagstolpen, men den blev akkurat clearet for snuden af Nicolai Jessen, der ellers stod klar til at pande bolden i nettet.

Minuttet efter var det Sebastian Kochs tur til at gå flot til mållinjen, men hans aflevering ind i feltet blev også clearet foran en NFC-spiller.

Efter syv minutter brændte det for alvor på for KFUM, da de blev farlige for dem selv. Nicolai Jessen strøg i vanlig høj fart over venstresiden inden, at han slog et knivskarpt indlæg mod Mathias Kristensen. En Roskilde KFUM-spiller clearede, men på egen opstander, hvorfor det var tæt på et selvmål.

Roskilde KFUM afværgede den indledende storm, og spillede sig langsomt bedre med i opgøret.

Efter 12 minutter fik de endda kampens foreløbigt største chance, da de pludselig fandt sig selv i helt fri med Jannich Storch. KFUM-angriberen overplacerede dog sit forsøg og sendte kuglen snært forbi målet.

Kampen blev herefter mere jævnbyrdig, men da uret rundede 30 minutter, tog NFC over igen.

Efter 34 minutter var Lars Pleidrup tæt på at kunne heade NFC i front, men et godt chip fra Sebastian Koch til bagerste stolpe blev afvist i sidste øjeblik.

Få minutter efter kom NFC så endnu tættere på, da Nicolai Jessen slog et nyt godt indlæg mod Mathias Kristensen. Denne gang kom MK forrest, men blev desværre afvist af overliggeren.

Minuttet efter kom forløsningen dog. Nicolai Jessen slog et fladt indlæg i boksen, og så kunne Sebastian Koch a to omgange prikke bolden forbi målmanden, der fik foden på det første forsøg. Det var Sebastian Kochs niende mål i 2. division i denne sæson.

Glæden varede dog ikke længe, da det to minutter blev 1-1. Gæsternes Rasmus Hansen modtog en bolden i NFC-feltet i højresiden, og så klappede han flot bolden helt op i det lange hjørne uden chance for Jannich Storch.

Dermed stod det 1-1, og det lignede at holdene skulle gå helt lige til pause.

NFC tilspillede sig dog en stor chance på falderebet. Sebastian Koch vippede fikst en bold i dybden til Lars Pleidrup, som havde taget et løb gennem kæderne, men Pleidrup blev en tand for tydelig i hvor han ville afslutte, hvorfor Roskilde målmanden pillede anførerens forsøg fra den ellers frie position.

Dermed gik holdene helt lige til pause.

Nykøbing FC kom stærkt ud til anden halvleg, og de satte sig i langt højere grad på kampen.

Få minutter inde i 2. halvleg slog Sebastian Koch et fladt indlæg mod Mathias Kristensen, som kastede sig ned tæt under mål med en KFUM-spiller. Gæsterne fik dog nok engang clearet.

Efter 50 minutter tilspillede NFC sig flot en kæmpe chance, da Søren Christensen, Sebastian Koch og Mathias Gehrt via hurtigt angrebsspil fik iscenesat Nicolai Jessen foran mål. ’Geparden fra Rødby’ fik dog ikke ordentligt træf på bolden, hvorfor afslutningen gik forbi mål.

NFC fortsatte med os mose på mod KFUM-målet, men for ofte forblev det lige ved og næsten. Efter 62 minutter kom Koch i en god position over højrekanten, og så var han lige ved at finde ’MK’ tæt under mål. Gæsternes målmand dykkede dog heroisk ned og fik klaret tilnærmelserne.

Med 20 minutter igen stod det fortsat 1-1 og tiden tikkede efterhånden for alvor i gæsternes favør.

Sebastian Koch var dog ikke færdig med at markere sig i dagens kamp. Målscoreren til 1-0 fik bolden i venstre side, trak ind i banen, tog chancen mod mål og så blev bolden rettet af og strøg ind i det lange hjørne til stor forløsning på de få mennesker, der trods alt var i CM Arena.

Med et kvarter igen blev det en nervøs affære, hvor Roskilde KFUM kom mere på bolden uden, at de dog for alvor blev farlige. Nykøbing FC lurede omvendt hele tiden på den afgørende mulighed, der kunne lukke kampen.

Efter 82 minutter troede hele Roskilde KFUM, at de på ny havde udlignet. En returbold efter en standardsituation blev sendt i nettet, men den ene linjedommer vinkede selvsikkert med flaget, hvorfor der fortsat var en 2-1-føring på tavlen til NFC.

Få minutter senere blev Mikkel Andersen nedlagt på egen banehalvdel, men til stor utilfreds for NFC-bænken vinkede dommeren afværgende. Roskilde-spilleren tog chancen fra distancen, men Storch dykkede ned i sikker stil og holdt bolden.

I stedet gik det den anden vej. Mathias Kristensen modtog bolden i venstre side, og topscoreren sendte bud efter spindelvævet i det lange hjørne. KFUM-målmanden reddede dog flot bolden til hjørnespark.

Spillet bølgede frem og tilbage i slutfasen, og i dommerens tillægstid blev NFC ovenikøbet reduceret til 10 mand, da Sebastian Koch modtog sit andet gule kort.

Roskilde KFUM bombarderede NFC-feltet med lange bolde i slutfasen, men de lokale drenge holdt stand, og så kunne NFC notere tre vígtige point til topstriden.

Nykøbing FC – Roskilde KFUM

17.04.21 Kl. 15:00 i CM Arena

19.Spillerunde i 2. division

2-1 (1-1)

1-0, Sebastian Koch (37 min)

1-1, Rasmus Hansen (39 min)

2-1, Sebastian Koch (70 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen, Jacob Blach, Kasper Jensen, Lars Pleidrup, Victor Christiansson, Søren Christensen (74. Benjamin Lauridsen), Mathias Gehrt, Sebastian Koch, Nicolai Jessen (78. Nikolaj Bonde), Mathias Kristensen.