Seneste nyt

Fodbold i CM Arena til alle børn og unge i Guldborgsund Kommune

af

Nedlukningen af samfundet igennem de sidste mange måneder har været en vanskelig tid for mange, ikke mindst børn og unge, som har måttet undvære socialt samvær og fælles oplevelser med hinanden.

På den baggrund har Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg besluttet at give mulighed for, at børn og unge under 18 år kan komme en tur i CM Arena og opleve hjemmekampe med Nykøbing FC, i takt med samfundet åbner op igen.

Det eneste, du skal gøre for at benytte tilbuddet, er at fremvise et gyldigt sygesikringskort, der viser, at du bor i Guldborgsund Kommune og at du er 17 år eller yngre, i billetlugen ude foran hovedindgangen.

Initiativet er flerårigt, og skal stimulere interessen for fodbold og holdsport generelt, i forlængelse af eksisterende målsætninger på området, herunder i idrætspolitikken, som sigter imod at mindst 75% af borgerne i kommunen er idrætsaktive i 2025, og at mindst 50% er med i en idrætsforening.

Direktør i Nykøbing FC, Axel Castenschiold, er meget glad for aftalen med Guldborgsund Kommune.

– Vi er utrolig glade for, at Guldborgsund Kommune giver alle kommunens børn og unge muligheden for at komme gratis til fodbold og opleve topfodbold på allertætteste hold. I Nykøbing FC vil vi de unge, og vi er meget taknemmelige over, at vi bor i en kommune, der har samme værdier, og som ønsker at introducere Guldborgsunds børn og unge for fodbold. Vi håber, at mange vil gøre brug af det flotte tilbud, og vi takker Guldborgsund Kommune for initiativet, siger Axel Castenschiold.

Som udpeget visionskommune under ”Bevæg dig for livet” kampagnen har Guldborgsund Kommune en klar ambition om at fremme bevægelse og foreningsdeltagelse, og et ønske om at give mulighed for at komme ud blandt andre og opleve stemningen til en lokal fodboldkamp.

– Corona har været en hård tid for kommunens børn og unge, og der har ikke været mange muligheder for at komme ud og få sig en oplevelse sammen med andre. Al erfaring viser, at interesse for idræt grundlægges tidligt i livet, og at gode idrætsvaner tages med ind i voksenlivet. Fra Kultur, Fritid og Bosætningsudvalgets side har vi gerne villet støtte op om at vi kommer i gang igen, og at kommunens børn og unge kan få oplevet kommunens førende fodboldklub på hjemmebane, uden at det koster dem noget, siger formand for udvalget, Martin Lohse.

Tilbuddet gælder fra dags dato, med hjemmekampen mod AB den 15. maj 2021 som første mulighed for at komme en tur på Stadion, naturligvis under alle på ethvert tidspunkt gældende regler i forbindelse med COVID-19.

CM Arena ligger på Poul Martin Møllersvej 8, med indgang langs Tingsted Å ved Cementen, 4800. Nykøbing Falster.

Se Nykøbing FC’s kampprogram for den resterende del af sæsonen her.