Seneste nyt

Flot testsejr over Superliga-nedrykkerne fra Lyngby BK

af

Et ungt NFC-mandskab spækket med uofficielle debutanter slog her til middag Superliga-nedrykkerne fra Lyngby BK med 2-3.

Det var et ungt NFC-mandskab, der her til middag tog turen til Lyngby for at spille opstartens første træningskamp.

De unge drenge leverede en flot indsats mod Lyngby BK og kunne rejse hjem med en 2-3-sejr.

Det var ellers Lyngby BK, der startede kampen bedst og Superliga-nedrykkerne lagde ud i et højt tempo. NFC stod dog godt imod og værterne kom ikke for alvor frem til større chancer.

I stedet spillede NFC sig langsomt bedre med i opgøret, hvorefter det blev en jævnbyrdig affære i den resterende del af 1. halvleg.

Efter 22 minutter stak Mathias Gehrt en bold i dybden til Kristian Lindberg, der dog blev nedlagt. Havde det været en tællende kamp kunne der argumenteres for et rødt kort, da Lindberg var sidst mand, men det forblev ved en henstilling.

Straffet for frisparket blev hjemmeholdet dog. Kristian Lindberg hamrede frisparket på overliggeren, hvorefter Mads Carlson flot fulgte op og sparkede bolden i kassen uden chance for Lyngby-målmanden.

Kort efter blev det dog endnu bedre for NFC. Nicolai Jessen erobrerede en bold centralt på banen, hvorefter han sendte Sebastian Koch alene igennem i venstresiden. Koch tog ét træk, hvorefter han kynisk sparkede bolden i det lange hjørne til 0-2.

Kampen gik herefter ind i en mere chancefattig periode, men intensiteten og tempoet i opgøret gjorde det til en ganske seværdig affære.

Begge hold fik dog mod slutning af kampen hver en stor chance.

Først kunne NFC have gjort det til 0-3 efter et mønsterangreb, hvor Jacob Blach erobrede højt på banen og sendte Sebastian Koch afsted over højrekanten. Mod to mand lignede det en mission impossible, men Lyngby-spillerne blev snydt, hvorefter et indlæg var tæt på at finde en medspiller foran kassen. Bolden susede igennem det lille felt, hvor Pleidrup samlede bolden op, lagde bolden til rette for Mathias Gehrt, hvis afslutning dog desværre strøg et stykke over mål.

Kort før dommerens pausefløjt var det i stedet tæt på en reducering, men et forsøg bagom støttebenet efter et Lyngby-cutback blev rettet af til hjørnespark.

Det forblev derfor 0-2 til NFC ved pausefløjt.

Vanen tro i træningskampe blev der sat gang i udskiftningskarusselen i pausen, hvorfor det blev andet blev til uofficiel debut til Simon Madsen. Malthe Johannsen startede på banen, hvorfor han også fik sine første NFC-minutter, som han i øvrigt brugte til at vise sig flot frem.

Lyngby startede som i 1. halvleg i højt tempo, men igen stod NFC godt imod og fik langsomt spillet sig bedre med.

NFC-defensiven var velorganiseret og det meget boldbesiddende Lyngby-mandskab kæmpede med at skabe store chancer i denne fase af kampen.

Der skulle derfor en dødbold til før, at hjemmeholdet kom på tavlen. Et hjørnespark blev i første omgang clearet, hvorefter en løs bold tæt under mål dog blev sendt i kassen til 1-2.

Med 20 minutter igen blev kamæleonen Lars Pleidrup sendt frem i offensiven, og det skulle viste sig at give pote kort efter.

Inden da tilspillede Lyngby sig dog en stor chance for at udligne, da et indlæg først tog overliggeren inden, at indskiftede Justin Shaibu ikke fik ordentligt ram på den store chance på returen.

I stedet slog rutinerede Lars Pleidrup til. ’Krydsermissilet fra Væggerløse’ snød to mand i højresiden, tog et træk ind i banen og smækkede derefter bolden flot i det lange hjørne til 1-3. Der er ingen tvivl om, at snart 40-årige Lars Pleidrup stadig har masser af fodbold i sig.

Nykøbing FC sendte masser af unge talentfulde spillere i aktion mod slutfasen, og da det kulminerede med, at Lyngby samtidig sendte rutinerede spillere på banen, blev det mod slutfasen lidt af et stormløb mod NFC-målet.

Efter 83 minutter sparkede Frederik Gytkjær et frispark på underkanten af overliggeren inden, at Casper ’Dani’ Winther få minutter senere kunne reducere til 2-3.

Lyngby pressede på, men det unge, velspillende og hårdt fightende NFC-mandskab holdt stand og kunne derfor tage en fornem 2-3-sejr med hjem til Lolland-Falster.

Næste test for NFC er i næste weekend, hvor vi gæster HB Køge.

Lyngby BK – Nykøbing FC

02.07.21, Træningskamp.

2-3 (0-2)

0-1, Mads Carlson (23 min)

0-2, Sebastian Koch (25 min)

1-2, Pascal Gregor (61 min)

1-3, Lars Pleidrup (79 min)

2-3, Casper ‘Dani’ Winther (86 min)

Nykøbing FC: Morten Bank (45. Alexander Jensen), Kasper Jensen (80. Frederik Baltzer), Jacob Blach (45. Elias Gärtig), Malte Johannsen (67. Jacob Blach), Lars Pleidrup (82. Kristoffer Edvardsen), Victor Christiansson, Mads Carlson, Mathias Gehrt (67. Rasmus Nøhr), Nicolai Jessen (45. Simon Madsen (86. Emil Kobbernagel)), Sebastian Koch (58. Mathias Kristensen (86. Isak Ponder)), Kristian Lindberg.