Seneste nyt

FC Roskilde satte skabet på plads

af

Der var ingen tvivl om det var FC Roskilde der måtte påtage sig favoritrollen i fredag-aften kampen på Lollands Bank Park i første runde af oprykningsspillet. Alligevel var der optimisme at spore til Nykøbing FC’s unge mandskab inden kampen. Det var vel nok det yngste hold der endnu har været på banen i denne sæson, og især bjørnenes midterforsvar var meget ungt. med opportunisme og optimisme kan man nå længere end ved allerede på forhånd at lægge sig, og der var jo reelt ikke grund til ikke at forsøge at få en kamp ud af det mod nummer to i rækken.

Den normalt så sikre sidste skanse i målet Tobias Brogaard, må tage første mål til FC Roskilde på sin kappe. Her har han dog godt greb om bolden. Foto: Betamy Foto- og Droneservice.

Inden kampen rigtig var kommet i gang tabte Nykøbing FC’s normalt så sikre bageste mand, Tobias Brogaard, en høj bold lige nu for fødderne af en Roskildespiller der let kunne prikke den det sidste stykke over stregen. Det var første spand vand i hovedet og et set back i forhold til gameplanen.

Nykøbing FC er hårdt ramt af skader i forsvaret i denne sæson. Kasper Jensen, Thor Høholt og Elias Gärtig er ude med skader. Nu består forsvaret af to Oskar – Balsløv og her Gärtig i en hovedstødsduel. De er altså blot 17 og 18 år, men med enormt potentiale. Foto: Betamy Foto- og Droneservice.

Alligevel bød bjørnene ørnene op til dans i første halvleg, og hjemmeholdet spillede nogenlunde lige op mod holdet fra domkirkebyen, og havde tilløb til pæne chancer. Dels når Noah Larsen sprintede igennem på højreflanken og lagde bolden ind i feltet, men også at 50 kamp jubilaren Ole Jakobsen havde flere raids, og også havde et pænt skudforsøg udefra.
Derudover var Asger Højmark-Jensen god til at snitte de høje bolde videre til sine medspillere. Mod en dårligere modstander havde hjemmeholdet også scoret mindst et mål i første halvleg. Problemet var blot at FC Roskilde er et ganske godt spillende mandskab. Ikke underligt de er nummer to i rækken.
Det var alligevel noget ærgerligt FC Roskilde kunne fordoble deres målscore i halvlegens overtid med ganske simple midler.

Noah Larsen spillede igen en stabil kamp i forsvaret og havde også kræfter – og ikke mindst speed – til at være med i angrebet. Foto: Betamy Foto- og Droneservice.

Nuvel. 2-0 er jo den farligste føring, men det gjaldt blot ikke for FC Roskilde i aftenens kamp på det usædvanlig indbydende græstæppe på Lollands Bank Park. På fire gyldne minutter fra det 53.-56. minut fordoblede FC Roskilde deres mål igen. Denne gang til 4-0.
Dermed var den kamp helt lukket ned, mens aftenmørket begyndte at sænke sig over Lollands Bank Park.

Hjemmeholdet var yderst sjældne gæster på Roskildes banehalvdel i anden halvleg og det var svært at finde nogle chancer til bjørnene. Til gengæld fik de løbet en masse meter efter de boldsikre og hurtigt spillende spillere fra oprykningsfavoritterne fra FC Roskilde.
FC Roskilde rundede en god aften af ved otte minutter før fyraften at score til 5-0. Samme cifre som sidste uges kamp, hvor det var Aarhus Fremad der gav Nykøbing FC en tilsvarende lussing på den anden kind. Aarhusianerne er i øvrigt næste modstander for Nykøbing FC lørdag den 20. april også på Lollands Bank Park.

Det var tredje nederlag i sæsonen til FC Roskilde, men der er en chance endnu for Nykøbing FC når de for sidste gang spiller mod dem den 31. maj i Roskilde.

Nykøbing FC – FC Roskilde 0-5 (0-2)
03. 0-1 Roni Arabaci
45. 0-2 Arman Taranis
53. 0-3 Roni Arabaci
56. 0-4 Nicklas Halse
82. 0-5 Mads Skøtt

Nykøbing FC’s hold
Tobias Brogaard
Oliver Angus
Jacob Blach
Oskar Gärtig
Oskar Balsløv
Noah Larsen
Sebastian Nørløv (82. Junes El-Sayed)
Jonathan Pank Iversen
Ole Jakobsen (65. Rasmus Berner)
Adam Vendelbo (65. Andreas Bredahl)
Asger Højmark-Jensen (74. William Lohse)
Tilskuere 525.

Øverste billede er af Adam Vendelbo igen var foretrukket fra start. Han spillede en ganske god kamp.
Foto: Betamy Foto og Droneservice.