Seneste nyt

Fantastisk sejr i Gladsaxe

af

Kampen mod AB er en af de kampe man vil huske, hvis man overværede den på stadion. En kamp der havde alt, og bare blev ved med at give.

AB stillede op som favorit da det kun var det suveræne tophold fra Esbjerg der havde formået at tage alle tre point med tilbage fra Gladsaxe Stadion, inden de mødte Nykøbing FC.
Det var da også hjemmeholdet der pressede på fra starten, selvom Nykøbing FC også var farlige på deres kontraangreb, og slet ikke var presset under græsset.
Inden Nykøbing FC kom foran skulle vikarierende anfører Tobias Brogaard dog lige hive en mirakelredning op af tasken efter 12 minutter, da han virkelig gjorde sig bred i målet og forhindrede akademikerne i at komme foran.

Efter 21 minutter fik Nykøbing FC frispark et par meter udenfor straffesparksfeltets halvcirkel.  Willads Delvin havde dog set muligheden og med et tilpas hårdt og curlet spark, scorede han flot udenfor målmandens rækkevidde næsten oppe i hjørnet. Fantastisk mål.

Bare ti minutter senere skulle det blive 2-0. Oliver Angus finder med en dyb stikning Ole Jakobsen i højre side, der netop når at prikke til bolden, inden målmanden rammer Jakobsen, og et mere klart straffespark er sjældent set. Der var heller ingen protester fra AB spillerne. Asger Højmark-Jensen omsætter straffespark til mål så Nykøbing FC nu første 2-0.

Jubel efter Asger Højmark-Jensens straffesparksscoring til 2-0 til bjørnene. Foto: BetaMy Foto- og DroneserviceEfter pausen var regnen stilnet af og selvom man havde fået fornemmelsen af at Tobias Brogaard havde besluttet sig for clean sheet i dag, blev det ændret efter godt et minut af anden halvleg.
Han var prisgivet ved målet som kom efter hurtigt 1-2 spil af AB.

Så kunne man regne med et stort stormløb mod Brogaards mål i resten af halvleg og sådan blev det også. NFC holdt dog stand og stod nærmest i en pindsvine formation og afviste alt hvad der kom. Der blev kæmpet som et hold. Efter godt en times spil måtte klippen i forsvaret, Oskar Gärtig, udgå. Han kunne faktisk slet ikke støtte på venstre fod efter en tackling.

De sidste otte minutter var ren overlevelse der kæmpede med alt hvad de havde for at holde føringen hele vejen hjem.

I forvejen var brormand Elias ude med en skade og Thor Høholt er heller ikke klar, for ikke at nævne Kasper Jensen nok ikke er med mere denne sæson, måtte manager Claus Jensen endnu en gang omrokere. Ind som debutant kom Oskar Balsløv som straks fik plads ved siden af Jacob Blach Nielsen i midterforsvaret.

Jublen var nærmest ekstatisk fra Nykøbing spillerne da Andreas Bredahl scorede sejrsmålet til 3-2. Foto: BetaMy Foto og Droneservice.

Sikke en kamp at debutere i!

Det var ikke fordi AB spillerne løb tør for kræfter for de blev ved med at intensivere deres angreb mod Nykøbing målet, men de blå bed imponerende fra sig. Det gik indtil det 91. minut da Victor Christiansson ikke fik clearet korrekt, men bolden bouncede ud til en AB spiller der udplacerede Brogaard. 2-2.

Hvor der er vilje
Nykøbing FC havde været meget sjældne gæster på AB’s banehalvdel efter pausen, men kun 30 sekunder efter målet driver Oliver Angus bolden frem, han når at aflevere til Willads Delvin, inden han bliver fældet. Delvin venter ved straffesparksfeltets kant til Noah Larsen får løbet sig frem i højre side. Han modtager bolden og lægger bolden ind i målfeltet. Her får målmanden ikke grebet bolden der slår tilbage på en liggende Andreas Bredahl, der lynsnart opsnapper situationen og liggende får bugseret bolden over stregen.
Den var der meget få der havde set komme og jublen blandt bjørnene var nærmest ekstatisk.

I de sidste minutter trak AB’s målmand med frem for at fremtvinge endnu en udligning. Det lykkedes slet ikke. Foto: BetaMy Foto og Droneservice.

Fyraften var det dog ingenlunde. Der havde været en del skadesbehandlinger i løbet af anden halvleg så dommer Philip Warburg havde fundet næsten ti ekstra minutter. Her pressede hjemmeholdet Nykøbing FC helt i bund. Igen bed bjørnene imponerende fra sig. Faktisk kunne Ole Jakobsen have lukket kampen på en friløber dybt i overtiden, men han ramte stolpen.

Dette er en af de mindeværdige kampe i denne sæson. En kamp man vil sammenligne andre kampe med i sæsonerne der kommer.

AB – Nykøbing FC 2-3 (2-0)
21. 0-1 Willads Delvin
31. 0-2 Asger Højmark-Jensen
47. 1-2 Tim Freriks
91. 2-2 August Hlynsson
92. 2-3 Andreas Bredahl

Nykøbing FC’s startopstilling:
Tobias Brogaard
Oliver Angus
Jacob Blach Nielsen
Oskar Gärtig (66. Ole Balsløv)
Noah Larsen
Victor Christiansson
Jonathan Pank
Willads Delvin
Sebastian Nørløv
Ole Jakobsen
Asger Højmark-Jensen (62. Andreas Bredahl)
Tilskuere: 478 på Gladsaxe Stadion

Øverst lykkedes det endelig – endelig – for Andreas Bredahl at gøre det han er kommet for; At score mål. Lettelsen og glæden er heller ikke til at tage fejl af. Hvor er det fortjent.
Foto: BetaMy Foto og Droneservice.