Seneste nyt

En skidt generalprøve giver en….

af

Nykøbing FC tabte søndag eftermiddag med 4-0 til Helsingør, hvorfor vi må læne os op ad klichéen om, at en skidt generalprøve giver en god premiere.

Søndag eftermiddag ventede sidste test forud for næste weekends sæsonpremiere hjemme mod Skovshoved, da vi besøgte 1. divisionsmandskabet FC Helsingør på udebane.

Det blev en livlig kamp, hvor FC Helsingør dog var bedst og skarpest foran mål.

Nykøbing FC kom flot ud til kampen, og lagde i de første par minutter et godt tryk omkring Helsingørs felt. Efter tre minutter var Sebastian Koch tæt på at finde Lars Pleidrup med en skærende aflevering på tværs af kanten af feltet, men hjemmeholdet fik afvist.

I stedet stormede Helsingør op i den anden ende af banen, hvor Carl Lange fra en position i venstre flot kunne sparke bolden i det lange hjørne uden chance for Jannich Storch.

Kort efter var det tæt på at blive 2-0, men Storch hev en fantastisk tripple-redning frem fra tæt hold.

Efter 15 minutter blev det 2-0, da en bagudrettet NFC-aflevering blev opsnappet af Sebastian Czajkowski, som uden problemer kunne udnytte friløberen til at udbygge føringen til 2-0.

Nykøbing FC kom herefter lidt bedre med igen, og Mads Carlson var tæt på at reducere til 2-1, men midtbanespilleren måtte se sit forsøg fra kanten af feltet ryge over mål.

Det skortede i det hele taget ikke på chancer i første halvleg og selvom FC Helsingør i det sidste kvarter måtte se et forsøg prelle af på indersiden af stolpen, så var det NFC, der var tættest på at få bolden i nettet mod slutningen af første halvleg.

Først var Egeris tæt på efter et hjørnespark, kort efter halvflugtede Carlson et forsøg over mål inden, at Nikolaj Bonde også måtte se et forsøg afvist af stolpen efter et ellers flot angreb.

Efter 40 minutter var også Sebastian Koch tæt på efter flot forarbejde i højresiden, men afslutningen midt for mål sad desværre lige på målmanden.

Anden halvleg startede en tand mere chancefattigt end første halvleg, men efter 20 minutter, hvor begge hold havde optræk til chancer, tog FC Helsingør for alvor over igen.

Efter 66 minutter blev det således 3-0 efter et hjørnespark, hvor Mathias Christensen kom højest ved forreste stang og kunne pande bolden i nettet.

I takt med at udskiftningerne rullede fra begge hold, blev kampen også en anelse mere rodet. Efter 74 minutter forsøgte hjemmeholdet sig med et frispark fra kanten af feltet, men selvom bolden knækkede flot i luften, sneg den sig heldigvis lige over Storchs mål.

Med 10 minutter igen røg en Helsingør-spiller til jorden i NFC-feltet, men kampens dommer skønnede, at der var tale om film. Helsingør-spilleren fik derfor sin anden advarsel og fik dermed rødt kort. Helt efter aftale holdene i mellem, fik hjemmeholdet dog lov til at sende en ny spiller på banen.

Emilio Simonsen kom mod slutningen af kampen på banen til sine første minutter i opstarten, og han var efter 83 minutter tæt på at sende prøvespilleren Kristian Lindberg alene igennem med Helsingør-målmanden. Keeperen var dog vågen og opsnappede afleveringen.

I kampens døende minutter blev det 4-0, da Anders Holst var hurtigst over en returbold efter en ellers god redning af Storch.

Det blev ikke til flere mål, hvorfor vi ikke kan prale af en god generalprøve. I stedet arbejder vi nu stenhårdt frem mod lørdagens sæsonpremiere mod Skovshoved, så vi kan opfylde klichéen om, at en dårlig generalprøve giver en god premiere.

FC Helsingør – Nykøbing FC

Træningskamp, 23. august 2020

Helsingør Stadion, Kl. 13:00.

1-0, Carl Lange (4 min)

2-0, Sebastian Czajkowski (15 min)

3-0, Mathias Christensen (66 min)

4-0, Anders Holst (85 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen (45. Kristian Lindberg, prøvespiller), Jacob Egeris (81. Benjamin Lauridsen), Jacob Blach, Lars Pleidrup, Mads Carlson, Victor Christiansson, Nikolaj Bonde, Sebastian Koch, Chris Thorsheim, Mathias Gehrt (77 Emilio Simonsen – (90+ Viktor Stryger)).