Seneste nyt

En NFC-legende takker af: Anders Due indstiller karrieren

af

Anders Due er utvivlsomt en af de største Nykøbing FC-spillere gennem tiden. Nu indstiller han sin aktive karriere, men forbliver i klubben i en ny rolle.

Der kan ikke sættes nok superlativer på Anders Due og hans enorme betydning for Nykøbing FC gennem tiden.

Fra 2002 til 2005 og sidenhen fra 2016 til skrivende stund, har Anders Due repræsenteret hele Lolland-Falsters hold med stor klasse, professionalisme og ikke mindst stolthed.

Nu er hans aktive karriere i klubben dog slut – Anders Due indstiller sin aktive karriere i en alder af 36 år.

Sportsdirektør Claus Jensen udtaler;

– Det kan ikke overvurderes, hvor stor en betydning Anders har haft for Nykøbing FC. Han har haft en fantastisk flot karriere med to danske mesterskaber, en pokaltitel samt udlandsophold i Vitesse Arnhem. Han er den mest vindende spiller fra Lolland-Falster i nyere tid, og hans store præstationer for AaB i Champions League er indprentet i vores hukommelse. Hans sublime teknik, fremragende venstreben og store spilintelligens har jeg altid beundret.

– Vi kommer naturligvis til at savne, at vi ikke længere får glæde af Anders på banen, men han er blevet 36 år, og det er naturligt, at han nu vil fokusere fuld tid på sin civile karriere hos Business LF.

– At Anders har haft et ønske om at give noget tilbage til Nykøbing FC og fodbolden på Lolland-Falster er utrolig prisværdigt, og det skal han have en kæmpe tak for, siger Claus Jensen.

Imens vi græder med den ene øje, griner vi dog samtidig med det andet. Anders Due er nemlig langt fra færdig i Nykøbing FC, da han fortsætter i klubben i en trænerrolle.

– Vi er utroligt glade for, at Anders fortsætter med at være en del af Nykøbing FC og dermed stadig vil bidrage med sin vindermentalitet samt store erfaring – præcis som det har været tilfældet i hans tid som aktiv spiller.

– Anders bliver en del den individuelle træning omkring førsteholdet og samtidig en del af det tekniske udvalg, der kommer til at være omdrejningspunktet i talentudviklingen i klubben. Anders brænder for fodbolden på Lolland-Falster og for at bringe topfodbolden tilbage til Nykøbing FC, slutter Claus Jensen.

Senere på dagen kan du læse et længere interview med Anders Due.

Fakta om Anders Due:

Født: 17.3.82 (36 år)

Debut: April 2001 mod Humlebæk i Danmarksserien. Anders var 19 år, da han debuterede.

Karriereforløb: 2005-06 FC Nordsjælland  –  31 kampe/4 mål, 2006-07 Vitesse Arnhem  –  25 kampe/1 mål, 2008-14 AaB  –  189 kampe/19 mål (indimellem udlånt til FC Nordsjælland 10 kampe/1 mål), 2014-15 FC Vestsjælland – 38 kampe/5 mål, 2016-18 Nykøbing FC  –  sidste kamp mod Skive i maj 2018.

Antal kampe for NFC: 207 kampe/43 mål.