Seneste nyt

En god uge i NFC

af

Ole Jakobsen årets talent i Guldborgsund Kommune 2023
Der er har været mange gode nyheder i Nykøbing FC i den forløbne uge.

Fredag den 2. februar var der uddeling af priser i “Årets Prisfest” i Guldborgsund Kommune. Her var Ole Jakobsen fra Nykøbing FC nomineret i kategorien “Årets Talent 2023” og det endte med han også vandt prisen. Du kan se ham vinde prisen her.
Hjertelig tillykke til Ole.

Træningskamp mod FCK U19
Lørdag var den 3. februar spillede vi testkamp hjemme mod FCK’s U19 hold, og det blev en rigtig fin træningskamp, som bjørnene endte med at vinde 2-1 på mål Ole Jakobsen i første halvleg, mens Andreas Bredahl udbyggede føringen i anden halvleg, hvor FCK først fik reduceret sidst i kampen. Om kampen siger udtaler Manager Claus Jensen;

Endnu en god træningskamp her i opstarten og endnu en stærk præstation af drengene. Vi har på træningsbanen de seneste uger, udover det naturlige fysiske fokus, haft hovedfokus på vores kollektive og individuelle presspil. Mod FCK havde vi igen stor fokus på vores høje pres, ligesom senest i Næstved. Jeg var meget tilfreds med denne del af spillet og vi lavede mange erobringer på deres halvdel. Yderligere havde vi mange velspillede angreb helt nede fra Jeppe Rasmussen i målet og op igennem banen hvor relationerne hele tiden bliver forbedret.
Vi scorede to gode mål og skabte mange gode muligheder. Vi er godt på vej mod turneringsformen.
Nykøbing FC startede således:
Jeppe Rasmussen, Simon Madsen, Elias Gärtig, Oskar Gartig, Oliver Angus.
Jonathan Pank, Victor Christiansson, Ole Jakobsen, Willads Delvin.
Adam Vendelbo Clement og
Andreas Bredahl.

Næste træningskamp er lørdag den 10. februar kl. 15.00 i Holbæk mod hjemmeholdet Holbæk B&I. 

Oskar Gärtig skriver for 3 år
I dag kan vi offentliggøre, at Oskar Gartig har skrevet en 3-årig kontrakt i Nykøbing FC. Oskar er det seneste af vores store talenter der laver en lang aftale i NFC. Oskar bliver en markant spiller i fremtiden på det unge og meget talentfulde Nykøbing FC hold.
Stort tillykke til Oskar og NFC.

Vi har haft en snak med Oskar om at skrive kontrakt med Nykøbing FC.
Talentudviklingen og vores mange dygtige unge fodboldspillere er en hjørnesten i fodboldmodellen i NFC. Noah Larsen og Ole Jacobsen som stadig er U19 spillere har været en fast del af førsteholdstruppen et godt stykke tid, og i den nuværende sæson 2023/2024 er unge Oskar Gärtig fra den samme årgang blevet en del af førsteholdstruppen.

Og nu har Oskar Gärtig og NFC har skrevet en 3-årig aftale som peger ind i den spændende fremtid i NFC.Oskar et er produkt af talentudviklingen i Nykøbing FC. Han er så lokal som man kan blive. Han har kun spillet fodbold i NFC, og har siden han kunne sparke til en bold været NFC-spiller.

Der er højt humør ved kontraktunderskrivelsen mellem Oskar Gärtig og Manager Claus Jensen

60% af  førsteholdstruppen  i NFC består nu af egenudviklede spillere. Er der et specielt forhold hos jer lokalt forankrede spillere i truppen?
–  Ja, måske lidt, svarer Oskar. Jeg har været sammen med Noah og Ole hele vejen, og det er både på og udenfor banen så vi har nok et lidt specielt forhold, svarer Oskar Gärtig.

Er du specielt stolt over at repræsentere din by og landsdel når du har været her altid?
– Ja, det er jeg. Jeg har jo altid kun kendt til Nykøbing FC.

Hvordan er træningsmiljøet for de unge i klubben?
– Der er stor forskel fra ungdomsfodbold til seniorfodbold. Der er meget mere tempo og spillerne er større fysisk, men samtidig er det også både spændende og udviklende at træne med spillere som er større og mere boldsikre.

Er der nogen af dine ungdomstrænere som du har haft et specielt forhold til?
– Alle trænere har været gode, men der er to jeg gerne vil fremhæve. Den første er Lasse jeg havde da jeg var U13 og U14 spiller, og så Emil Aske Hansen, som jeg også havde et specielt bånd til, men generelt har jeg haft det godt i klubben, som har betydet rigtig meget i mit liv indtil nu.

Signaturen er sat, og Oskar Gärtig er Nykøbing FC spiller de næste tre år.

Elias Gärtig har været fast mand for Nykøbing FC i noget tid, og de sidste to opstartskampe har midterforsvaret bestået af brødreparret Oskar og Elias Gärtig. Hvordan er det at spille mere fast sammen med brormand, Elias Gärtig?
– Han er god til at snakke til en i kampene. Især da jeg fik debut mod Fremad Amager på udebane i den næstsidste kamp i NordicBet Ligaen. Jeg var virkelig nervøs da jeg blev skiftet ind, men han var blandt andet med til at hjælpe mig videre.

Der er jo en Gärtig bror til?
– Ja, der er også Albert, der spiller på U17 i NFC, og han spiller også i forsvaret. Faktisk er der også en fjerde, som spiller U10, siger Oskar Gärtig og griner lidt.

Hvad vil dit succeskriterie være for den næste halvsæson?
– Jeg vil gerne hjælpe holdet til at slutte i top-6, og så vil det være fedt hvis jeg får nogle flere minutter. Claus (Manager Claus Jensen) har sagt det bliver en blanding af U19 og førsteholdet, og det er fint, slutter Oskar, som blev 18 år den 18. september 2005. 

Er i rivende udvikling
Det er også en meget begejstret Manager Claus Jensen, som oven på kontraktunderskrivelse udtaler;
– Jeg glæder mig enormt over aftalen med Oskar. Han er i rivende udvikling og er startet de seneste to testkampe i opstarten ved siden af sin bror Elias Gärtig i forsvaret. Oskar er en af vores egenudviklede drenge og er en fantastisk gut og et stort talent. Han er meget ambitiøs og ærgerrig. Han kan med sin stærke fysik, gode teknik og store spilintelligens spille både i midterforsvaret og på midtbanen. Hans store gennembrud på førsteholdet er tæt på, men vi skal naturligvis fortsat være tålmodige med Oskars udvikling. Han er rigtigt godt på vej, slutter Claus Jensen.