Seneste nyt

En fantastisk fodboldspiller, kulturbærer og person takker af i NFC

af

Søren Christensen spiller lørdag sin sidste kamp, hvorefter han indstiller sin aktive fodboldkarriere.

Personligheder kommer og går i en fodboldklub, men få efterlader et så stort aftryk og indtryk, som Søren Christensen har gjort i NFC.

Med store præstationer indenfor kridtstregerne, en utrolig professionalisme udenfor dem og et inspirerende sind i alle henseender, har Søren Christensen over de seneste fire år været inkarnationen af hele NFC’s væsen.

Lørdag takker NFC’s nummer 10 dog af, da han mod HIK spiller sin sidste kamp som aktiv fodboldspiller.

Manager Claus Jensen takker Søren Christensen for hans tid i NFC.

– Søren Christensen er en af de dygtigste, mest spilintelligente og elegante fodboldspillere som Lolland-Falster har opfostret, og på den måde er det selvfølgelig derfor vemodigt, at det på lørdag er sidste gang, at vi får lov til at se ham udfolde sig på banen. Søren har haft en fantastisk flot karriere, spillet Champions League og vundet dansk mesterskab samt pokaltitler.

– Det var en stor dag i vores klub, da Søren valgte NFC, på et tidspunkt, hvor der naturligvis var mange større klubber, der bejlede til Søren. Vores samtaler op til kontraktunderskrivelse i NFC står lysende klart i min erindring – en spiller og et menneske der var dybt passioneret for at komme tilbage til sin hjemegn, give noget tilbage og gøre en positiv forskel. Det har han gjort lige siden den første dag han trådte ind i klubben og blev forenet med gode venner med samme motivation i Lars Pleidrup og Anders Due.

– Det har været en kæmpe glæde at arbejde sammen med Søren, og jeg er enormt glad både professionelt og personligt for, at det samarbejde fortsætter med Søren i ny rolle som udviklingsansvarlig omkring vores miljøer i NFC Talent og med spillerne omkring førsteholdet. I den nye rolle kommer han på samme måde som i hans aktive karriere til at gøre en stor forskel.

– Det er i lige så høj grad hans enorme egenskaber som menneske, som vi kommer til at savne som spiller i truppen. Søren har klubben og alt, hvad den står for, inde under huden. Vi er utroligt taknemmelige for, at vi har haft Søren i truppen og for alt, hvad han har gjort for klubben, siger Claus Jensen.

Christensen: Både afklaret og vemodig

Lørdag klokken ca. 16:45, når dommeren fløjter af i CM Arena, er en stor karriere forbi for Døllefjelde-drengen, der har taget talentet hele vejen gennem et danmarksmesterskab, en pokaltitel og deltagelse i Champions League.

Søren Christensen lægger ikke skjul på, at det bliver vemodigt at takke af, men samtidig er han dog også glad for, at han selv har truffet valget om at stoppet skulle ske nu.

– Jeg er både afklaret og vemodig. Jeg er meget afklaret med, at det er det rette at gøre, men det er også vemodigt, fordi det er det vildeste kapitel, der skrives de sidste linjer på. Kærligheden til spillet og passionen for det har jo været mit liv siden jeg var seks år gammel, så det er selvfølgelig nogle store følelser, der er i spil her, siger han inden, at han begrunder sit stop.

– Jeg synes, at tiden er rigtig til det. Jeg har været presset på fysikken i en periode efterhånden, og jeg har altid godt kunne tænke mig at stoppe på et tidspunkt, hvor jeg selv har truffet beslutningen. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg kan gøre det nu og ovenikøbet på bagkant af en oprykning.

Spørger man hovedpersonen om højdepunkter i karrieren, får man, som andre måske ville være tilbøjelige til at give, ikke sportslige anekdoter.

I stedet tænker den karismatiske midtbanekreatør tilbage på alle de mennesker, der har krydset hans vej, og som på den ene eller anden facon, har været med til at forme ham som spiller og menneske.

– Jeg er fyldt med taknemmelig overfor alle de mange oplevelser og mennesker, som jeg på en eller anden måde har mødt og delt oplevelser sammen med. Det er klart, at der har været op- og nedture undervejs i karrieren, men overordnet er jeg bare rigtig glad for at have kunne leve den tid sammen med en masse fantastiske mennesker.

Stolthed over NFC og Lolland-Falster

Søren Christensens første fodboldstøvler blev trådt i Døllefjelde og selvom karrieren sidenhen bragte ham til større adresser, glemmer han aldrig, hvor han kommer fra.

Det er derfor ifølge Christensen selv helt som han havde drømt, at karrieren skulle slutte hjemme på Lolland-Falster og i NFC, hvor karrieren for alvor tog fart.

– Det har altid været min tanke, at jeg skulle stoppe karrieren her i NFC, så det kunne ikke være skrevet meget bedre. Det er en god måde at slutte på, og jeg er stolt af at have repræsenteret min hjemstavn.

– Jeg er sindssygt stolt af min periode i klubben og den udvikling, der både har været og stadig er i fuld gang. Jeg glæder mig meget over, at jeg skal med videre på den rejse.

Og med videre – det skal han.

For imens vi græder med det ene øjne over stoppet fra en forrygende fodboldspiller, smiler vi med det andet. Søren Christensen er nemlig ikke fortid i NFC, da han fortsætter i en rolle som udviklingsansvarlig i NFC Talent, hvor han kan give sine erfaringer videre til klubbens mange talentfulde unge spillere.

– Jeg har et tilhørsforhold til klubben og landsdelen samtidig med, at jeg er meget enig i klubbens værdier og den måde, der bliver set på både fodbold og det hele menneske. Så for mig er det helt naturligt og fantastisk at fortsætte i klubben i en ny rolle. Det glæder jeg mig utrolig meget til.

Taknemmelighed

Der bliver pustet en ekstra gang ud, da spørgsmålet kommer til, om der er nogle, som Søren Christensen særligt vil takke. For hvor starter og slutter man efter en så lang karriere, hvor så mange mennesker har haft positiv indflydelse på en?

Efter en tænkepause får han dog alligevel nævnt en række mennesker, der har haft stor indflydelse på hans karriere og liv.

– Jeg er fyldt med taknemmelighed over alle de mennesker, jeg har mødt i karrieren. Der har været særlige personer, der har haft en stor betydning for mit fodboldliv og min dannelse som menneske. Brian Fonseca tog sig af mig og viste mig vej, da jeg var helt ung. Morten Wieghorst, Kasper Hjulmand, Flemming Pedersen er alle fantastiske personligheder, der alle har betydet meget for min måde at forstå spillet på, og betydningen af kulturen og det forpligtende fællesskab som nøglen til succes. Mine nære venner Anders Due og Lars Pleidrup som var med, da det hele startede, og som jeg fik lov at dele den sidste tid af min karriere med. Søren Krogh, der tog sig af en ung gut i FCN og endte med at blive en fantastisk ven, Nicolai Stokholm og Patrick Mtiliga, som er store forbilleder for mig som ledere og spillere. Jeg kunne blive ved og jeg sidder tilbage med en taknemmelighed og ydmyghed over, at jeg har fået lov til at lære af nogle af de bedste mennesker. Det glæder jeg mig til at give videre til de unge mennesker som jeg skal arbejde med nu, siger han inden, at han også sender en stor tak til Claus Jensen og ikke mindst sin egen familie.

– Claus har betydet ufatteligt meget for min sidste tid som fodboldspiller, og han viser hver dag vejen til, hvordan man bliver en fantastisk leder. Han er et exceptionelt menneske, som gør en kæmpe forskel for NFC og hele landsdelen.

– Slutteligt skal den allerstørste tak lyde til min kone, og hendes betingelsesløse opbakning i op- og nedture. Det har ikke altid været nogen nem opgave når passionen har brændt stærkest. På trods af det, har hun sammen med vores to skønne drenge været der for mig i tykt og tyndt og givet mig den største kærlighed i livet, slutter Søren Christensen.

Søren Christensen har spillet 174 kampe i NFC-trøjen.