Seneste nyt

En aften til glemmebogen i Fredericia

af

Nykøbing FC havde det svært i Monjasa Park og tabte her til aften med 5-1 til FC Fredericia.

Det er altid underholdende og offensivt, men i den grad også svært, når man møder FC Fredericia.

Hjemmeholdet, der i en lang periode af sæsonen for alvor kæmpede med om oprykningen, viste sig at være en for stor mundfuld for Claus Jensens mandskab i aftenens opgør.

Kampen startede ellers bedst for Nykøbing FC, og det var da heller ikke fordi, at Nykøbing FC som sådan blev spillet ud af brættet. FC Fredericia var simpelthen bare bedre, mere effektive og kyniske på banens sidste tredjedel i aftenens kamp.

Efter fire minutter tilkæmpede Mathias Gehrt sig et frispark på kanten af hjemmeholdets felt. Det har vist sig at være en specialitet for Mathias Kristensen, men denne gang tog bolden dog muren og strøg til hjørnespark.

Mikkel Juhl kommer efterfølgende højest på hjørnesparket, men han kunne akkurat ikke få manøvreret bolden mod mål, hvorfor den gik over.

Minuttet efter lagde Nicolai Jessen et godt indlæg i feltet, hvor Mathias Kristensen lurede, men målmanden var vågen og fik taget sig af bolden. Nok engang stod FC Fredericias målmand, Oscar Hedvall, en god kamp for hjemmeholdet.

Efter 11 minutter viste hjemmeholdet så for første gang for alvor tænder. Fredericia opsnappede en opspilsfejl foran eget felt, og så ramlede den efterfølgende hårde afslutning ind i overliggeren.

Efter et lille kvarter havde vi en helt åben kamp, hvor det ikke var til at sige, hvem der skulle åbne ballet i en ganske medrivende og flot spillet kamp.

Mathias Kristensen var tæt på at blive første målscorer efter 14 minutter, men hårdt presset på et hovedstød endte forsøget lige på målmanden.

I stedet blev det FC Fredericia, der fik scoret til 1-0.

Samson Iyede blev sendt alene igennem, hvorefter Jacob Egeris fik begået straffespark. Anders Holvad omsatte forsøget fra 11-meter-pletten med stor sikkerhed.

Herfra tog det fart for hjemmeholdet, der hurtigt blev farlige på banens sidste tredjedel.

Efter 21 minutter måtte Nykøbing FC igen have hjælp fra overliggeren, da Anders Holvad med en følt afslutning mod det lange hjørne måtte se sig afvist af tværstangen.

10 minutter senere fik Nykøbing FC sin bedste chance, da et godt indlæg blev sendt i Fredericia-feltet. Mathias Kristensen steg til vejrs, men hans hovedstød på igen reddet flot af målmanden.

Få minutter senere blev det 2-0, da hjemmeholdet kom igennem i deres højreside og spillede bolden tværs gennem feltet, inden at Anders Holvad kunne firsttime bolden i det nærmeste hjørne til 2-0.

Ondt skulle blive værre få minutter før pausefløjt, da Patrick Egelund straffede Nykøbing FC ved resolut at hamre en afslutning ind via overliggeren, der denne gang ikke kunne stå i vejen.

FC Fredericia kunne derfor gå til pause med en 3-0-føring.

Nede med 3-0 var det derfor op ad bakke for Nykøbing FC i kampens sidste 45 minutter. Claus Jensens drenge greb dog de første minutter af anden halvleg friskt an, men efter 55 minutter blev kampen for alvor punkteret.

For anden gang i kampen blev hjemmeholdet tilkendt et straffespark, og denne gang kunne Fredericia-topscorer Kristian Kirkegaard scorer stensikkert til 4-0.

Dampen gik herefter en anelse af opgøret og der blev færre og færre chancer.

Efter en time havde Emeka Nnamani dog bud efter en reducering, da han tog et godt rush op gennem banen. Hans flade afslutning blev dog en tand for nem for Oscar Hedvall i målet.

Nykøbing FC kom mere på bolden i denne fase af kampen, men det var FC Fredericia der blev farligst på de mange omstillinger, som de fik tilkæmpet sig.

Med et kvarter igen måtte Jannich Storch vifte et afrettet indlæg væk fra målhjørnet, hvorefter Samson Iyede heldigvis ikke kunne nå at reagere i tide til, at han kunne dirigere bolden i nettet.

Mod slutningen af kampen havde NFC muligheder for at reducere efter et par gode aktioner af Lukas Giessing, men en løs bold på Fredericias mållinje blev sendt væk efter en tabt bold af hjemmeholdets målmand.

I stedet slog FC Fredericia endnu et søm i kisten med få minutter tilbage, da Christian Tue Jensen kunne omsætte en aflevering skråt bagud i feltet til 5-0.

Minuttet før slutfløjt fik NFC dog pyntet en lille smule på resultatet, da Mikkel Juhl trak ind fra højre og med venstreskøjten flot sendte bolden i nettet til 5-1.

Det blev ikke til flere mål, hvorfor NFC må sande, at denne fredags kamp blev en kamp til glemmebogen, og som vi i bedste fald kan lære af.

Næste opgave for NFC er på onsdag, hvor AC Horsens gæster Lollands Bank Park.

FC Fredericia – Nykøbing FC

13.05.22 Kl. 18:30 i Monjasa Park

NordicBet Ligaen, 29. spillerunde.

5-1 (3-0)

1-0, Anders Holvad, straffespark (16 min)

2-0, Anders Holvad (35 min)

3-0, Patrick Egelund (41 min)

4-0, Kristian Kirkegaard (56 min)

5-0, Christian Tue Jensen

5-1, Mikkel Juhl (90+ min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Juhl, Jacob Egeris, Andreas Holm, Lars Pleidrup, Valon Ljuti, Mads Carlson (61. Victor Christiansson), Mathias Gehrt, Emeka Nnamani (61. Lukas Giessing), Nicolai Jessen (61. Milas Schwensen), Mathias Kristensen (74. Kristian Lindberg).