Seneste nyt

Drømmestart på foråret: 2-0-sejr over Fremad Amager

af

Forårspremieren kunne ikke være skrevet bedre, da det søndag eftermiddag blev til en 2-0-sejr ude over Fremad Amager.

Efter over 100 dages divisionstørke, var det søndag eftermiddag endelig igen tid til at spille om point.

Foran 1256 feststemte tilskuere i Sundby Idrætspark leverede Nykøbing FC med Sydhavsø-øjne en sand drømmestart på det historisk spændende forår som NFC og fodbolden på Lolland-Falster går i møde.

Kampen startede i højt tempo på Sundby Idrætsparks hurtige underlag, og allerede efter små fem minutter var Nykøbing FC tæt på at bringe sig i front, da Joachim Wagner sendte Mathias Gehrt i dybden. Gehrt afsluttede fra en spids vinkel, men fik alligevel sendt en så kvalificeret afslutning afsted, at Fremad Amager måtte have stolpens hjælp for at forhindre en NFC-scoring.

Fremad Amager ville dog også lege med og efter 10 minutter tilspillede de sig en stor chance ved Samson Lyede, der slap alene igennem med Sebastian Olsen. Fremad Amager-angriberen, der desuden var giftig det mest af kampen igennem, sparkede dog forbi mål.

Nykøbing FC var mest på bolden, og Fremad Amager virkede i kampens indledning til at være tilfredse med at være giftige på omstillingerne. Store chancer var der dog i denne fase ikke mange af, da det for begge hold oftest blev ved afslutninger fra positioner lige udenfor modstanderens felt.

Efter 35 minutter tog opgøret dog for alvor fart, da Mathias Kristensen stædigt jagtede en løs bold i Fremad Amager-feltet og i sidste ende endte med at få den for fødderne tæt under mål. Den store angriber var sikkerheden selv og sparkede resolut kuglen ind bag Nicklas Dannevang i Amager-målet.

Scoringen vækkede for alvor værterne, og Fremad Amager sluttede stærkt af i de sidste 10 minutter. Minuttet umiddelbart efter føringsmålet var de alene igennem med Sebastian Olsen, der dog hev en forrygende fodparade frem og forhindrede en bitter samt hurtig udligning.

Kort før dommerens pausefløjt fik Fremad Amagers Lukas Engel også sendt et forsøg afsted, og denne gang måtte Sebastian Olsen have overliggeren til hjælp.

Ind ville bolden dog ikke for Fremad Amager, hvorfor Jens Olsens mandskab gik til pause med en 1-0-føring.

Efter pausen fortsatte kampen i højt tempo, men nu med Nykøbing FC i førersædet.

Allerede det første minut inde i 1. halvleg havde Joachim Wagner bud efter netmaskerne, men hans flade afslutning efter det lange hjørne blev afvist af målmanden.

I stedet satte Fremad Amager gang i et angreb, hvor Sebastian Olsen nok engang hev en stor redning frem tæt under mål.

Kampen bølgede i det hele taget frem og tilbage i anden halvlegs indledning og en chance til Nykøbing FC blev ofte afløst af en tilsvarende i den anden ende af banen.

Den sidste NFC-skarphed foran mål manglede dog samtidig med, at Sebastian Olsen stod en forrygende kamp mellem stængerne.

Efter 66 minutter kunne jublen blandt de mange NFC-fans i Sundby igen bryde løs, da Jordan Wilson flot serverede et indlæg for panden af Joachim Wagner, som flot headede bolden i det lange hjørne til 2-0.

Fremad Amager sad herefter mest på spillet, men farlige formåede de ikke for alvor at blive i det etablerede angrebsspil, hvorfor Nykøbing FC på professionel vis kunne køre premieresejren på 2-0 hjem.

Der blev i løbet af anden halvleg ligeledes givet debut til både Mathias Thrane og Magnus Warming.

Fremad Amager – Nykøbing FC

NordicBet Ligaen 20. spillerunde

03.03.19

Nykøbing FC; Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Gustav Kjeldsen, Mathias Tauber, Lars Pleidrup, Jordan Wilson, Nicolai Dohn (67. Mathias Thrane), Mads Kaalund, Joachim Wagner (87. Kasper Jensen), Mathias Gehrt (83. Magnus Warming), Mathias Kristensen.