Seneste nyt

Dramatisk deler i årets sidste hjemmekamp

af

Det lignede længe en hjemmesejr, men i sidste sekund måtte Nykøbing FC nøjes med 3-3 mod FC Helsingør.

Søndag var der dømt sidste hjemmekamp i CM Arena i denne sæson, og det var foran 925 feststemte tilskuere, der alle var kommet for at sige farvel til Jens Olsen, Mathias Tauber, Mads Kaalund, Emil Holten og Martin Svensson.

De fremmødte tilskuere fik stor underholdning fra start til slut, og kampen startede da også i et hæsblæsende tempo.

Efter 12 minutter fik Nykøbing FC kampens foreløbigt største chance, da Magnus Warming tryllede på mållinjen og fandt Mathias Kristensen, der lagde bolden til rette på kanten af feltet til Søren Christensen. 10’erens bud efter det lange hjørne sneg sig dog snært forbi mål.

FC Helsingør bød også ind og som første halvleg skred frem blev der i det hele taget kortere mellem chancerne. Efter små 20 minutter kom Sebastian Olsen for første gang rigtigt i aktion, da han måtte finde en flot fodparade frem.

Chancen satte gang i gode 5-10 minutter for FC Helsingør, der af flere omgange dog måtte tage til takke med forsøg tæt forbi mål og gode redninger af Sebastian Olsen.

I stedet var det Nykøbing FC, der efter knapt en halv time bragte sig i front. Nykøbing FC slog et hjørnespark i feltet, hvor Mathias Kristensen flot steg til vejrs og headede bolden i mål til 1-0.

Det lignede længe, at Nykøbing FC skulle gå til pause i front, men fem minutter før pausefløjt gik gæsterne udlignet. En afslutning fra kanten af feltet blev rettet af og gik i en bue henover Sebastian Olsen, der kun akkurat kunne få fingrene på. Fingerspidserne var dog ikke nok, og bolden tog undersiden af overliggeren inden, at den dumpede ned på den forkerte side af målstregen.

Dermed gik holdene til pause med 1-1.

De sidste 45 minutter startede mere roligt end de første 45 var sluttet, og det blev kun til løse chancer i begge ende af banen.

Med 20 minutter igen stod den derfor stadig 1-1, men i kampens slutfase eksploderede kampen i et rent målorgie.

Efter 72 minutter trak en velspillende Magnus Warming to mand til sig inden, at han sendte bolden på venstrekanten til en fremadstormende Lars Pleidrup. Anføreren fangede målmanden ved forreste stang, hvorfor bolden strøg i mål til 2-1.

Herefter tog FC Helsingør over, og nordsjællænderne skulle da også som minimum bruge et enkelt point for ikke endegyldigt at ryge en tur i 2. division efter dagens kamp.

Gæsterne satsede derfor stort, men deres største chance kom efter 79 minutter, hvor Frederik Bay fik en fri afslutning bagerst i feltet, men blev blokeret af Chris Thorsheim, der efterfølgende fik sparker bolden væk.

Kort inde i dommerens tillægstid lignede det, at vi fik kampens afgørelse, da Emil Holten tog en tur gennem gæsternes felt og scorede til 3-1 i hans sidste optræden i CM Arena.

Dermed kunne afskeden med Jens Olsen og de fire afgående NFC-spillere ikke været skrevet meget bedre, men FC Helsingør kæmpede med næb og kløer, hvorfor de i de døende minutter fuldstændig fik vendt kampen.

Indskiftede Douglas fik af to omgange scoret til allersidst, hvorfor der var kæmpe forløsning hos FC Helsingør, der for nu reddede livet i 1. division. Omvendt var det en bitter pille at sluge for Nykøbing FC, der måtte se en ellers sikker sejr glide af hænde i dommerens tillægstid.

Næste opgave for Nykøbing FC er allerede lørdag, hvor sæsonens sidste kamp venter i Silkeborg.

Nykøbing FC – FC Helsingør

19. Maj 13:45 i CM Arena.

NordicBet Ligaen, 32. spillerunde.

1-0, Mathias Kristensen (26 min)

1-1, Collen Warner (36 min)

2-1, Lars Pleidrup (71 min)

3-1, Emil Holten (90 min)

3-2, Douglas (90+ min)

3-3, Douglas (90+ min)

Nykøbing FC: Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Gustav Kjeldsen, Kasper Jensen, Mathias Tauber (62. Jordan Wilson), Lars Pleidrup, Nicolai Dohn (74. Mads Kaalund), Søren Christensen, Mathias Gehrt, Magnus Warming, Mathias Kristensen (45. Emil Holten).