Seneste nyt

Dødbold blev afgørende i smalt nederlag

af

Nykøbing FC tabte her til aften med 1-0 til Hvidovre IF efter en scoring i slutningen af første halvleg.

Lørdag spillede Nykøbing FC en fantastisk kamp hjemme mod HB Køge, og blot tre dage senere skulle de så følges op ude mod formstærke Hvidovre IF.

Claus Jensen gjorde stor brug af bredden i sin trup til dagens kamp, hvor både Lars Pleidrup, Mathias Kristensen, Mikkel Andersen og Mads Carlson startede på bænken. Kampen startede dog alligevel yderst jævnbyrdigt.

Ingen af holdene skabte for alvor store chancer i kampens indledning, hvor det primært blev til forsøg fra distancen fra hjemmeholdet. NFC forsøgte vanen tro at kombinere sig gennem modstandernes defensiv, men hjemmeholdet var velorganiserede og fik taget brodden af NFC-offensiven.

Hjemmeholdet fik langsomt tilspillet sig spilovertaget og efter 18 minutter kom kampens første større chance da også til Hvidovre. Marcus Lindberg blev retvendt, og han fik lov til at drive bolden langt op ad NFC’s banehalvdel. Han tog afslutningen, der dog heldigvis prellede af på stolpen.

Nykøbing FC bed dog på trods af Hvidovres overtag også fint fra sig.

Efter 26 minutter lagde Mathias Gehrt en nærmest Laudrupsk aflevering i dybden via et frækt chip. Sebastian Koch slap igennem, men hans forsøg på at prikke bolden over målmanden blev afværget med det yderste af neglene af målmanden.

Fem minutter senere var Koch igen på spil. Denne gang startede det nede hos Jacob Egeris, da han slog en flot aflevering op gennem midtbanen, hvor han fandt Mathias Gehrt. Superteknikkeren sendte lynhurtigt Koch i dybden, men fra en lettere spids vinkel kunne målmanden pille Kochs forsøg mod mål.

Det lignede længe, at holdene skulle gå målløse til pause, men efter 42 minutter fik Hvidovre tilkendt et frispark i deres venstreside. Indlægget blev sendt skarpt i feltet og headet på overliggeren, hvorefter Daniel Stenderup kunne samle bolden op og heade kuglen i kassen fra tæt hold.

Minuttet efter var det tæt på en lynhurtig udligning, men Sebastian Kochs forsøg fra venstresiden blev igen flot reddet af målmanden. På trods af Kochs mange tilnærmelser mod Hvidovre-målet kunne hjemmeholdet dog gå til pause med en 1-0-føring.

Efter pausen kom Nykøbing FC mere med i opgøret, men det kneb med at skabe chancer i det åbne spil mod den yderst kompakte Hvidovre-defensiv.

Kampbilledet var dog noget nær modsat af 1. halvleg, hvor det nu var NFC, der pressede spillet op på Hvidovres banehalvdel og hjemmeholdet, der omvendt satsede på omstillingerne.

Det gav ikke en nær så intens og chancerig halvleg, som det havde været tilfælde i de første 45 minutter, men omvendt betød det, at NFC kom nærmere et point.

Efter 72 minutter kom Claus Jensens mandskab til en kæmpe chance, da Mathias Kristensen via en flot yderside aflevering krøllede bolden gennem feltet til en fri Sebastian Koch. Kochs tilløb til afslutning blev ikke knivskarpt, hvorfor han blot fik sendt en halvforkølet afslutning mod mål. Hvidovre-målmanden havde derfor ikke problemer med at holde bolden ude af nettet.

Fem minutter senere var Mathias Kristensen igen impliceret. Mathias Gehrt slog et godt indlæg ind i boksen fra højresiden, og så lignede det, at Kristensen skulle stige til vejrs og pande bolden mod mål. I sidste øjeblik fik en Hvidovre-spiller dog forhindret NFC-topscoreren i at komme frem til en chance.

Nykøbing FC lagde et godt pres i slutfasen, hvorfor det blev til mange pågående dødbolde og meget spil rundt om værternes felt.

Efter 81 minutter samlede Victor Christiansson en løs bold op udenfor Hvidovres felt, men det blev heller ikke i dag, at svenskeren skulle score sit første NFC-mål.

Nærmest i sekundet, hvor kampen skulle til at gå ind i dommerens tillægstid, begyndte det at tordne over den Københavnske vestegn. Sådan noget spøger man naturligvis ikke med, hvorfor kampen blev midlertidigt afblæst.

10 minutter senere kom kampen i gang igen, og det blev med et stortsatsende NFC-mandskab, hvor både Jacob Egeris og indskiftede Elias Gärtig blev sendt helt i front.

Det afsluttende pres kastede dog desværre intet af sig, hvorfor det hele desværre sluttede med en smalt 1-0-nederlag til Hvidovre.