Seneste nyt

Cheftræneren efter pokalsejr: Det var en rigtig stærk præstation

af

Jens Olsen var efter onsdagens pokalsejr meget tilfreds med præstationen og sejren over FC Roskilde.

Onsdag aften avancerede Nykøbing FC til DBU Pokalens 2. runde. Det skete via en 1-0-sejr over FC Roskilde, og det var en præstation, der glædede cheftræneren på flere parametre.

– Det var en tæt kamp med rigtig god fight fra begge hold. Vi var meget tilfreds med første halvleg, hvor vi var meget komfortable med kampbilledet. I anden halvleg synes jeg, at vi forsvarer vores mål godt selvom, at det er Roskilde, der i store perioder bestemmer. Vi var taktisk klogere og mere disciplinerede på den bagerste del af banen, og det var jeg meget tilfreds med at se, fortæller Jens Olsen, inden han fortsætter.

– Det bliver altid hektisk i pokalfodbold, og det var ikke anderledes i går. Når Roskilde presser på, og vi samtidig kan se, at slutfløjtet nærmer sig, og vi er tæt på at gå videre, så bliver det bare spændende til det sidste. De kunne have udlignet til sidst, men vi red stormen af, fik sejren og overvandt en rigtig stærk modstander, der måske endda var det værste hold, som vi overhovedet kunne have trukket. Det var en rigtig stærk præstation.

Ud  over sejren kunne Nykøbing FC og cheftræner Jens Olsen også glæde sig over, at der blev plads til officiel debut til både Emil Holten og Sigurd Schøndorf, imens også holdets store bredde blev bevist.

– De nye gjorde det rigtig godt. Sigurd Schøndorf er enorm spilintelligent, og han har nogle hurtige fødder. Han laver nogle fantastiske aktioner i første halvleg, som vi ikke ser så mange andre spilere lave inde på banen. Ham glæder jeg mig rigtig meget til at arbejde videre med.

– Emil Holten er også en spiller, som der kan lægges en masse på. Han har stor fysik, hurtige fødder og så vender han hurtigt rund om sin egen akse. Han skal stadig lære at falde ind i vores måde at spille på, men han arbejder rigtig hårdt i dag, og han var en stor trussel mod Roskilde gennem hele første halvleg.

– Det var i det hele taget fedt at se en masse spillere levere. Jordan Wilson, Sebastian Koch og Jan Berner har eksempelvis været valgt lidt fra i de to første kampe i sæsonen, men i går var de med til at bevise, at vi har en meget stærk og bred trup.

Sebastian Olsen fik ligeledes chancen mellem stængerne i går, hvorfor han fik comeback hos Nykøbing FC, som han forlod i 2013. Olsen kvitterede med en række store redninger, og det overrasker ikke Jens Olsen det mindste.

– Jeg er ikke overrasket over Sebastians præstation. Jeg synes, at han er en rigtig dygtig målmand. Det er Thomas Villadsen heldigvis også, og de to ligger relativt tæt på hinanden. Sebastian falder i øjnene i dag, fordi han laver nogle gode indgreb i feltet mod et hold, der er rigtig dygtige på standardsituationer.

– Han har nogle redninger, der er rigtig gode og vigtige. Så det var super godt fra Sebastians side i går, siger Jens Olsen.

Fredag trækkes der lod til næste runde af pokalturneringen, og her glider de første Superliga-mandskaber ind i turneringen.

Cheftræneren kan ikke helt lægge skjul på, at et Superliga-mandskab kunne være sjovt at trække.

– Vi er klar til, hvad som helst. Vi kan udvikle os på alle kampe, men vi drømmer vel alle om, at vi skal se et superligahold i Nykøbing F. Idrætspark. Det kunne selvfølgelig være sjovt, slutter Olsen.

Der er lodtrækning til næste runde på fredag klokken 12:00, og umiddelbart herefter kan du på Nykobingfc.com læse, hvem Nykøbing FC’s næste modstander bliver.