Seneste nyt

Carsten Broe: Jeg holder stadig meget af Nykøbing FC

af

Fra 2000 til 2006 var Carsten Broe i spidsen for Nykøbing FC og i den periode gik klubben fra Danmarksserien til 1. division. Broe husker stadig sin tid i klubben, som en af de bedste i hans karriere.

Gennem tiden har der været mange gode trænere i Nykøbing FC, men en af de mest succesrige er Carsten Broe, der var i klubben fra 2000 til 2006.

Broe skabte flotte resultater, da han i sin periode i klubben formåede at ændre Nykøbing FC’s status fra Danmarksserieklub til 1. divisionsklub. Selv husker Carsten Broe da også tiden i klubben som en fantastisk tid.

– Nykøbing FC er absolut et af de bedste steder, jeg nogensinde har været. Det er der slet ingen tvivl om. Jeg kommer stadig i klubben af og til, for jeg holder stadig rigtig meget af den. Hvis jeg skal se en kamp live, så er det oftest i Nykøbing, og jeg følger generelt klubben rigtig tæt, fortæller Carsten Broe inden, at han kigger tilbage.

– Dengang jeg kom til, var klubben jo noget mindre end nu og forholdsvis nystartet. Vi lå i Danmarksserien og det erklærede mål var at komme højere op, hvilket vi lykkedes med. Så det var en rigtig god oplevelse.

Selvom resultaterne langt hen ad vejen var med Carsten Broe, så er det faktisk ikke dem, som han husker sin tid i klubben for. Det er i stedet de mange ildsjæle, som han mødte undervejs.

– Vi gik fra Danmarksserien til 1. division og udviklede samtidig en masse spillere, der endte i Superligaen og i udlandet, men det er egentlig ikke så meget resultaterne, jeg husker min tid i klubben for.

– Jeg husker min tid i klubben for den energi, der blev lagt i tingene. Dengang var det John ’Fido’ Hansen, der var sportschef og Morten Jensen, der stod for – ja, vel stort set alt det daglige arbejde, og vi tre havde et rigtig godt samarbejde. Den energi, der var i klubben var virkelig fed, og spillerne bidrog også til den.

– Vi havde en masse lokale spillere, der bare ville gøre alt for at få succes med klubben, og det var vildt fedt. Det har jeg ikke oplevet på samme måde sidenhen. Der har man mere købt spillere ud fra, og så skabte man et hold. Der var ikke den der lokale stolthed og energi over det, som der var i Nykøbing – den var helt unik, fortæller Broe.

Højdepunktet findes uden for banen

Nykøbing FC spillede mange store kampe under Carsten Broes ledelse, men hvis man forsøger at lokke ét højdepunkt ud af Carsten Broe, så ryger fokus alligevel i stedet over på de mange mennesker, som han mødte gennem sin tid i klubben.

– Der er selvfølgelig nogle kampe og nogle oprykninger, som var pisse sjove. Det gælder både fra tiden i Danmarksserien, 2. division og 1. division, men det er nu stadig oplevelserne uden for banen, som jeg ser tilbage på som de største højdepunkter.

– Man møder så mange idioter i den her branche – det drømmer man ikke om. De står simpelthen i kø. I Nykøbing FC mødte jeg dog slet ingen af de mennesker. Både på spiller- og trænersiden oplevede jeg udelukkende sindssygt sympatiske mennesker, og det er sgu egentlig det, som jeg glæder mig mest over fra min tid i klubben.

Et af de bedst spillende hold i 1. division

Det er efterhånden 11 år siden, at Carsten Broe var træner i Nykøbing FC og siden er der sket meget i klubben.

Som tidligere beskrevet følger Carsten Broe da også stadig klubben tæt, men ikke nok med det, så er han også ganske begejstret for, hvad han ser.

– Jeg er virkelig glad for at se, hvordan klubben klarer sig i øjeblikket. I mine øjne er de et af de hold i 1. division, der spiller allerbedst fodbold, siger han inden, at snakken falder på klubbens høje ambitionsniveau.

– Jeg synes, at klubbens ambitioner om Superliga i 2020 er helt kanon. Da jeg så, at både Claus Jensen og Claus Meyer gik ind i klubben, synes jeg, at det var super fedt, og jeg synes også, at klubben har udviklet sig rigtig positivt – både på og uden for banen.

Fantastiske spillere og en overtændt back

I perioden 2000 til 2006 fostrede Nykøbing FC mange spillere, som de fleste fans nok husker ganske klart den dag i dag.

Carsten Broe husker også sin daværende trup som noget ganske særligt, og han ville da også ønske, at han havde haft nogle af de spillere i de trupper, som han senere hen har stået i spidsen for.

– Når jeg kigger tilbage, så tænker jeg især på nogle af de dygtigere spillere, som jeg havde i truppen. Mange af dem var jo bedre end de spillere, som jeg senere hen havde i Superligaen med SønderjyskE.

– En Martin Lohse og en Kenneth Jørgensen var helt fantastiske. Havde jeg haft dem i SønderjyskE, så havde vi i hvert fald været et midterhold dengang, fortæller Broe.

Ikke alt gik dog altid efter planen og Broe kommer da også hurtigt i tanke om en pudsig historie, da snakken falder på nogle af de gamle spillere.

– Der er jo rigtig mange episoder at hive fat i, men jeg husker da en episode med jeres nuværende Sponsorchip Manager, Kennet Nordstrøm.

– Vi havde en træningsøvelse dagen før en vigtig kamp, hvor jeg gav spillerne besked på, at der ikke måtte tackles helt igennem. Alligevel kunne Nordstrøm ikke holde igen, så han hamrede ind i Lars Pleidrup og sparkede hans ædlere dele gule og blå. Manden kunne jo ikke gå ordentligt i flere dage efter, griner Broe afsluttende.

Carsten Broe har siden sin tid i Nykøbing FC været i SønderjyskE, FC Roskilde, FA 2000 og pt. er han i Herlev.

Følg med i morgen, hvor vi på vores Facebookside åbner næste låge i dette års Nykøbing FC-julekalender.