Seneste nyt

Brian Rasmussen: Et privilegie at være i Nykøbing FC

af

For kort tid siden blev Brian Rasmussen præsenteret som ny cheftræner i Nykøbing FC. Det er for hovedpersonen selv et stort privilegie.

Lørdag formiddag blev det nye trænerteam offentliggjort, og det med klubmanden Brian Rasmussen som ny cheftræner.

Nykøbing FC’s nye cheftræner har tidligere spillet i klubben og har i de seneste år spillet en stor rolle i opbygning af talentarbejdet i Nykøbing FC – først som U17-træner og senest som U19-træner.

Brian Rasmussen glæder sig da også enormt over sin nye stilling i den klub, der står ham allernærmest.

– Det er et privilegie at få lov til at stå i spidsen for Lolland-Falsters bedste hold, og det er en ekstremt spændende opgave, som jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang med. Jeg er meget glad og ikke mindst stolt over at valget faldt på mig.

– Nykøbing FC er min klub. Klubben er stadig forholdsvis ung, men det var jo her, hvor jeg som 14-15-årig selv for alvor begyndte at spille fodbold efter jeg kom til fra Nordfalster og jeg har klubben og dens DNA inde under huden, siger klubbens nye cheftræner.

Et stærkt team er afgørende

Brian Rasmussen har over de seneste år bevæget sig tættere og tættere omkring førsteholdets træningsbane i Nykøbing FC.

Den nye cheftræner ved derfor også om nogen, hvor vigtigt et godt trænerteam er, og han glæder sig derfor over det stærke hold, der er blevet samlet omkring ham og divisionsholdet frem mod den kommende sæson.

– Det er et rigtig stærkt hold, der er blevet samlet. Vi bliver en helhed i teamet omkring holdet. På træningsbanen kommer man også til at kunne se, at vi arbejder tæt sammen – alle kommer til at gøre sit for, at vi lykkes med vores opgaver her i klubben, siger han.

I sidste sæson var Brian Rasmussen selv en del af dette team, og her har han været været helt tæt på i udviklingen af det stærke fundament, der er blevet skabt i Nykøbing FC. Den nye cheftræner glæder sig til at komme ind og sammen med teamet videreudvikle spillet, miljøet og kulturen.

– Der er blevet skabt et fantastisk fundament for det her hold og vi har en stærk kultur med et fremragende træningsmiljø. Det er klubbens spillestil at spille teknisk, underholdende og offensiv fodbold, og det er det vi vil kendes på i NFC, siger Rasmussen.

Brænder for Nykøbing FC og talentudvikling

Klubbens nye cheftræner har været med til at præge talentholdene i Nykøbing FC i en retning, hvor der spilles teknisk funderet og flot offensiv fodbold.

Det er en tilgang til spillet som Brian Rasmussen selv foretrækker, og som han har praktiseret i de seneste fire år i Nykøbing FC. Ydermere er han meget tilfreds med muligheden for nu at kunne hellige sig sin helt store passion på fuldtid.

– Fodbold er min helt store passion, og jeg er utrolig glad for, at jeg nu får muligheden for at kunne leve af og dyrke det på fuldtid. Som træner står jeg for positiv samt offensivt fodbold, der underholder. Det passer rigtig godt ind med det, som vi gerne vil her i Nykøbing FC, siger han.

Også talentudviklingen ligger Brian Rasmussen tæt for hjertet, og det passer ham derfor godt, at Nykøbing FC satser stort på talentudviklingen og har som ambition at bringe endnu flere egenudviklede spillere igennem til førsteholdet.

Cheftræneren ser sin egen foreløbige gang på talentholdene som en stor fordel.

– Jeg har været træner for både U17- og U19-holdet, men derudover har jeg også været med til træning i de øvrige årgange, og det synes jeg helt sikkert er en stor fordel ift. at bringe de unge talenter igennem til førsteholdet. Det bliver et spændende samarbejde med Jan Jacobsen, der nu er transitionstræner, om at gøre klubbens og landsdelens unge talenter klar til førsteholdet – det er jo noget vi som klub prioriterer dejligt højt, siger han.

Brian Rasmussen har sammen med resten af teamet taget hul på træningen her til formiddag, og den nye cheftræner glæder sig den kommende sæson med et stærkt hold både på og udenfor banen.

– Vi har et professionelt setup og en meget stærk trup med stor tro på egne evner. Nu glæder jeg mig bare til at komme i arbejdstøjet og sammen med resten af teamet først og fremmest skabe en opstart, der kan bygge et fundament for en fantastisk sæson, slutter Rasmussen.