Seneste nyt

Backmann: Det har været en lang og personlig kamp

af

Marcus Backmann fik i går sine første 90 minutter for NFC, og det var derfor også en rørt Backmann, som efter kampen reflekterede over sin lange skadespause.

Kort efter dommerens sidste fløjt i gårsdagens sejr over Næsby, brød glædestårerne frem hos Marcus Backmann, som netop havde gennemført sine første 90 minutter i NFC-trøjen siden det skadeshelvede, der startede for snart tre år siden.

Vejen har været lang for den talentfulde midterforsvarer, som efter kampen reflekterede over den lange skadespause og vejen tilbage.

– Det betyder alt for mig at være tilbage. Det har været en lang personlig kamp for mig. Vejen tilbage fra en korsbåndsskade er på mange måder ret ensom, og man kæmper med sig selv hver dag. Det er op- og nedture – for det meste nedture i en rigtig lang periode.

– Det har taget næsten tre år, og det har haft kæmpe indflydelse på mit humør, både i dagligdagen uden for fodbolden og i klubben. Jeg har heldigvis haft en masse fantastiske holdkammerater og fede personer rundt om klubben, der har holdt humøret højt hos mig, men det har virkelig været hårdt. Jeg fik en mareridtsdebut mod HIK tidligere på året, men der blev heldigvis rådet bod på det i går, og der var bare en masse følelser, der skulle ud lige efter slutfløjt, fortæller Marcus Backmann.

Talentet har altid været uomtvisteligt, og troen på den nu 24-årige forsvarsspiller har altid været til stede. Selv har Backmann nydt godt af opbakningen fra Claus Jensen og resten af klubben, hvorfor han nu blot glæder sig til endelig at kunne lægge på sit spil.

– Claus har betydet rigtig meget, og han har hele tiden været rigtig, rigtig god til at holde humøret højt hos mig. Han viser mig tiltro ved at starte mig inde i kampen i går, og det er jeg rigtig glad for. Jeg er enormt taknemmelig for, at klubben hele tiden har troet på mig, og nu glæder jeg mig bare over, at jeg endelig kan begynde at lægge på igen, slutter han.

Næste opgave for Marcus Backmann og co. er på lørdag, hvor der venter en udekamp mod Fremad Amager.