Seneste nyt

Andreas Holm lægger støvlerne på hylden

af

En vaskeægte leder og stor figur i Nykøbing FC lægger efter denne sæson støvlerne på hylden.

Andreas Holm kom til Nykøbing FC i sommeren 2020, og sidenhen har han været med til at føre NFC til den ene succes efter den anden.

I Holms første sæson var han med til at føre klubben tilbage i NordicBet Ligaen, og sidenhen har han spillet en stor rolle i både den historiske sjetteplads i ligaen og ikke mindst pokaleventyret, der kulminerede med 3-0-sejren over FC København.

Manager Claus Jensen er fuld af lovord om Andreas Holm.

– Andreas har haft en enorm stor betydning for os. Han kom til efter nedrykningen til 2. division og har med sin erfaring og rutine taget et stort ansvar fra første dag. Andreas har været en leder både på og udenfor banen, hvorfor det naturligvis er vemodigt, at han i morgen både spiller sin sidste kamp for os. Han har været med til at udvikle mentaliteten i truppen og været enormt god til at give sine erfaringer videre til vores mange dygtige unge spillere, som er klar til at tage stafetten videre. Vi glæder os til at hylde ham inden kampen i morgen for hans tid i klubben og for en flot karriere.

– De resultater han har været med til at skabe for NFC taler for sig selv, men det er i høj grad også mennesket bag, som vi kommer til at savne. Holm kommer til at stå som en af de helt store i vores nyere historie, og han vil til hver en tid være velkommen i Nykøbing FC, siger Claus Jensen.

Stopper mens legen er god

Beslutningen om at stoppe karrieren er Andreas Holms helt egen, og hovedpersonen selv er glad for, at han har muligheden for at stoppe på højt niveau og imens legen er god.

– Det er min egen beslutning at stoppe karrieren, og det var noget, som jeg fortalte Claus allerede i vinter. Det var selvfølgelig en mega svær beslutning, men samtidig også en nødvendig en. Jeg har haft en del hjernerystelser, og det tør jeg ikke satse mere med. Derudover skal jeg også tænke på min generelle fysik, som jeg jo også skal kunne bruge senere i livet, siger Holm, inden at han fortsætter.

– Jeg er rigtig glad for at kunne træffe denne beslutning mens legen er god. For det er den i høj grad stadig. Jeg vil meget hellere slutte med en fed tid, end at slutte karrieren med at være gammel og dårlig. Jeg er meget taknemmelig for at stå i den her situation.

Glad for at slutte af i NFC

Andreas Holm har fra dag ét været en stor figur i Nykøbing FC, og selv ser han da også tiden i klubben som have værende noget helt specielt for ham.

Derfor er Holm også specielt glad for, at han kan stoppe karrieren i netop NFC.

– Jeg er enormt glad for, at jeg slutter min karriere i netop Nykøbing FC. Det har været to år, som jeg virkelig ikke ville have været foruden. Jeg har prøvet den del i min karriere – både 1. division og Superliga, men de to år, jeg har haft her, har været helt specielle, siger Holm, før han uddyber, hvad det er, der gør NFC så specielt.

– Jeg kom fra Helsingør, og jeg kunne bare fra dag ét fornemme, at der var noget særligt over NFC. Jeg kan også se, at alle de spillere der er kommet til klubben sidenhen, har det på samme måde. Jeg tror, at det er det med, at fødderne er solidt plantet i jorden. Folk rager ikke for højt, de er ydmyge, men har samtidig kæmpe ambitioner for klubben og området. Den oprigtighed sætter jeg stor pris på, og det smitter af. Man bliver en stor del af det hele, og så er der gode folk hele vejen rundt. NFC er en unik klub, slutter Holm.

Vi tager afsked med Andreas Holm i forbindelse med morgendagens hjemmekamp mod Lyngby BK, hvor han vil blive hyldet før kampen.

Køb din billet til kampen på nfc.eventii.dk.