Seneste nyt

Anden halvleg kostede i JYSK Park

af

Nykøbing FC tabte søndag eftermiddag med 3-1 til Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg IF.

Det var på papiret en af de svære udebaner, der søndag eftermiddag ventede Nykøbing FC, da JYSK Park dannede rammen om udekampen mod Silkeborg IF.

Det var dog et Nykøbing FC sprængfyldt af selvtillid, der havde taget turen til Jylland, og det var da også en tæt affære langt henad vejen.

Silkeborg kom bedst ud til kampen, men det kneb for dem at skabe chancer i åbent spil. Efter et lille kvarter blev de dog tilkendt et straffespark, hvilket Ronnie Schwartz omsatte med stor sikkerhed til 1-0.

Hvis man frygtede, at Nykøbing FC herefter ville falde sammen, så tog man dog grueligt fejl. Allerede få minutter senere lagde Nykøbing FC et godt tryk på hjemmeholdet og især det høje pres gav Silkeborg problemer.

Netop det høje pres endte med at give pote, da Emil Holten opsnappede en dårlig Silkeborg-aflevering i eget felt. Holten blev nedlagt, og så fik han helt korrekt tilkendt et straffespark.

Joachim Wagner var hurtig til at samle bolden op og kort efter omsatte han straffesparket med lige så stor sikkerhed som Schwartz få minutter forinden.

Dermed var der igen balance i regnskabet, og det var som om, at holdene udlignede hinanden i første halvleg. Begge mandskaber havde deres perioder, hvor de var mest på bolden, men det kneb med at nedbryde modstanderens gode organisation.

Nykøbing FC sluttede bedst af i 1. halvleg med en situation, hvor der var skydetelt mod hjemmeholdets mål. Af flere omgange blev afslutningerne dog blokeret, og Silkeborg-målmanden blev ikke testet.

Efter pausen kom Silkeborg ud med fornyet energi, og de fik sat et tempo, som Nykøbing FC-spillerne i denne fase ikke formåede at matche.

Inden for de første 20 minutter skabte værterne en god håndfuld chancer, og det blev da også til et føringsmål, da Stephan Andersen opfangede en løs bold, rundede Sebastian Olsen og satte bolden i det tomme mål til 2-1.

Med en lille halv time igen lå der i en periode en udligning i luften, og det var da også tæt på ved Lars Pleidrup. Mads Kaalund slog et glimrende indlæg til bagerste stang, hvor anføreren kom stormende. Pleidrup kom dog frem til bolden i ubalance, hvorfor hans afslutning strøg forbi mål.

Chancen virkede som et wake up-call for hjemmeholdet og få minutter efter befandt hjemmeholdets Mattsson sig helt alene igennen med Sebastian Olsen, der dog på flot vis læste afslutningen og reddede forsøget.

Hjemmeholdet sendte i anden halvleg Jeppe Okkels på banen, og med 20 minutter igen afgjorde han reelt kampen med sin scoring til 3-1. Okkels trak ind i banen fra venstre, hvorefter han knaldede bolden hårdt i det lange hjørne uden chance for Sebastian Olsen i buret.

Mod slutfasen satsede Nykøbing FC hårdt på at kæmpe sig tilbage i kampen, og det gav en række giftige omstillinger til Silkeborg. Sebastian Olsen var dog ved flere lejligheder vågen, hvorfor han Silkeborg da heller ikke fik scoret yderligere.

I de døenede minutter spillede Nykøbing FC sig bedre med igen, og af et par omgange var der tæt på at falde en reducering. Først ved Søren Christensen, da Martin Svensson smart fandt ham foran Silkeborgs felt efter et hjørnespark, og sidehen ved Chris Thorsheim, der fik en afslutning fra tæt hold blokeret under mål.

Flere mål blev det dog ikke til i JYSK Park, hvorfor værterne kunne notere en 3-1-sejr.

Silkeborg IF – Nykøbing FC

3-1 (1-1)

JYSK Park, NordicBet Liga, 10. runde.

23.09.18

1-0, Ronnie Schwartz (14 min)

1-1, Joachim Wagner (16 min)

2-1, Stephan Petersen (50 min)

3-1, Jeppe Okkels (70 min)

Nykøbing FC (4-3-3) Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Jordan Wilson, Mathias Tauber, Lars Pleidrup, Nicolai Dohn (71. Sigurd Schøndorf), Mads Kaalund, Søren Christensen, Joachim Wagner (82. Martin Svensson), Mathias Gehrt (65. Gustav Kjeldsen), Emil Holten.