Seneste nyt

Ærgerlig anden halvleg kostede dyrt i Nørreskoven

af

Nykøbing FC førte ved pause, men en ærgerlig anden halvleg kostede dyrt, hvorfor det endte med et 4-1-nederlag til Vejle.

Nykøbing FC skulle søndag eftermiddag forsøge at følge op på sidste weekends flotte sæsonstart, da dagens opgave hed Vejle på udebane.

Jens Olsen havde givet genvalg til samtlige spillere fra sejren over Skive, og de blåklædte gæster startede da også friskt og flot ud.

Gæsterne fik i kampens indledning flyttet bolden flot rundt om Vejle-spillerne, der havde rigeligt at gøre med overhovedet at komme på bolden. På trods af spilovertaget skulle der dog gå et kvarter før, at Nykøbing FC for alvor blev farlige, men så kastede det også et mål af sig.

Lars Pleidrup opsnusede en løs bold midt på banen, hvorefter han vandt en hovedstødsduel med en Vejles-spiller. Hovedstødet sendte Mikkel Dahl i dybden, hvorefter angriberen, som for nyligt forlængede sin kontrakt med Nykøbing FC, kunne lobbe bolden over en fremadstormende Vejle-målmand, der blev fanget på mellemhånd.

Efter målet fortsatte de gode NFC-takter, og i flere omgange summede Nykøbing FC rundt om Vejles felt og havde bud efter en udbygning af føringen.

Først var Mikkel Dahl ude efter en fordobling af sin egen score for dagen, da han flugtede bolden et stykke over mål. Herefter lagde Nykøbing FC et tungt pres og tiltvang sig blandt andet tre hjørnespark, som Vejle havde særdeles svært ved at få ekspederet ud af egen forsvarszone.

Den udbyggende scoring kom dog aldrig og i stedet fik Vejle bedre og bedre fat mod slutningen af første halvleg. Det resulterede i første omgang i en friløber som Thomas Villadsen flot kom ud og fik pillet foran næsen på Vejle-angriberen.

Den store Vejle-chance satte gang i en intens belejring af NFC-feltet i minutterne før pausefløjt, men en glimrende defensiv aktion af Chris Thorsheim i forbindelse med et kontrastød og endnu en flot Villadsen-redning gjorde, at Nykøbing FC kunne gå til pause med en fortjent 1-0-føring.

I første halvleg havde Vejles træner, Adolfo Sormani, skreget sig hæs af utilfredshed med sine spillere, og det virkede til, at han fik leveret en succesfuld skideballe i pausen.

Vejle kom i hvert fald som forvandlede ud til de sidste 45 minutter, og allerede to minutter inde i anden halvleg fik værterne udlignet til 1-1, da Imed Louati fik pandet bolden i nettet efter et indlæg.

Herfra lugtede Vejle blod, og de lagde et tungt pres på Nykøbing FC. Små 10 minutter senere blev det da også 2-1 til hjemmeholdet, da Rasmus Lauritsen opfangede en løs bold i feltet, hvorfra han kunne bringe sit hold foran.

Få minutter senere var den så gal igen af to omgange, da et yderst velspillende Vejle-mandskab først smed et indlæg ind i den bagerste del af feltet, hvor Allan Sousa på kynisk vis sparkede bolden over i det lange hjørne. Herefter gik der ikke længe før, at hjemmeholdet også fik scoret efter et hjørnespark, hvorfor det pludselig stod 4-1.

Herefter kom der mere ro på kampen, og Nykøbing FC fik spillet til at flyde igen. Det resulterede i, at Mikkel Dahl med små 20 minutter igen var tæt på at score sit andet mål i kampen.

Bedst som roen havde sænket sig over Nykøbing FC-forsvaret, satte Vejle atter tempo på og fik via deres fysisk stærke angribere skabt en stor dobbeltchance. Thomas Villadsen hev dog en flot dobbeltredning frem inden, at Vejle-angriberen sparkede riposten langt ud på tribunen.

Det blev ikke til flere mål i Nørreskoven, hvorfor Nykøbing FC desværre måtte notere det andet nederlag i de seneste 10 ligakampe.

Næste opgave er onsdag, hvor FC Roskilde venter i pokalturneringen.

NordicBet Liga, 1. Division, 2. Runde.
Søndag d. 6. august 2017.

14:30 på Vejle Stadion.

Vejle BK – Nykøbing FC

4-1 (0-1)

0-1, Mikkel Dahl (11)

1-1, Imed Louati (47)

2-1, Rasmus Lauritsen (56)

3-1,  Allan Sousa (60)

4-1, Mads Greve (66)
Nykøbing FC (4-3-3): Thomas Villadsen, Chris Thorsheim, Jakob Bonde, Kasper Jensen, Mads Jensen (76. Sebastian Koch), Anders Vest-Hansen (74. Jordan Wilson), Lars Pleidrup, Søren Christensen, Joachim Wagner, Mikkel Dahl (76. Martin Svensson), Anders Due.