Seneste nyt

Ærgerlig cheftræner: Vi skal lære af kampen

af

Jens Olsen var efter eftermiddagens kamp skuffet over 2-2-resultatet, der kom efter en HB Køge-udligning dybt inde i overtiden.

Det lignede længe tre point og en revanche over HB Køge, da Nykøbing FC tre minutter inde i dommerens tillægstid førte med 2-1.

30 sekunder senere lå bolden dog i nettet bag Sebastian Olsen, hvorfor Nykøbing FC måtte nøjes med et enkelt point. Det ærgrer helt naturligt cheftræner Jens Olsen, der ellers langt hen ad vejen lykkedes med sine taktiske overvejelser.

– Jeg er pisse ærgerlig over resultatet. Jeg synes, at vi lykkedes med de ting, som vi kom med hjemmefra. Vores ændrede formation og de spillere, som vi bragte i spil i startopstillingen leverede nogle rigtig gode præstationer. Mikkel Dahl, Sebastian Koch og Jeppe Arnesen har været ude af startopstillingen, men de gjorde det rigtig godt i dag.

– Det taktiske oplæg, som vi har trænet på op til kampen holdt egentlig vand langt hen i kampen. HB Køge havde ikke de store chancer i det åbne spil, og de skabte primært farlige situationer på nogle lange violiner og dødbolde.

– Vi skabte ikke selv så meget i første halvleg. VI har en kæmpestor chance i slutningen af de første 45 minutter, som vi skal score på, og så har vi rigtig mange omstillingsmuligheder i anden halvleg, hvor vi burde have lukket kampen. På den baggrund er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi ikke vinder, fortæller Jens Olsen.

Cheftræneren havde til dagens kamp en overraskelse i ærmet, da han havde ændret den sædvanlige 4-3-3 til en 3-5-2-formation, og det skyldtes ikke mindst, at Olsen ønskede at præmiere nogle af de spillere, der har set godt ud til træning.

– De spillere som vi synes så varmest ud passede rigtig godt til systemet. Overvejelserne omkring det gik også på, at HB Køge måske lidt har haft krammet på os på det seneste, så vi ville gerne komme med en lille overraskelse. Den synes jeg egentlig, at vi lykkedes fint med, vurderer Olsen.

Selvom flere spillere leverede gode præstationer og formationsskiftet også voldte HB Køge problemer, så var Jens Olsen dog ikke ubetinget tilfreds efter kampen. Han efterlyste derimod is i maven i de afgørende situationer.

– Vi skal have mere is i maven. Vi havde nogle muligheder inden udligningen for at tage tid af klokken og i hvert fald ikke blive ramt på en omstilling. Det fejlede vi med, og det skal vi selvfølgelig lære af. Vi må ikke smide to point i en kamp, som den i dag.

– Vi har et hold med et enormt potentiale, men både individuelt og holdtaktisk skal vi blive dygtigere, så vi kan præstere mere kontinuerligt på højere niveau og ikke have de udfald, som vi har. Det er udelukkende et udtryk for manglende erfaring, at vi indkasserer det sidste mål – og det kommer jo heldigvis med tiden, slutter Jens Olsen.

Næste opgave for Nykøbing FC er d. 26. november, hvor det gælder Skive på udebane i efterårets sidste kamp.