Seneste nyt

NFC fightede sig til avancement i Sydbank Pokalen

af

Nykøbing FC sled sig til en 0-1-sejr ude over et velspillende B.93-mandskab. Sejren betyder, at NFC nu er i 3. runde, hvor de resterende Superligahold kommer med i bowlen.

Der ventede NFC en hård modstander i Sydbank Pokalens 2. runde, da teknisk stærke B.93 tog imod på Østerbro Stadion.

Nykøbing FC startede kampen bedst, da både MK og Sebastian Koch havde forsøg mod mål. Det duftede derfor lidt af en hurtig punktering af 2. divisionsholdets pokaldrømme, men målet udeblev og i stedet kunne københavnerne stille og roligt æde sig ind i kampen.

Store chancer kæmpede hjemmeholdet dog med at skabe, hvorfor det i kampens første halve time blev ved sværmende og teknisk besnærende fodbold omkring NFC-feltet. Det blev også til et par langskud, men uden at det voldte problemer for Morten Bank i NFC-buret.

Imens kampen rent chancemæssigt ikke gav tilskuerne meget, så gav netop tilskuere netop kampen en masse liv og skabte den specielle pokalstemning.

Mod første halvlegs afslutning kom B.93 til et par fornuftige chancer.

Efter 39 minutter gled hjemmeholdet igennem i vores højreside, hvorfra en B.93-spiller tog chancen fra en spids vinkel. Morten Bank diskede dog op med en fin redning på stregen.

Minuttet før pausefløjt opstod en noget prekær situation, da Morten Bank samlede en tilbagelægning op. Bolden havde ramt en B.93-spiller, hvorfor aktionen var i orden, men det overså dommeren, hvorfor han fløjtede indirekte frispark midt i NFC’s felt.

Heldigvis blev forsøget dog pareret tæt under mål, hvorfor holdene kunne gå til pause med 0-0.

Efter pausen fortsatte B.93 med at presse på mod NFC-målet, men det kneb med at skabe chancerne mod den solide firekæde med Malte Johannsen, Kasper Jensen, Andreas Holm og ikke mindst Elias Gärtig, som spillede en flot kamp.

Efter en god time skiftede Nykøbing FC både Nicolai Jessen og Lars Pleidrup på banen. Især sidstnævnte skulle vise sig at få en afgørende fod med i slutfasen.

Efter 76 minutter strøg Legende-Lars nemlig over venstrekanten, hvorfra han lagde et skarpt indlæg i feltet. Her kom Mathias Kristensen højest, og han pandede med stor sikkerhed bolden i det lange hjørne til 0-1.

Nykøbing FC brugte herefter mere tid på at trække tempoet ud af kampen med flot pasningsspil, men B.93 pressede alligevel på i slutfasen.

Den helt store mulighed kom dog aldrig, da både giftige dødbolde med B.93-målmanden trukket med frem, og omstillinger blev afværget til sidste fløjt.

Nykøbing FC kunne derfor notere en 0-1-sejr på en aften, hvor spillet ikke flød, men hvor kollektivet og truppens store bredde fightede avancementet i hus.

Nykøbing FC er derfor i 3. runde, hvor de sidste seks Superliga-mandskaber kommer med i bowlen.