Seneste nyt

4-4 efter højdramatisk kamp i Lollands Bank Park

af

Nykøbing FC var bagud både 0-2 og 2-3, men formåede at kæmpe sig tilbage og få 4-4 mod et velspillende FC Fredericia-mandskab.

Der var gang i den – rigtig meget gang i den – da Nykøbing FC i dag tog imod FC Fredericia i Lollands Bank Park.

Faktisk var der så meget gang i den, at Nykøbing FC i kampens indledning lige skulle følge med og finde tempoet, som gæsterne fra FC Fredericia skruede højt op fra første fløjt.

Allerede efter tre minutter kunne FC Fredericia bringe sig i front, da de fik belejret NFC-feltet og fandt en helt fri Mathias Kristensen foran mål. Gæsternes noget mindre version af Mathias Kristensen lagde køligt bolden i hjørnet bag Storch, der ikke kunne gøre noget ved føringsmålet.

Fredericia sad i det hele taget på kampen i starten, og fem minutter efter deres tidlige føringsmål var de tæt på at gøre det til 0-2.

Anders Holvad slap alene igennem, men samtidig kom Jannich Storch stormende ud og fik blokeret Holvads forsøg på at prikke den forbi målmanden.

Minuttet efter var gæsterne igen tæt på, men igen var Storch på plads, da han måtte op og hænge under overliggeren og prikke bolden til hjørnespark.

Fredericia-trykket blev dog for meget efter 11 minutter, da Erik Nissen tæt under mål kunne heade bolden i kassen til 0-2.

Herfra kunne man tro, at NFC ville blive rystede, men i stedet tog de skeen i den anden hånd.

Efter 15 minutter satte NFC-drengene et par gode kombinationer sammen inden, at de blev tilkendt et frispark fra små 30 meter. Mathias Kristensen har i 2. division vist, at kan er knivskarp på frispark, og i dag viste han, at han også kan i NordicBet Ligaen. Den store angriber krøllede bolden rundt om muren og lagde bolden fladt i hjørnet til en hurtig reducering.

Så var der dømt åben slagudveksling mellem to hold, der ville frem ad banen og offensivt holdt et højt niveau.

Efter 20 minutter slog Nicolai Jessen et fladt indlæg mod Sebastian Koch, der dog ikke nåede frem til bolden tæt under mål, da Fredericia-forsvarsspilleren i stedet fik clearet bolden.

Nykøbing FC fik dog lagt et tryk rundt om udeholdets mål, og efter 24 minutter kom udligningen.

Et flot gennemspillet angreb over højrekanten endte som en omgang flipperspil foran mål, hvor Mads Carlsons afslutning blev blokeret og endte med at ramme Jeppe Gertsen, hvorefter bolden kunne dumpe i kassen til 2-2.

Flot comeback af NFC, men glæden varede kort.

Tre minutter efter udligningen var Anders Holvad hurtigst over en retur, hvorfra han kunne prikke bolden i kassen fra tæt hold til 2-3.

FC Fredericia fik herefter lidt momentum, og de fik da også sendt et langskud afsted midt fra mål. Storch var dog skarp og fik reddet til hjørnespark.

I stedet fik Mads Carlson nok i den anden ende og tog på lidt af et raid op gennem banen. Midtbanespilleren blev retvendt, tog turen op gennem midten af banen og endte fri for mål i en spids vinkel. Carlsons afslutning strøg dog over mål.

Kort før pausen fik NFC igen en mulighed ved et frispark i noget nær samme position, som han scorede fra, men denne gang fik målmanden viftet det ellers fine forsøg over mål.

Dermed gik holdene til pause med en 2-3-føring til FC Fredericia.

Underholdningen fortsatte efter pausen, om end at det ikke blev et samme chancebombardement mod begge mål, som vi så i første halvleg.

Allerede to minutter inde i kampen var gæsterne dog tæt på at gøre det til 2-4, da de fik afsluttet fra en spids vinkel i NFC’s felt. Storch måtte ud i fuld længde, men bolden strøg snært forbi kassen.

I stedet blev det 3-3.

Bolden blev spillet op helt fra forsvaret inden, at Mads Carlson drev bolden og sendte den ud til Lars Pleidrup på venstrekanten. Anføreren sendte et indlæg i boksen, hvor Mathias Kristensen var klar og headede bolden flot i mål til 3-3.

Nykøbing FC sad herefter på sagerne det næste kvarters tid og både Koch og MK var tæt på at komme frem til store chancer i perioden.

Efter 65 minutter var gæsterne dog tæt på at udnytte et NFC-koks, men Malte Johannsen ofrede sig og kastede sig ind foran en ellers fri mulighed til Fredericia.

Med 20 minutter igen lignede det en pointdeling, men i stedet var NFC tæt på at fuldende et forrygende comeback. Jessen tog flot Pleidrup med i godt overlap på venstrekanten, og det gode indlæg tvang målmanden til, at give en retur, som Mathias Gehrt kunne hamre i nettaget til 4-3.

Nykøbing FC var dermed på vej mod sæsonens første sejr, men gæsterne fik sat NFC under et stort pres i kampens sidste 10-15 minutter.

Efter 79 minutter blev det derfor 4-4, da indskiftede Samson Iyede blev spilet fri i venstresiden. Elias Gårtig kastede sig ned for at blokere forsøget, men bolden strøg desværre under ham, hvorfor den hurtige angriber kunne bringe balance i regnskabet på ny.

Begge mandskaber havde herefter lidt mere fokus på defensiven, og det ene point virkede til at være acceptabelt for både NFC og Fredericia.

Alligevel fik NFC dog en stor chance efter 89 minutter, da Mikkel Andersen efter en dødbold pludselig stod fri ved bagerste stang. Bolden lå desværre til venstreskøjten, hvorfor Andersen ikke formåede at score for fjerde hjemmekamp i streg.

Det forblev derfor 4-4 i en højintens og dramatisk kamp i Lollands Bank Park, hvor de 825 fremmødte tilskuere ikke havde mange rolige øjeblikke.

Nykøbing FC – FC Fredericia

01.08.21 Kl. 15:00 i Lollands Bank Park

NordicBet Ligaen, 2. runde.

0-1, Mathias Kristensen (3 min)

0-2, Erik Nissen (10 min)

1-2, Mathias Kristensen (15 min)

2-2, Jeppe Gertsen, selvmål (24 min)

2-3, Anders Holvad (26 min)

3-3, Mathias Kristensen (51 min)

4-3, Mathias Gehrt (71 min)

4-4, Samson Iyede (78 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen, Elias Gärtig, Malte Johannsen, Lars Pleidrup, Victor Christiansson, Mads Carlson (74. Valon Ljuti), Mathias Gehrt, Sebastian Koch, Nicolai Jessen (85. Nikolaj Bonde), Mathias Kristensen.