Seneste nyt

Hele truppen bobler af optimisme og glæder sig til kamp

af

Når man som fodboldspiller starter vintertræning i starten af januar hen mod sæsonstarten, kan den godt virke som en lille prik langt ude i horisonten.
Nu er der imidlertid kun en dag til ærten ruller i dommer Philip Warburgs fløjte når Nykøbing FC lørdag på Lollands Bank Park tager imod HIK.

Inden kampen er Nykøbing FC placeret som nummer 5, der er altså en plads at give af i forhold til at nå sæsonens første målsætning; at komme med i oprykningsspillet, hvor de seks øverste hold skal spille ti yderligere kampe om de to oprykningsgivende pladser.
Der er otte point ned til nummer syv, derfor er de resterende seks kampe i grundspillet i 2. division meget vigtige, inden rækken deles.

Manager Claus Jensens passion for Nykøbing FC skinner klart igennem. Han – og hele truppen – glæder sig meget til at vise hvad de har trænet henimod i morgen mod HIK.

Manager Claus Jensen er som sædvanlig i rigtig godt humør og kom storsmilende til vores møde om hvordan optakten til sæsonen er gået, hvordan formen er i truppen og hvad de trofaste tilskuere på Lollands Bank Park kan forvente i forårssæsonen.

Hvad har I specielt haft fokus på i optakten til den nye sæson?

 • Først og fremmest har der heldigvis været masser af tid til at fortsætte arbejdet med udviklingen af holdet. Vi har arbejdet fokuseret med det høje pres på modstanderen og med en ambition om at vi skal kunne dominere kampene endnu mere end vi gjorde i efteråret.
  Derudover har vi haft fokus på relationerne på holdet, som hele tiden udvikler sig, vi skal stå mere kompakte og have flere høje bolderobringer, siger Manager Claus Jensen som nu har talt sig varm, og fortsætter;
 • Vi har lagt nogle lag på at kunne dominere tempoet med bolden og derigennem kontrollere kampene. Vi skal altid være kompetetive og jeg synes vi står et rigtigt godt sted før vores første kamp på lørdag mod HIK.

  Ole Jakobsen har også haft en fin optakt. Han har scoret fire mål og været udtaget til U19 landsholdet.

Kan man tale om at holdet er blevet mere modent?

 • Relationerne på holdet både udenfor og inde på banen er blevet stærkere, og det er en klar fordel for os. Jo flere kampe vi spiller sammen, jo mere erfaring og modenhed kommer der også ind i præstationerne.
  Samtidig har både vores største talenter på U17 og U19, udover Ole, Noah (Larsen) og Oskar Gärtig, været med i og omkring vores træningskampe, som giver dem erfaring og de helt unge har imponeret os alle i opstarten.

60% af spillerne i førsteholdstruppen er egenudviklede spillere fra Lolland/Falster og er hjørnestenen i fodboldmodellen og strategien i NFC

Hvem skal erstatte Emeka
Den spiller der stod for de fleste mål i efteråret var Emeka Nnamani, men han er nu taget til B.93 i NordicBet ligaen. Heller ikke det kan ryste Claus Jensen;

Emeka Nnamani stod for langt de fleste mål for Nykøbing FC i efteråret. I januarvinduet skiftede han til B.93.

 • Hele vores fodboldmodel er bygget op omkring et setup og et miljø hvor vi skal være dygtige til at udvikle spillere, for dels at opfylde vores store ambitioner med førsteholdet og for at sælge spillere til andre klubber og dernæst udvikle de næste store talenter der står klar. Emeka gennemgik en stor udvikling i hans år i NFC og havde et forrygende efterår for os og blev solgt til B93. Det er vi stolte af alle sammen og vi følger fortsat Emeka og alle i klubben, ønsker ham alt mulig held og lykke i B93.
  Vi har hentet Asger Højmark til klubben, som vores fans kan glæde sig til at opleve i NFC-trøjen om ikke så længe og sammen med Andreas Bredahl og Oliver Baltzer har vi tre stærke centerforwards i truppen og i næste led står de unge klar, hvor både William Lohse og Rasmus Berner har vist sig fornemt frem i opstarten. Der er en sund konkurrence på alle pladser, ligesom det skal være, udtaler Claus Jensen.

Er der nogle spillere publikum skal holde mere øje med end andre?

 • Ole (Jakobsen) har haft en rigtig stærk opstart, som også gjorde at han blev udtaget til U19 landsholdet. Han har scoret fire mål i testkampene. Han ser skarp ud og så er Willads Delvin vel nok i den bedste form jeg har set ham i lige nu. Generelt set har alle drengene udviklet sig meget siden i sommers og vores største styrke er den stærke mentalitet og sammenholdet i truppen. De elsker at være sammen både på og udenfor banen.

Det er gået godt på udebane, men hjemme på Lollands Bank Park har holdet ikke rigtig præsteret pointmæssigt?

 • Et bud på efterårets profil er Willads Delvin ifølge Manager Claus Jensen. Han har ikke set ham i bedre form end i denne vinteroptakt.
 • Det er også en del af målsætningen for foråret. Vi skal komme godt fra land også på hjemmebanen. Vi har scoret klart flest af vores mål på udebane i denne sæson indtil videre og målformen brænder vi efter at vise på Lollands Bank Park i foråret. De her drenge er sultne, meget ambitiøse og arbejder stenhårdt, og der er altid garanti for en 100 procent arbejdsindsats, og de spiller med stolthed for klubben, landsdelen og logoet. Det er en fornøjelse, udtaler Claus Jensen.

Første kamp er mod HIK. Hvor vigtig er den?

 • Vi går ydmygt til alle opgaver og ved at alle kampe vil være tætte. Målsætningen er at blive en del af oprykningsspillet og vi glæder os helt vildt til at komme i gang på hjemmebane foran vores trofaste fans og dedikerede partnere.
 • Der har ikke været kampe siden engang i november, og alt bobler nu hos os. Vi skal ud at fortsætte udviklingen med stor optimisme og altid gå på banen for at vinde.

Alle kampe var tætte efteråret, og det bliver de også i foråret. HIK vandt vi 3-2 over i en af sæsonens første kampe med en sen scoring og jeg forventer endnu en tæt kamp i morgen. Det er et hold der spiller offensiv fodbold, ligesom os selv, med bolden på jorden og vi har de sidste mange år spillet målrige og tætte kampe mod hinanden.
Vi tager god selvtillid med ind til kampen efter en god opstart og vil jagte de tre point i lørdagens åbningskamp i foråret, slutter Claus Jensen.

Kampen spilles kl. 15.00 lørdag den 9. marts.